Aquesta pàgina ja no s'actualitza. Ara som a http://www.eivissaconfidencial.com

divendres, de maig 20, 2005

Primer posam en risc, després ja es vorà si protegim

Segons es va publicar dimarts, el Consell ha aprovat fixar mesures de protecció de les runes àrabs de sa Penya Esbarrada a Corona. El més curiós del cas és que aquestes runes (abans pràcticament inaccessibles) estàn amenaçades i en perill des que el propi Consell del PP va aprovar el projecte de fer el "merendero" que hi ha a uns 50 mentres.
Aquest "merendero" es va autoritzar el 1999 de forma irregular, perquè es tracta d'un negoci particular que es va declarar d'interès general, i perquè la declaració es va concedir quan el Consell ja estava en funcions (és a dir, després que el PP perdés les eleccions). En el seu moment, el Pacte va intentar revocar aquest "interès general" perquè, entre d'altres coses, es posaven en risc les runes àrabs. Fins i tot l'òrgan assessor del Govern Balear (Consell Consultiu) va reconèixer que era il·legal.

4 Comments:

Anonymous Anònim said...

Si. Va dir que s'havia donat d'una manera irregular però que no es podia revisar l'interès general i que a qui corresponia modificar la ubicació del xiringuito era a l'ajuntament, cosa que no va fer, es clar.

20/5/05 8:25 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Acostum a passejar per aquella zona de Corona des de fa anys, i us puc assegurar que el restaurant que hi han muntat ha fet molt de bé. Abans, caps de setmana i festius era un refugi de domingueros que no feien altra que embrutar-ho tot i fer foc, posant així en perill el bosc. D'ençà que hi ha aquesta barraqueta, que no fa cap mal, ni paisatgística ni medioambientalment, el bosc està lliure d'aquests personatges tan entranyables però tan perillososa alhora. No sé quin mal hi ha que un eivissenc`, propietari de la zona, i que ho ha mantingut intacte tota la vida, hi faci un negoci per a guanyar-se la vida: ara supòs que surtiran els de sempre dient que en realitat el negoci és d'en Matutes...

20/5/05 10:11 a. m.  
Anonymous Anònim said...

O "Can Jordiet"

20/5/05 1:02 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Aqui només es parla pel que he llegit de que el Consell del PP va atorgar un interès general estant ja en funcions, és a dir, sense poder. A més l'interès general vol dir això, coses d'interès social, públic i general, atorgar-ho a negocis familiars és pervertir el concepte. No he vist que es qüestionàs als propietaris que impulsaren un negoci. La qüestió és que el PP feia i fa un ús discriminat i parcial de l'atorgament de l'interès general i que unes runes àrabs es troben moltes vegades tapades pels cotxes que aparquen per anar al xiringuito.

20/5/05 3:15 p. m.  

Afegeix un comentari

<< Home