Aquesta pàgina ja no s'actualitza. Ara som a http://www.eivissaconfidencial.com

dimecres, de maig 25, 2005

El Pla Especial de Ses Feixes encara no està llest

Xico Tarrés, alcalde de Vila, es va comprometre per escrit a tenir llest i aprovat un Pla Especial de protecció de Ses Feixes en el termini de 6 mesos des de l'aprovació inicial del PGOU. De fet, aquesta va ser la condició que va posar ERC per votar-hi a favor. Quan falten uns 20 dies per la finalització d'aquest termini, fonts del Pacte de Vila donen per fet que el pla de protecció de la zona humida no es podrà aprovar puntualment. La raó és senzillament que no estarà acabat.
Pel que sembla, l'Ajuntament de Vila fa setmanes que treballa en aquest Pla Especial, però els dubtes sobre la legalitat de l'ordenació prevista han impedit que el procés hagi avançat al ritme esperat. En aquests moment, s'està encara pendent de què dirà l'informe jurídic encarregat a experts externs. Mentrestant, a més de les al·legacions presentades contra el PGOU, en aquest temps també s'ha conegut el contingut del PTI, que es diu que facilita els plans de l'Ajuntament, i la sentència sobre el BIC, que ha reforçat la protecció de Ses Feixes.

23 Comments:

Anonymous Anònim said...

I que esperaveu? Excuses de mal pagador. En 6 mesos no es fa un Pla Especial com aquest, a no ser que facin com ha fet el PP amb el PTI: aprofitar la feina feta per altres (Pacte)i fer una normativa a mida, això si.
Ja existia un Pla Especial de ses Feixes que Xicu i Botja primer negaren. Per què no aproven aquest?

25/5/05 8:31 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Varen ser molt inocents els d'ERC pensant que el PSOE accediria a aquest pla especial "de mínims". Estic d'acord amb què l'únic pla especial que s'ha d'aprovar és el que ja hi havia anteriorment.

25/5/05 10:10 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Adaptar el Pla especial que està fet a la normativa que proposa l'ajuntament no es pot fer. Senzillament, el pla especial que està fet preten la protecció i recuperació de ses Feixes i el que preveu el Pla General es fer-les desaparèixer. Això ja no és ignorànca, no pot ser que n'hi hagi tanta.

25/5/05 12:05 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Ai, perdó. Volia dir innocència. En què devia estar pensant!

25/5/05 12:08 p. m.  
Anonymous Anònim said...

... y seguimos con el Pgou, este plan ¿ no podría estar recogido en el pgou?, xq? tiene que ser un plan diferente... a proposito se aprobara alguna vez el pgou, recordad que en este momento se aplica el pgou de 1987 hasta que haya la aprobación,...

25/5/05 1:42 p. m.  
Anonymous Anònim said...

A ses Feixes no es farà cap edifici, ni una linia ni a un racó, però evidentment no serà mèrit de la classe política que sempre ha estat i continua estat molt per sota del que es mereix la ciutadania. Encara podrien rectificar i emportar-se algun mèrit, però d'on ni n'hi ha...

25/5/05 3:38 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Eivissenc: Me permeteu uns modests comentaris?
Segons la Llei de Patrimoni no s'ha de fer un nou Pla Especial que s'adapti al nou PGOU sinó que és a l'inrevés: la normativa urbanística s'ha d'adaptar a la protecció patrimonial, en aquest cas el BIC de ses Feixes.
Per altra banda, edificar a part de ses Feixes i deixar el centre com a zona verde no té res a veure amb una zona protegida. La pressió urbanística serà incompatible amb la conservació d'un sistema tan fràgil com són els dels canals de reg i sèquies, a més de que allò és una zona humida.
Els límits del BIC es feren sobre la base dels informes tècnics (patrimonialment i mediambientalment) i són tan clars com la carretera per una banda i la carrera (o camí vell) de'n Murtera per un altre. No és una cosa arbitrària que es pugui anar adaptant a criteris que no siguin aquests.Un petonet. Fanny Tur

25/5/05 3:57 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Qui impedirà que es faci una línia d'eficis si l'Ajuntament no baixa del burro? Els tribunals?

Jo encara estic esperant que algú presenti un contenciós contra el PTI. On és el GEN?

25/5/05 4:03 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Efectivament, Fanny, això de supeditar la protecció a l'urbanisme es sa manera fatxa de fer ses coses. Es veu que aquesta colla de "progres" de pacotilla de l'Ajuntament encara no s'ha enterat

25/5/05 4:11 p. m.  
Anonymous Anònim said...

