Aquesta pàgina ja no s'actualitza. Ara som a http://www.eivissaconfidencial.com

divendres, de maig 13, 2005

Ultimen una moció de censura a Formentera

Segons ha pogut saber Eivissa Confidencial, és molt probable es presenti de forma imminent una moció de censura contra l'alcalde de Formentera, Juanma Costa (PP). Pel que ens diuen, no és una moció de censura simbòlica de l'oposició sinó que es basaria en un pacte previ entre el PSOE (formalment la COP) i el PREF de Cándido Valladolid. Per tant, estaríem parlant d'un canvi d'aliances del regidor del PREF, que comportaria a la vegada un canvi de govern a l'Ajuntament.
La moció es podria presentar en el transcurs de la setmana que vé, una vegada que el PSOE i el PREF hagin acabat de pactar el repartiment de càrrecs.
El clima polític de l'illa està bastant enrarit des que varen sortir les primeres notícies d'irregularitats urbanístiques a l'entorn familiar de l'alcalde. Cándido Valladolid ha amenaçat en diverses ocasions amb retirar el suport a l'equip de govern, però fins ara no pareix que s'hagin près seriosament els anuncis.

20 Comments:

Anonymous Anònim said...

Tot el que sigui treure de l'ajuntament en Juanma Costa, és positiu.
Però que ningú es faci il·lusions de canvis espectaculars en els aspectes capdalts que de veres determinen la política municipal. Em referesc a l'urbanisme, la protecció de l'entorn natural i la lluita contra la massificació turistica.
En cas de consumar-se la moció de censura, Turisme seguiria en mans de'n Cándido Valladolid i Urbanisme estaria en mans del PSOE (probablement el diputat Mateos). Medi Ambient, seria per un altre il·lustre socialista local: en Xumeu de s'Olivera.
Què hi guanya Formentera en tot això? La cara amable i de seriositat de l'Alcalde Isidor Torres. Però amb cares amables, no s'arriba enlloc.
En Zapatero té talante però com li va en Puigcercós "lo que importa no es el talante, sino ir p'alante".

13/5/05 10:53 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Fotre fora sa colla d'inutils que governa actualment l'Ajuntament de Formentera sempre és positiu, d'acord.
Ara bé, en política hi val tot? es pot governar a qualsevol preu?
La COP ja ha dit que no a aquest pacte en dos ocasions. Què ha canviat en aquest temps? Potser que els regidors que s'oposaven a un pacte amb en Valladolid ja se n'han anat cap a casa?
Realment a mi no em provoca gaire trempera veure en Bartolo de S'olivera com a Regidor d'urbanisme, a en Miguel Arranza a Medi Ambient, n'Antonia Ferrer a Benestar Social, en Mateos a no sé on... i etc.
I qui serà el regidor de cultura?
Em sembla que anam de mal en pitjor i que tal vegada seria convenient que, si és veritat que es prepara un nou partit, surtin ja i diguin alguna cosa davant d'aquest guirigai que tornam a patir 6 anys després. Formentera torna a ser notícia només pel merder institucional i per la visita de la Casa Reial espanyola

13/5/05 11:55 a. m.  
Anonymous Anònim said...

po bueno , po fale, po m'alegro aquesta vegada

Perque cony sa gent creu que pot fer el que li doni la gana??

13/5/05 12:29 p. m.  
Anonymous Anònim said...

No sé per què tinc la sospita que no es notarà gaire el canvi.

13/5/05 12:57 p. m.  
Anonymous Anònim said...

en Cándido ja ha dimitit

13/5/05 1:54 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Govern i Consell "putejaran" tot el que puguin a l'ajuntament, com ja fan amb Vila. L'equip de regidors és de tot menys bo i eficaç i la cara amable d'Isidor Torres no lleva que com a gestor va ser nefast.
L'única cosa positiva és que si Isidor and company se n'adonen que no poden pensar-se i retardar tant les decisions i les coses com la passada legislatura i impulsen tots els projectes que ja deixaren en marxa i que ha continuat el PP, pode sortir-se'n i inaugurar coses. Els progressistes les començaren i els progressistes les haurien d'inaugurar (començant per l'Hospital)

13/5/05 3:39 p. m.  
Anonymous Anònim said...

