Aquesta pàgina ja no s'actualitza. Ara som a http://www.eivissaconfidencial.com

dimarts, de març 15, 2005

Els estrangers decideixen com hem de dir-nos?

A la informació que citam més avall (Diario de Ibiza), hi ha una perla que mereix més que perdre's en la lletra petita. Segons Pere Palau, president dels eivissencs, els periodistes i touroperadors «me han preguntado por qué no erradicábamos de una vez por todas el nombre de Eivissa y usábamos sólo el de Ibiza». I es responia ell mateix dient que per fins turístics només existia "Ibiza".
Deixant de banda la formulació de la pregunta (ens costa de creure que ningú realment siga capaç de dirigir-se al màxim representat institucional de l'illa amb aquest menyspreu cap a la nostra identitat), la resposta diu molt del que fa el PP en matèria de turisme. No els va explicar que "Ibiza" era el nom que governants alients i hostils a l'illa ens havien posat i que la promoció d'Eivissa forma part de la recuperació de la nostra autoestima com a poble. Els va dir, (figuradament) "els que vostès vulguin amb tal que venguin turistes".

7 Comments:

Anonymous Anònim said...

Una gran iniciativa por parte de Pere Palau. Mis aplausos por pasar de los de siempre y tener las ideas claras. Y de muy mal gusto la referencia a los "pagesos". Si es que no aprendéis. Por cierto, en Cataluña sí tienen las cosas más claras que nosotros. Exactamente un 3 % más claras.

16/3/05 11:11 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Por supuesto. Desde que el PP gobierna en el Consell, no se utiliza "Eivissa" para la promoción turística. Totalmente lógico, igual que el comentario de los alemanes. Por mucho que os disguste, esa es una buena politica.

16/3/05 12:27 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Te voy a responder como el anuncio, màrtir: 9 de cada 10 lectores interpretarían como despectivo tu primer comentario. Si no es así, pues aclarado y ya está. Y en cuanto a lo del "autoodi", creo que si uno se quita la barretina, se refresca el cerebro y se vuelve algo más abierto y cosmopolita. Pero es una opinión, vamos.

16/3/05 3:37 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Soy de Ibiza, España. Por cierto, me parto de risa cuando por aquí hay quien habla de "eivissencs i espanyols" como si fuesen cosas diferentes. Menudos aprendices de Ibarretxe.
Seguí la polémica sobre Ibiza/Eivissa en tiempos del pacto, y me pareció estúpida. Te lo diré con toda claridad: para que cuatro mataos (muy repetables como personas, por supuesto)se sientan autorrealizados, no vamos a jugar con el pan de todos los ibicencos. Y en cuanto a "España", no veo que nadie ponga el grito en el cielo porque en Inglaterra se utilice el nombre "Spain". Es una cuestión de inteligencia, no de autoafirmación catalanista.
Todas esas personas que citas no tienen obligación de seguir vuestras ideas, y no por ello son peores ibicencos que vosotros. O sea, menos lobos.

16/3/05 6:13 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Doncs a final de la pàgina de eivissa confidencial apareixen els lemes 'Notícies d'Eivissa', 'Noticias de Ibiza´y ´News of Ibiza (que no Eivissa)´. Els pitiusos n general considereu la vostra llengua de segona. Jo miro de parlar en català a les botigues i els depenents passen de seguida al castel´`a, per cert amb un accent horrible. Tampoc s'acaba el món, però... Les llengom les espècies animals, s'extingueixen. Totes

20/3/05 6:41 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Es es primer misatge que deix per aquí; no sóc es mateix anonymus d'altres missatges!
Deixant polèmiques llinguistiques (jo tenc molt clar que soc eivissenc, que visc a Eivissa i que sa meva llengua es s'eivissenc o català, pero ja es sap, "cada loco con su tema". Per cert, heu vist que també se escriuré en castellà :-O)
Be, a lo que anava, "Ibiza" ja te molts d'anys de promoció i és un nom conegut a molts de llocs. Per desgràcia, aquest nom també ja porta associada una imatge d'Eivissa relacionada amb sa nit, sa festa i altres coses més lletges... Penso que ara sería un bon moment per anar fen servir alhora es dos noms, Ibiza i Eivissa, de moment, seguir utilitzan Ibiza per aprofitar es nom que ja te, i anar utilitzan Eivissa per anar fen campanya d'altres coses menys conegudes i alhora diferents de la imatge que molta gent te de "Ibiza"; turisme rural, cultura, cicloturisme, etc. Així, crec que de primeres sería pràctic fer servir es 2 noms per donar a coneixer coses noves a sa promoció turística i poc a poc quedar-mos amb una marca de "Eivissa" que fós un conjunt de festa i tranquilitat, día i nit, mar i camp... no casi exclusivament de festa i marxa com és ara "Ibiza"
Joder (amb perdó) com m'he enrollat....;-D

23/3/05 10:18 a. m.  
Anonymous Anònim said...

HE APARECIDO EN ESTA PAGINA CASUALMENTE,SOY IBICENCO NACIDO EN IBIZA(COMO DICE MI PARTIDA DE NACIMIENTO Y TAMBIEN LA DE TODOS MIS ANTEPASADOS),YO EMIGRE DE IBIZA POR TRABAJO Y SIEMPRE PIENSO EN VOLVER ,ALLI ESTA PARTE DE MI VIDA,SIN EMBARGO CUANDO VEO EL ODIO Y EL RENCOR QUE HAY ENTRE IBICENCOS,POR HABLAR UN IDIOMA U OTRO,POR PENSAR DE UNA MANERA O DE OTRA,ME ENTRISTEZCO Y PIENSO QUE YA PASO EL TIEMPO DE VOLVER,ERA BONITO CUANDO LA LENGUA NO ENFRENTABA A NADIE,CUANDO EL PAYES HABLABA CON EL RECIEN LLEGADO AMERICANO,ALEMAN,FRANCES INGLES O MADRILEÑO Y EN IBICENCO ,CASTELLANO O A SEÑAS SE TOMABAN JUNTOS UN "got de vi" Y SE REIAN ,SE ENTENDIAN!.AHORA TODO A CAMBIADO,LA INFLUENCIA DE PARTIDOS RACISTAS QUE INCULCAN EL ODIO A OTRAS PERSONAS POR MOTIVO DE LA LENGUA QUE UTILIZAN, VEO QUE HA HECHO MELLA EN LA GENTE MAS JOVEN,SE ODIA LO ESPAÑOL Y SE ALABA LO SENEGALES O LO RUMANO,SE ODIA LO AMERICANO Y DESPUES SE PASA UNO EL DIA DELANTE DE SU MICROSOFT PARTICULAR...EN FIN :A VOSOTROS INDIGENAS viajad!viajad!NO PERDAIS EL TIEMPO MAÑANA ES TARDE,CONOCED OTROS MUNDOS,OTRAS GENTES,OTROS IDIOMAS Y SACAOS ESE ODIO QUE LLEVAIS DENTRO Y QUE NO HACE MAS QUE DESTRUIROS A VOSOTROS MISMOS Y A NUESTRA TIERRA.

3/4/05 8:52 p. m.  

Afegeix un comentari

<< Home