Aquesta pàgina ja no s'actualitza. Ara som a http://www.eivissaconfidencial.com

dimarts, d’abril 19, 2005

Representació eivissenca a la nova FOLC

Aquest cap de setmana passat s'ha celebrat a Tortosa l'acte de constitució de la Federació d'Organitzacions per la Llengua Catalana (FOLC). Aquesta entitat reuneix una quarantena d'entitats de tots els Països Catalans, entre les quals hi ha la Plataforma per la Llengua d'Eivissa. Aquesta federació vol 'sumar esforços per guanyar efectivitat en l'extensió de l'ús social del català i en la defensa de la unitat de la llengua'.
La Plataforma per la Llengua és una entitat eivissenca creada a principis dels anys 90, que ha passat per diverses etapes de major i menor activitat. Actualment no passa per un dels períodes de més dinamisme, però així i tot es va apuntar un èxit sonat amb l'organització del primer Correllengua d'Eivissa.


Imatge de l'acte fet a Tortosa

12 Comments:

Anonymous Anònim said...

Aqui hi ha molta gent que es queixa i protesta de moltes tonteries i no té ni idea del que es fer feina i participar de les poquetes propostes socials i culturals que funcionen amb moltes dificultats a Eivissa. plataforma per la llengua, ràdio uc ..ect
Els hi queda poc temps de vida si la gent no els ajuda a dinamitzar-les.

19/4/05 11:35 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Que voleu dir? Que hauriem de plegar i pasar de tot. Jo pens que ens falta ànim a la gent que és d´aqui o que s´estima la diversitat d´aquesta illa, per a coordinar i treballar més col.lectivament amb tothom. Cadascú s´está mirant el seu propi melic i si no fossim com som, fa temps que hauria més xarxa popular i equipaments per a fer cosses guapes. Ara tiren la plaça de toros, i faran no se qué de parques o escenari al aire lliure, per que no fan locals polivalents per a la joventut i per a la xarxa social popular. A altres indrets com no halli espais civics combatius i populars es monta l´hostia. Mirau com estan els lloguers i tots els preus a Eivissa, qualsevol fa res. Tenim una illa i una població reventada per tots els costats i per aquest nivell de vida tan alt, que a la vegada está paralitzant-ho tot.

19/4/05 11:58 a. m.  
Anonymous Anònim said...

"xarxa social popular" PRFFFFFFF...JAJAJAJAA

Per cert, això que es veu en la foto és una representació dels Paissos Catalans? Si es que no apreneu. Encara no us heu enterat de que els eivissencs no volem ser una sucursal de Barcelona?

19/4/05 12:28 p. m.  
Anonymous Anònim said...

hi ha un dit castellà que m'agrada molt, aquell de "confundir la velocidad con el tocino". I molts dels que colaborariem amb el que fós per normalitzar el català, no volem participar en actes on un grup d'exaltats es posa a cridar "independència".

19/4/05 1:07 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Sois unos kumbayas. Desde que desapareció el Grupo Gent Jove, ya no sabéis a qué dedicar vuestro tiempo.

19/4/05 1:40 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Bé, en tot cas, jo estic amb la majoria d´eivissencs que s´estimen més els tortells de Can Vadell (on per cert, t´atenen en perfecte eivissenc o en amable castellà, a gust del consumidor) que els Pastissos Catalans, que comencen a fer pudor, i que ens els serveix la famossa pastisseria Maragall-Carallot.

19/4/05 4:21 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Qui vulgui col.laborar amb la plataforma per la llengua, pot posar-se en contacte amb ells a la seu de l'Institut d'Estudis Eivissencs

19/4/05 9:36 p. m.  
Anonymous Anònim said...

jordier: som el de la velocidad y el tocino, i no parl de gastronomia. jo no rebutj cap altre territori de parla catalana, com tampoc rebutj mérida ni florència ni shangai. el que rebutj es que cuatre gats em vullguin imposar que som català o, de l'altra banda, els blaveros que em volen imposar que el que jo parl com a eivissenc és una llengua diferent del català. simplement, peus a terra

19/4/05 9:52 p. m.  
Anonymous Anònim said...

"xarxa social popular" PRFFFFFFF...JAJAJAJAA" és molt gracios, pero bastant habitual a altres indrets.
És l´unica forma que hi ha per que Eivissa es sembles un poquet al País vasc o a Catalunya, a on els grans que tenen el manec, han de parlar amb els petits per a governar. Tendriem més bon rollo. Aqui tant d´individualisme i vagancia i acabarem fugint fora de la nostra terra.

20/4/05 12:39 p. m.  
Anonymous Anònim said...

A veure, anònim de les 9:52: el terme Països Catalans fa referència a una realitat lingüística i cultural que a aquestes alçades ja cansa haver d'explicar. Alguns ciutadans pensam que caldria reforçar els vincles socials i polítics entre aquests territoris, però això és un altre tema. En qualsevol cas, això no significa que ningú t'obligui a ballar sardanes, menjar trempó o cremar falles. Això és el que diran els de ses llengos des de Palma i els blaveros valencians. El fet que des de Madrid (en època de Franco però també en democràcia) s'hagin fet alguns intents de fraccionar i/o separar aquests territoris (fusió de Lleida amb Aragó, d'Alacant amb Múrcia), i que la Constitució espanyola prohibeixi expressament la seva federació hauria de fer-nos pensar.

20/4/05 1:22 p. m.  
Anonymous Anònim said...

allà on hi hagi un bon flaó...
i pocs flaons he tastat més dolents q els de can Vadell

20/4/05 9:53 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Un respecte per Can Vadell! La crema més bona d'Eivissa! Mmmmm.

21/4/05 8:41 a. m.  

Afegeix un comentari

<< Home