L'enhorabona a Eivissa Confidencial. Heu publicat abans que ningú, primer els rumors i després, gràcies a aquest apartat de "comentaris", heu donat la notícia de la dimissió de'n Cándido Valladolid.
Em remet al primer comentari d'aquesta llista i hi afegesc una gran dosi d'escepticisme en quant als resultats que el canvi de govern pugui suposar.
Sort en tenim que el projecte de l'Hospital, importantíssim per naltros, ja està gairebé en execució i seria dificil, per part del Govern Matas, justificar-ne una "parada temporal".
Una darrera cosa que voldria remarcar. Aquest govern que entrarà en breu té molt poc a vore amb la COP del 99.

13/5/05 4:03 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Si després del que va passar amb els empadronaments argentins els formenterencs, en comptes de quedar-se a casa, tornaren a votar PP, pot passar qualsevol cosa

13/5/05 4:36 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Els formenterers van votar el que van voler. Els factors que hi influenciaren en la gran derrota (tot i guanyar les eleccions) varen venir tan de la dreta com de l'autoanomenda esquerra.
El boicot que va patir la COP per part de gent teòricament d'esquerres va ser esgarrifós. La dreta se'n va aprofitar.
Amb això, el votant va fer el que més estimava en aquell moment, tot i que en termes planers, algú podria dir que a l'electorat, se li va anar la mà, i en lloc de pigar una tesadeta d'orelles a la COP, els va fotre una patada pel cul.
A Formentera, som molt bruts!

13/5/05 5:34 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Per això mateix jo no he dit res de que votessin o no a la COP, sinó que votaren al PP en comptes de quedar-se a casa, que havés estat una manera d'estirar les orelles més lògica que tornar a votar a aquells que havien mostrat la més repugnant manca de respecte pel poble de Formentera que s'ha vist en dècades.

13/5/05 5:39 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Segons m'explica gent de Formentera, allí es mou el vot a través de les grans famílies i algunes de les famílies d'esquerres no es mobilitzaren perquè els havien protegit les seves propietats per la zona des Cap i dins el Parc Natural i va passar el que va passar, entre d'altres motius. Com sempre, tots som molt proteccionistes mentre no ens toquin "lo nostro".

13/5/05 8:09 p. m.  
Anonymous Anònim said...

No és per res, però això de "Les notícies i informacions d'Eivissa (i a vegades de Formentera) que no trobareu publicades enlloc més" s'està quedant obsolet.
Si els diaris publiquen les notícies en portada l'endemà de sortir a Eivissa Confidencial (ha passat dos vegades en una setmana) ja no podeu dir-ho!

14/5/05 10:09 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Això també té mèrit,no?

14/5/05 10:41 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Mes mèrit i tot, supòs. Però també estaria una mica lleig si els periodistes se n'enteren perquè ho veuen aquí i no ho diuen...

14/5/05 1:52 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Serà patètic veure i escoltar ara als del PP posant a parir a Càndido i a l'inrevés, al PSOE alabant la seva "coherència" o "dignitat" o similar.
Encara que coneguent el sant (Càndido) ja se sap el miracle i els del PP no podràn fer-se els indignats

14/5/05 9:11 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Evidentment ja ho tenien tot "atado y bien atado" per fotre fora l'alcalde fa dies. Si no, no es parlaria de presentar la moció demà mateix (ho diu algun diari).
No sé si és una bona notícia: s'haurà de veure que fan junts aquests elements "roquistes" del PSOE i en Cándido "fatxadolid"...

16/5/05 9:59 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Us recoman a tots s'article d'en Joan Marí, lúcid i formenterer, a Diari de Balears (es pot trobar per internet)

16/5/05 10:32 a. m.  
Anonymous Anònim said...

No hi estic d'acord del tot, però és interessant:

http://www.diaridebalears.com/opinio.shtml?-1+6+141043

16/5/05 11:16 a. m.  
Anonymous Anònim said...

el titular d'El Mundo sobre aquest tema dissabte era impagable.

16/5/05 12:34 p. m.  
Anonymous Anònim said...

He llegit l'article de Joan Mari al Diari de Balears i és molt encertat. Malauradament serà així i és cert que ara serà possible l'acord perquè els 2 independents son fora de l'ajuntament.

16/5/05 1:53 p. m.  

Afegeix un comentari

<< Home