Aquesta pàgina ja no s'actualitza. Ara som a http://www.eivissaconfidencial.com

dijous, de maig 12, 2005

Però és un acte dedicat als prínceps o al nou bisbe?

Segurament no és tanta l'expectació, però la remor sobre el viatge dels prínceps no ha aconseguit eclipsar l'arribada del nou bisbe, que serà ordenat aquest dissabte. La coincidècia ha portat a alguns a preguntar-se, irònicament, si realment no hi haurà hagut una confusió entre els dos actes. Tot això arran de la presència i la preeminència que el Consell ha atorgat a les representacions de l'Església catòlica.
Algun diari ho han dissimulat prou bé, convertint les "agrupaciones de parroquias" del programa oficial en "diversas agrupaciones". Però el protocol del Consell és del tot eloqüent sobre el tipus d'acte que s'ha fet: "Seguidamente Sus Altezas Reales (...) saludan a las agrupaciones de parroquias (Alcalde, sacerdote del municipio y obreros mayores con las banderas de las diferantes parroquias de cada municipio) en el siguiente orden: Formentera, Eivissa, Santa Eularia, Sant Antoni, Sant Josep i Sant Joan. [Únicamente ofreceran la mano los que esten en primera linea de saludo]".
Per entendre'ns, els prínceps saludaran només una autoritat civil per municipi (l'alcalde) i després el capellà i un nombre de representants de l'Església igual al nombre de parròquies. Els regidors estan tots situats en segona línia i acompanyats exclusivament per una quantitat variable de capellans i obrers (representants parroquials) que a alguns municipis iguala la de regidors.
Alguna altra maldat que circulava, en referència a la presència de l'Església i els elements més estrictament folclòrics dels actes, és la pregunta de si per les visites Alfons XIII fa devers un segle, o la del dictador Franco, s'havien organitzat actes gaire diferents.

14 Comments:

Anonymous Anònim said...

No és per res, però això fa un insoportable "tufillo" de Botja.

12/5/05 8:31 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Quina setmana per a en Botja! Aquesta setmana levitarà! Ja podrà amb tantes emocions?

12/5/05 9:47 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Si, home, si... i un parell de imams musulmans predicant l´odi a Occident i allò de maltractar a la dona sense deixar marques, un evangèlic d´aquells que ho curen tot, un parell de homosexuals estil "Zerolo" agafadets de la mà, una drag-queen transexual, unes oenegés agafades a la mamella pública, uns quants joves independentistes amb el mocador palestí, etc... Visca la multiculturalitat i el progressisme !!!

12/5/05 12:03 p. m.  
Anonymous Anònim said...

No us n'adoneu de la cárrega de protesta identitària i reivindicativa de tot plegat
Recordeu que abans que Felip V introduís institucions estatals modernes aixó era un feu eclessiastic de l'arquebisbe de Tarragona.......Aixó us passa per llegir "El País" i veure Canal Plus d'amagatotis

12/5/05 12:30 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Els eivissencs tenen dret a espectacles com aquest. per aixpo van votar PP.

12/5/05 1:03 p. m.  
Anonymous Anònim said...

ai en botja.
Imposa taje fosc als homes, i ell se'n posa un de més clar per destacar...

12/5/05 3:32 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Queridos talibanes intolerantes ,me encanta que lo paseis mal viendo como el Heredero de la corona del Reino de ESPAÑA es recibido con alegria y hospitalidad por nuestras gentes,
¿porque os extraña? me pregunto como recibiriais algunos de vosotros a los principes del pais imaginario que llamais Paisos Catalans.¿sacariais vuestras banderitas de la estrella y dariasis saltitos? seria interesante veros.Por suerte nunca os veremos , ese momento no llegara.

12/5/05 5:16 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Efectivament, aquest moment no arribarà, perquè nosaltres ja hem superat l'etapa medieval i no tendrem prínceps. En tot cas, president de la República Federal dels Països Catalans

12/5/05 5:37 p. m.  
Anonymous Anònim said...

O presidenta.

12/5/05 5:38 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Perdonau, i amb tot els respectes peró cuanta aseneria que s'ha de llegir per aquí damunt, s'acte que s'ha realitzat no es mes que es típic acte que sempre s'ha fet i no crec que es contingut polític tengui masa a vora, un pel folclorista pot ser si, pero la presencia de les parróquies esta plenamen justificada doncs es a banda de una estructura religiosa tambe divisió territorial de Eivissa , com per altre banda també ho es a Andorra, i es important recordar es paper des obrers en molts pobles on es un càrrec de designació popular que s'encarrega de l'organització de molts d'actes socials des pobles i on sol ser revestit per es mateix poble de sa representativitat d'aquest mateix, per tant crec que no hi podia haver millor representació, i per favor no entrem en anticlericalismes buits i preversions ideológiques!!!

13/5/05 4:47 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Qui vulgui veure en aquest acte una símple visita, menteix. I la presència religiosa està absolutament fora de lloc. Obrers? Sí, home, una peça fonamental de la vida pitiüsa. No podríem viure sense ells.

13/5/05 8:18 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Ho vei, comentaris com es de aquí dalt semblen des mateix tipus des que mus feia en " paquito" si just pareix que només et falti dir que amb tot aixó hi existeix una "conspiración judeo-masónica"!

13/5/05 12:51 p. m.  
Anonymous Anònim said...

¿ van los curas a rendir pleitesia al hijo de quién sancionara la ley de matrimonios homosexuales? ¿ lo sabe la conferencia episcopal? ¿se lo trasmitieron al principe?

14/5/05 11:25 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Doncs jo m'estimaria ser mes com Andorra, d'altre banda la seva actual estructura institucional carecteritzada per parróquies es exemplar i plenament maderna i democratica!!

14/5/05 12:53 p. m.  

Afegeix un comentari

<< Home