Aquesta pàgina ja no s'actualitza. Ara som a http://www.eivissaconfidencial.com

dimecres, de maig 18, 2005

L'informe del PTI i la fal·làcia dels drets aquirits

A continuació reproduïm un paràgraf de l'informe jurídic del PTI (elaborat pel Consell i publicat juntament amb la documentació del pla), que discuteix la noció de drets adquirits, molt utilitzada per l'equip de govern del PP a l'hora de justificar determinades decisions polítiques:
"la concepción dinámica de la estructura jurídica urbana impide hablar de derechos adquiridos en el sentido clásico del término, a tenor de reiterada jurisprudencia (sentencias [...]) al decir que frente al plan no existen derechos adquiridos o que frente a la actuación del ius variandi los derechos de los propietarios no son un obstáculo impediente, ya que el plan puede afectar a terrenos ya ordenados, bien para conservar su situación urbanística, bien para modificarla, por lo que prescindiendo del grado de desarrollo de la planificación, su sola existencia no impide la posterior modificación"
Tot i no ser un exemple de llenguatge assequible per a persones sense coneixements jurídics, el raonament és prou clar: els drets adquirits no existeixen quan es tracta de modificar les normes urbanístiques.

3 Comments:

Anonymous Anònim said...

Es clar que no. Aquesta gent no ha dit una sola veritat en la vida. Parlen també de seguretat jurídica per fer el que fan i resulta que tenen quasi tots els alcaldes imputats

18/5/05 7:36 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Magnífic el que diu l'informe!
Però aquest conte també el podríeu aplicar a l'alcalde i als responsables d'Urbanisme de l'Ajuntament d'Eivissa, que han estat matxacant amb la conya dels drets dels propietaris de ses Feixes.

18/5/05 9:32 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Ep. En aquest darrer cas t'equivoques en part. Alguns terrenys de ses Feixes ja havien començat a desenvolupar-se mitjançant pla parcial i aquí la jurisprudència sí reconeix drets. En l'auto d'arxiu de la querella contra Tarrés, el jutge reconeix aquestos drets, però ampara l'arxiu de la causa perque creu que amb una indemnització n'hi ha prou i els drets col.lectius de ordenar el territori prevaleixen sobre els dels propietaris (ells volien que se'ls deixàs edificar el que s'havia acordat o més volum als terrenys on finalment se'ls permet). Per tant, en llocs on ja s'han signat convenis, aquests drets adquirits hi són (estan pagats i seria injust no acceptar-los) però es paga una indemnització i punt. La resta de ses Feixes, efectivament, pot canviar d'ordenació sense haver de pagar un duro i, espero que l'acord que s'ha pres vagi en aquest sentit.

18/5/05 1:58 p. m.  

Afegeix un comentari

<< Home