I què farà ERC si no arriba aquest pla especial que els varen prometre els socialistes? Farà com ENE o seguirà baixant-se es calçons? Jo apostaria per lo segon

25/5/05 4:42 p. m.  
Anonymous Anònim said...

La única raó que veig a aquesta notícies és defensar els que han proposat el (nou) pla especial de la situació en la que s'està ara; és a dir, amb un nou incompliment dels que manen a l'ajuntament.
Estic d'acord amb molta de gent que ja ha participat en 2 coses:
- El pla especial ja està fet. Que s'executi, però aquell, no un de nou.
- Lo que vol fer l'ajuntament és un parc urbà amb un encerclament d'edificis. Això ja entra en contradicció amb els valors de ses Feixes. I algú podrà dir, sí, però amb un pla especial que ho reguli. Però lo que és segur és que ses Feixes ja no tendran els valors que tenen. Què voleu un pla especial que reguli un parc urbà? Us pensau que la constructora que faci (esper que no, de veres) els edificis no farà mal a feixes, fibles, aus, etc? Que no hi haurà runa?

25/5/05 6:36 p. m.  
Anonymous Anònim said...

I per què tarden tant en tenir enllestida la versió definitiva del PGOU ditxós? Algú ho sap?

25/5/05 6:40 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Doncs jo, mira per on, havia pensat que la notícia pretenia deixar en rídicul els que havien votat a favor del PGOU a canvi d'aquest compromís que no es complirà.

Mai plou a gust de tothom!

25/5/05 7:43 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Ara resultarà que el GEN està desaparegut! Darrerament no ho sembla, i segur que fan moltes coses que els mitjans encara no saben. NO com altres, que només es dediquen a escalfar cadires i a aixecar el ditet quan els hi diuen

25/5/05 8:32 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Vist el que hem vist segur que si. Tornant als límits del BIC (quant al Prat de Vila) sí és cert, com crec que vens a dir, que el sector més degradat i urbanitzat del Prat de Vila, l'UA13, es va quedar fora perquè no tenia valor patrimonial i es parlava de concentrar allí l'edificabilitat del Prat. Així es recull a l'Avanç del PGOU que es va aprovar el 2003. Fanny

25/5/05 10:47 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Un altre cosa a rel d'un altre comentari que també plantejava el tema:
Un planejament urbanístic té 2 maneres d'adaptar-se a un BIC: modificant el Planejament, com es va fer amb l'avanç del PGOU aprovat el 2003 o aprovant un Pla Especial.FTR.

25/5/05 10:53 p. m.  
Anonymous Anònim said...

El GEN està fent més feina que tota l'oposició junta. GEN, Amics de la Terra, Plataforma etc. són ara la vertadera oposició

25/5/05 11:25 p. m.  
Anonymous Anònim said...

El que jo he dit és que no entenc com el GEN no ha posat un contenciós contra el PTI. No sé si encara es pot, o si ho estan preparant.

Si s'està preparant, em donc per satisfet. Però si no, ja puc dir que trobaria un autèntic escàndol que es presentàs un contenciós contra el PGOU i no contra el PTI.

26/5/05 12:39 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Vols dir vilera:

1. que sí que el GEN presentarà un contenciós contra el PTI

2. que no en presentarà cap contra el PGOU

?

26/5/05 9:29 a. m.  
Anonymous Anònim said...

e-nacionalista,
gràcies per dir-me al.lot encara. Has fet evident que pertanys a ERC quan dius:"Que arribi abans del 15 de juliol (seríem comprensius, vist l'esforç que s'està fent per millorar el Pgou)".
El que te puc dir que jo no som d'ENE tot i que no et negaré que hi simpatitz, a mès de fer-ho amb ERC

26/5/05 4:37 p. m.  
Anonymous Anònim said...

L'única cosa que està esperant l'ajuntament de Vila (PSOE), son informes jurídics que, com va passar amb el cas Cretu a Sant Antoni, els diguin que poden declarar urbanes ses Feixes de Vila. És absurd esperar un pla especial que ja està fet. No us enganyeu, si volguessin aprovar-lo ho farien i punt. Afortunadament, com al cas Cretu, la llei està de part del sentit comú i en contra dels polítics i, amb aquesta a la mà, no es posarà mai més una gota de ciment sobre ses Feixes.

26/5/05 5:34 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Aquest parell que sempre jugau a "si tu ets d'ací", "que si vós sou d'açà"... ja cansau.

26/5/05 7:16 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Al.lots! Mirau de no fer com sa darrera vegada, que començarem parlant de Formentera i això es convertí en un debat entre ERC-ENE. Ep! I que consti que de moment hi tenc una cama a cada banda.

26/5/05 9:48 p. m.  

Afegeix un comentari

<< Home