Aquesta pàgina ja no s'actualitza. Ara som a http://www.eivissaconfidencial.com

dijous, de març 17, 2005

El dèficit fiscal, només un breu

Balears tiene la financiación por habitante menor de todo el Estado
"Balears presenta la financiación por habitante menor de todo el Estado (1.491 euros por habitante) y las transferencias corrientes suponen el 5,70 por ciento de los ingresos de la Comunidad (frente al 40,8 por ciento que implican en la media estatal), según el conseller. Ramis señaló que el incremento de la población entre 1999 y 2003 en Balears ha sido del 11,58 por ciento, por encima de lo que ha crecido la financiación por las competencias comunes, que ha sido del 9,34 por ciento."
Això és tota la informació que tenia Diario de Ibiza per oferir-nos sobre l'escandalós dèficit fiscal que pateixen les Illes Balears i Pitiüses. No per ser habitual deixa de ser sorprenent aquesta poca repercusió mediàtica del tema. De fet, ja fa temps que el PP i El Mundo lideren a la seua manera la denúncia del dèficit fiscal (només cal veure els discursos fets pel Dia de Balears o les informacions difoses pel diari afí al PP). Això és tan evident que Diari de Balears ha arribat a parlar del "nacionalisme popular".
L'única conclusió a la que arribam és que aquest tema és una qüestió partidista, i que els mitjans i opinadors afins al govern de Madrid i el PSOE no estan per denunciar la injustícia que patim en matèria de finançament.

1 Comments:

Anonymous Anònim said...

Trobo que hi ha una cosa més greu:
Aquí a a Catalunya tothom sap de que va això i cadascú es queixa segons agafa més o menys l´autopista o no li "arreglen el carrer" per exemple. Però crec que a les Balears no ho teniu tant clar. Vaig tenir una conversa amb uns nois de Manacor, diria que d´uns 25 anys o més, i quan els vaig dir que, pel que havia llegit, ells (vosaltres) tenien un finançament encara pitjor que el nostre per "anar a contracorrent"
(darrerament no coincideix el color de Madrid i de Palma) Només vaig veure cares d´incredulitat, com si no anés amb ells... No tenien ni idea!
Salutacions desde Barcelona. E

18/3/05 1:33 p. m.  

Afegeix un comentari

<< Home