Aquesta pàgina ja no s'actualitza. Ara som a http://www.eivissaconfidencial.com

dimarts, de maig 17, 2005

Pressionen per rebaixar els nivells de català a Vila

Eivissa Confidencial ha pogut corroborar amb més d'una font que funcionaris de l'Ajuntament de Vila pressionen l'equip de govern per aconseguir una rebaixa dels nivells de català exigits per treballar a l'administració municipal. Pel que s'explica, l'ofensiva contra la política lingüística ha obtingut prou suport al comitè de personal per tal d'oficialitzar la demanda. L'origen de la petició no està del tot clara, però alguns la situen a l'àmbit de la policia local.
L'Ajuntament de Vila va aprovar els vigents requisits lingüístics per fer-hi feina no gaire després que el Pacte accedís al poder l'any 1999. Segons algunes fonts, la normativa de Vila va ser aprovada fins i tot abans que la del Govern Balear, que ja ha estat derogada pel PP. La petició té el suport d'algun regidor progressista, però no es considera probable que s'arribi a acceptar per part de l'equip de govern en el seu conjunt.

16 Comments:

Anonymous Anònim said...

"La petició té el suport d'algun regidor progressista..."

Evidentment. O és que algú encara pensa que el PP té l'exclusiva de l'espanyolisme caspós, i que només és el PP qui manté la voluntat de marginalitzar la nostra llengua?

17/5/05 7:57 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Tant de bó no passi d'un confidencial i l'equip de govern ho aturi!!
A jo també m'havia arribat el rumor i és cert que parteix de la policia local. També és cert que més d'un regidor del Pacte ho veu amb bons ulls.
Quan el Pacte el 1999 aprovà -com bé deis- les noves condicions d'accés i el nivell de català, la mesura no aixecà polseguera i no hi hagué cap entrebanc. Però sé que sí que n'hi hagué, d'entrebancs, a altres iniciatives en normalització lingüística.
Una explicació per a la iniciativa de la junta de personal: el bilingüisme (promogut pel PP, i no contestat per PSOE i EU) va quallant i les noves normatives del Govern balear van fent fortes les idees que el nivell d'exigència del català s'han d'anar rebaixant.

17/5/05 9:51 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Com això vagi endavant, els governants de Vila i els partits del Pacte se n'enteraran!!

17/5/05 2:25 p. m.  
Anonymous Anònim said...

El mateix Roque López va afirmar en saber que estaven prop de perdre les darreres eleccions municipals que no tenia res en contra de pactar amb partits com UC o ASI. Aquest home no tendria cap mena de mirament a l'hora de pactar amb aquesta gent, per tant tampoc li fa res recolzar mesures en sentit castellanitzador.

17/5/05 3:42 p. m.  
Anonymous Anònim said...

S'ha de dir també que al Consell no hi havia hagut mai tans castellanoparlants com en temps del Pacte. El PSOE representa això.

17/5/05 3:43 p. m.  
Anonymous Anònim said...

El mateix Roque López va afirmar no tenia res en contra de pactar amb partits com UC o ASI? Idò quina mostra més voleu que l'esquerra de PSOE i Eu no té cap interès en defensar la nostra llegua i la nostra identitat?
Pregunteu a la gent que fa feina a Normalització Lingüística a Vila si han notat cap diferència entre les polítiques del PP i del Pacte (ERC inclosa!) en relació a la defensa i la promoció del català per part de l'Ajuntament.

17/5/05 3:50 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Eivissenc, no seria la primera volta que els regidors suposadament nacionalistes, és a dir, cristina i leopold, deixassin passar per alt una cosa així.
De fet ja ho fan amb so reglament de normalització lingüística.

17/5/05 4:56 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Va, no vos preocupeu ara els princeps ens faran d'ambaixadors i tot solventat. I si no mirau les declaracions de diumenge passat del Secretari general del PSM, fetes al diari de Balears:

"Crec que aquesta visita hauria de servir com una corretja de transmissió dels sentiments de país que es tenen a les Balears. Una vegada que han pogut veure, sentir i comprovar de primera mà, els sentiments i les nostres preocupacions, els prínceps d'Astúries es podrien convertir en uns grans ambaixadors de la nostra cultura, llengua i tradicions"

Biel Vicens
Secretari general del PSM-EN

17/5/05 11:56 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Tenint en compte que en felip de borbó va ser l'únic que va parlar en català i que mos va encoratjar a defesar la nostra llengua i cultura catalanes, és evident que seria millor embaixador que qualsevol "pepero" o "sociata" que desgraciadament mos governa, autentics enemics d'Eivissa. És trist però té raor en Biel Viçens

18/5/05 12:10 a. m.  
Anonymous Anònim said...

S'ha de ser ben submís i espanyolot per afirmar això

18/5/05 1:12 a. m.  
Anonymous Anònim said...

A la cap i a la fi l'"instituto Cervantes" també promociona la nostra llengua i cultura

18/5/05 9:37 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Quina obssessió amb la caspa cony!
Deveu tenir un trastorn obsessiu-compulssiu amb la higiene capilar que ni en Howard Hughes.

Simplement la rebuda us ha descol.locat i se us está acabant el xollet
com deien els patriotes de Cervera...
"VISCA EL REI I LES CALCES D'ESTOPA!"

18/5/05 11:53 a. m.  
Anonymous Anònim said...

L'instituto servantes ha cedit totes les seues delegacions arreu del món perquè les utilitzi l'institut Ramon Llull i a més ja promociona les 4 llengues oficials de l'estat

18/5/05 4:24 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Si, a la policia local hi ha representats d'Asi i de altres partits com es del PP,al menys molts de simpatizants, que fan el que poden per fotre la feina del funcionaris que volen treballar pels ciutadans de vila, sense mirar el color del governants, tambè n'hi ha que com a aquest ajuntament no els hi agrada treballari, venen a complir les hores i llevors s'hen van al de Santa Eulària a treballer pre l'Ebab, clar son del mateix partit,
i a més ara es possaran amb aixó de baixar el nivell de català, es clar com ells son forarsters

18/5/05 8:16 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Cada volta se nota més la influència del sector espanyolista del PSOE que se va imposant no tan sols dins el seu partit sinó també dins els Pacte de Vila.

19/5/05 7:52 p. m.  
Anonymous Anònim said...

El sector espanyolista del Psoe, si a algun lloc no té influència és a l'Ajuntament de Vila.

19/5/05 11:00 p. m.  

Afegeix un comentari

<< Home