Aquesta pàgina ja no s'actualitza. Ara som a http://www.eivissaconfidencial.com

dimecres, de maig 18, 2005

Els empresaris renuncien al diàleg sobre carreteres

El president de la PIMEEF, Mariano Riera, i el delegat de la Cambra de Comerç, Joan Tur Ripoll, varen plantar aquest dimarts els assistents al col·loqui sobre carreteres organitzat pel Club Diario de Ibiza. Com qualsevol lector del diari ha tengut ocasió de comprovar, la seua presència estava anunciada des de feia dies. Tot i així, no va ser fins el mateix dia de l'acte que la PIMEEF va enviar una comunicació als associats dient que mai no s'havien compromès a anar-hi i que no tenien intenció de participar-hi. La no compareixença del delegat de la Cambra no tenia una explicació tan clara, però s'especulava que probablement els dos organismes empresarials s'havien posat d'acord per no participar al col·loqui.
Aquesta actitud contrasta amb les crides al debat i el consens que aquestes entitats varen fer al seu moment en un manifest a favor de "millorar les infraestructures" que els organitzadors varen recordar durant l'acte. Un acte que al final es va acabar convertint pràcticament en un monòleg dels antiautopistes.

12 Comments:

Anonymous Anònim said...

i que esperaveu d'aquesta gent que només fa el que li mana el PP i quan havien de dir, encara que fos mentida, que l'economia anava malament per mor de l'ecotaxa ho deien i ara, encara que les dades diguin el contrari, diuen que va bé?

18/5/05 7:34 a. m.  
Anonymous Anònim said...

No som partidari que ens fiquem amb tot l'empresariat. És a prou variat i n'hi ha molts de petits que pensen més en els interessos col·lectius que d'altres empresaris. Necessitam d'empresaris compromesos amb el territori, la llengua, l'economia diversificada, ...
El problema és -com passa en els sindicats estatals- la cúpula. Generalment, els integrants de la cúpula estan massa exposats a les pressions de la dreta política. N'hi ha que són dreta sociològica. Però, per favor, no diueu que tots són de dretes, per favor!
És lamentable que no hi anassin, em sap molt de greu i crec que els antiautopistes no s'ho mereixen.
S'ha de seguir fent feina perquè els empresaris deixin aquestes actituds.

18/5/05 9:24 a. m.  
Blogger Eivissa Confidencial said...

Evidentment, si tenguéssim lloc per un titular més llarg hauria de ser "els representants dels empresaris renuncien al diàleg...". Perquè totes les consideracions que fas sobre la pluralitat d'aquest sector són correctes.
És com dir "els americans" quan en realitat és "el govern dels estats units". Són les limitacions del llenguatge periodístic que tots coneixem.

18/5/05 10:48 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Us puc parlar amb coneixement de causa, però la cúpula de la PIMEEF només va tenir coneixement "oficial" de la celebració de tal debat al Diario de Ibiza d'ahir. No hi va haver invitació "oficial" en cap moment, només una conversa informal a la Mostra Gastronòmica (ja fa casi un mes) i punt.
Queda molt lleig també que el Diari anunciï la presència de persones que no saben res de la celebració d'aquest debat.

18/5/05 10:50 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Au, deixau's de "cuento", que es que en tengueren coneixement ahir varen ser es amos. I aquestos senyors de sa PIMEEF varen rebre una telefonada des Consell, aconsellant que no hi anassin, i per això es feren endarrera.
Pes meu coneixement, sa cambra de comerç feia quatre dies que havia confirmat s'assistència.

18/5/05 12:12 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Eivissenc: Pot ser que sortís a l'agenda del Diari, és una secció que potser hauria de mirar més, ;-) però si sortiren anuncis estaven molt amagats.
A més, el que és obvi es que es convidi a la gent de manera "formal" a un debat com aquest, si altres organismes-institucions-associacions funcionen "informalment" (i una telefonada de qui fós de l'organització confirmés assistència), perfecte, però no tothom funciona així. I insisteixo, no hi va haver mai invitació oficial.

D'altra banda, és curiós que, com sempre, els hotelers i la Caeb, de "rositas" i fora des "tinglaos"

18/5/05 12:40 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Estic d'acord en que no tots els empresaris son iguals pero mentre els representants de tots actuin així i la resta no els desautoritzi o al manco els critiqui, per a mí i per a molta gent, es generalitza la consideració. Ja ha passat altres vegades que els dirigents han fet manifestacions públiques sense acordar-les amb la directiva(com que estaven d'acord amb les carreteres del PP) i els altres emprenyats pero han callat.

18/5/05 2:56 p. m.  
Anonymous Anònim said...

¿hay alguna empresa de las 100 primeras - diario de ibiza- que sea independiente del PP en Ibiza?, creo que todas ellas si se analiza son de personajes cercanos al PP.

18/5/05 3:32 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Jordier, suposo que estàs parlant d'en Salvador Roig; és cert que crida l'atenció l'actitut tant bel.ligerant d'aquesta persona amb la política del Pacte i els seus silencis clamorosos respecte a la del PP...

19/5/05 9:52 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Com veig que divagau...
aqui teniu es procés:
Fa unes setmanes: plataforma té contactes amb Pimeef. Confirma assistencia (de paraula).
Pocs dies abans de debat: Mariano Pimeef (d'ara endavant MP) insinua que ell no es sa persona més adequada, que no coneix es tema bla bla bla i sa plataforma, per assegurar debat, confirma assistencia de Cambra de Comerç(CC)
Una vegada CC diu que sí, MP sembla que també assistirà.
Dimarts 13:30 un membre important dins sa Pimeef i a la vegada membre se sa plataforma estava citat amb MP per mirar es planos i posar-se al dia.
En aquesta reunió MP decideix que ell no acudirà, sino que ho farà Adolfo Rojo.
14:00 Encara que sense cap paper firmat en aquest moment estaven confirmats Pimeef i CC. Consell Insular i Federació hotelera ja varen dir que no ddes des principi
14:54 Tots es socis de sa Pimeef, jo entre ells, rebem un fax on diu que acaban de veure en prensa lo des debat i que ells no pensen assistir.
poc després: Plataforma reb trucada de MP i CC diguent que s'ho han repensat i no hi van
debat Xavier Planas reconeix que no sel va citar per escrit i reconeix haver rebut pressions de Pimeef per no assistir
:(

19/5/05 9:59 a. m.  
Anonymous Anònim said...

L'anterior post té errades:
-NO és Adolfo, és ALFONSO
-NO s'envia un fax a tots els socis de PIMEEF, sinó a DOS destacats membres de la Plataforama (que són socis, això sí)

19/5/05 10:53 a. m.  
Anonymous Anònim said...

per tant tot lo altre és veritat?

20/5/05 9:32 a. m.  

Afegeix un comentari

<< Home