Aquesta pàgina ja no s'actualitza. Ara som a http://www.eivissaconfidencial.com

dimarts, de març 22, 2005

El Consell va ocultar la sentència sobre Ses Feixes

Quan divendres va sortir la notícia que els jutjats havien desestimat un contenciós contra el BIC de Ses Feixes, els diaris no varen donar a conèixer l'origen de la informació. Segons ha pogut saber ara Eivissa Confidencial la informació no va sortir del Consell, malgrat que la sentència té data del dia 3 de març i feia dies que la devien tenir. Pel que sembla, va sortir de l'entorn de l'ex-consellera Fanny Tur. L'ocultació de la sentència per part del PP ja té precedents en d'altres casos en què els tribunals han donat la raó a decisions del Pacte en matèria d'urbanisme i patrimoni.
En tot cas, Pere Palau es va afanyar a recordar que queden 5 contenciosos més contra la declaració de Bé d'Interès Cultural de Ses Feixes, donat la sensació que li agradaria que algun acabàs anul·lant la protecció de la zona. De fet és públic i notori que el Consell no compleix amb la seua obligació de defensar els actes dictats pel govern anterior. En concret, sembla que hi ha diversos jutjats que no haurien rebut l'expedient administratiu (val a dir que la Sala que ha dictat sentència favorable al BIC sí que el va rebre) a pesar d'haver-lo reclamat insistentment. També s'ha de destacar que és curiós que no s'hagin ajuntat tots els contenciosos al mateix tribunal, amb la qual cosa ens podríem trobar amb més d'una sentència contradictòria sobre el mateix cas.
El Consell s'ha desentès fins ara del futur d'aquest BIC, contravenint les disposicions de la Llei de Patrimoni que l'obliguen a vetllar pel bon estat dels béns patrimonials si els propietaris no ho fan.