Aquesta pàgina ja no s'actualitza. Ara som a http://www.eivissaconfidencial.com

divendres, d’abril 15, 2005

Notes sobre el dia de la República

Video perdut: La passada legislatura el Consell va encarregar a Xicu Lluy, aprofitant un viatge que feia a Mèxic, que recollís informació sobre els exiliats eivissencs que encara hi havia en aquell país i fes un documental sobre el tema. Al reportatge eren entrevistats familiars del reconegut antropòleg Àngel Palerm, entre d'altres. El video va ser acabat i lliurat aquesta legislatura i fa mesos que està perdut dins un calaix del Consell. Sembla que els organitzadors el varen demanar per posar-lo dimarts passat a l'acte del Club Diario sobre la República i encara l'estan esperant.
Roque s'estrena al sopar i ENE deixa d'anar-hi: El sopar de la República va recollir menys assistents que d'altres anys, però va poder comptar per primera vegada amb la presència del líder del PSOE eivissenc, Roque López. Pel que sabem, tradicionalment els socialistes havien estat representats en aquests actes republicans per militants que hi anaven a títol individual o dirigents de menys nivell. Per contra, pareix que ENE havia decidit no assistir-hi i només hi va assistir algun militant a títol personal.
Diario de Ibiza no publica el manifest: A diferència d'Última Hora, Diario de Ibiza no va publicar el manifest a favor de la República. El diari va fer-se ressò de la seua existència, però va passar per alt que els seus autors l'havien enviat amb la intenció que fos publicat íntegrament a la secció d'opinió.

13 Comments:

Anonymous Anònim said...

Hauríeu d'haver vist la cara d'alguns quan varen veure en López entrar per la porta!

15/4/05 10:45 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Culpa d'en Lluy o des Consell això des video? No s'acaba d'entendre.

15/4/05 2:35 p. m.  
Anonymous Anònim said...

David, como siempre, tan inteligente.

15/4/05 5:04 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Vols dir que només les actuacions del trànsfuga d'en Llombart "van en sentit contrari"?
I les de Cristina Ferrer, Rubio, Pizarro, Tarrés, Campillo, Roldán, Sandra Mayans, Roque López, Vicent Torres... no van "en sentit contrari"?
Perquè això d'"anar en sentit contrari" donaria per a molt...

15/4/05 7:29 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Us veig molt animats amb el tema de la República. República? Quina? La Segona República? L'espanyola? Quina llàstima feu al·lots. Hi ha xampús anticaspa que us poden ajudar a aclarri el vostre concepte de país.

16/4/05 10:05 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Mira al·lot/a : Jo vull República per a Catalunya i República per a tot arreu, inclós Espanya. Compra't un xampú anti-seborrea.

17/4/05 10:42 a. m.  
Anonymous Anònim said...

El debat monarquia-república ha estat sempre atiat pels mateixos que fomenten un debat polític unívoc en termes d'esquerra-dreta. I això és així perquè interessa mantenir un satu quo en què la discussió política es faci en clau espanyola. Recordeu: "antes roja que rota". Mentre el debat polític es centri en aquestes coses s'eviten plantejaments nacionals.

I, sincerament, per tenir una república jacobina i estatista com la francesa, per exemple, ja m'està bé una bona monarquia.

17/4/05 11:55 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Déu méu, quin nivell! Amb gent així, que califica d'espanyolisma tot el que nop sigui patrioterisme de "països catalans", tenim PP per segles. Així que no m'he de preocupar pel tema esquerra-dreta, es més important utilitzar un ajuntament per evitar que la Pantoja faci un concert a Girona. Visca la llibertat!

17/4/05 12:21 p. m.  
Anonymous Anònim said...

A e-nacionalista:

pensava que els de ERC creieu amb uns Països Catalans lliures, però s'està demostrant que, tant amb les polítiques proespanyolistes a l'ajuntament de vila on governau i amb celebracions de repúbliques no catalanes no catalanes ni eivissenques, al menys a Eivissa heu perdut tota la vostra dignitat

17/4/05 2:20 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Aquestes baralletes de partits nacionalistes i progresistes no ens duran a cap puesto interessant. Veam quan farem l´amor i no la guerra tots junts e intentam encisar a la gent que hi ha per eivissa sigui d´on sigui. El poble unit mai serà vencut.
Sobre lo den Xicu Lluy, jo pens que hi ha una cosa que es diu drets d´autor, aixì que si el autor volgues, comptant amb còpia del video, el podria difondre sense afany lucratiu. a no ser que en Xicu tengui por de no poder llavors seguir obtenint financiació per a proxims treballs. Ajuts que necessitaria del Consell Insular. Haurem de foter-li canya al autor si volem gaudir algun dia d´aquesta projecció.

17/4/05 2:21 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Mirau, els sopars estan molt bé però si tots els que s'ajunten per sopar fossin capaços de fer el mateix per defensar la nostra llengua, la nostra identitat i el nostre territori, farien més servei, sincerament.

19/4/05 8:55 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Aquells eivissencs "que feren el primer periòdic en català, encetaren la lluita contra el caciquisme, treballaren per establir llaços amb Catalunya, per una escola pública" o eren ben pocs, o ho feren molt malament, o símplement han desaparegut, perquè actualment tenim tots els diaris en castellà, el caciquisme està més viu que mai, els llaços amb Catalunya són els mateixos de l'any 75 (amb l'afegit del secessionisme lingüístic i de l'èxit de l'Institut Ramon Llull); l'escola és pública però l'ensenyament és en castellà i a l'hora del pati no se sent una paraula en la nostra llengua. I cada quatre anys voten el cacic local de torn, que guanya per majoria absoluta. Bravo.

Serà que "aquells eivissencs" tenien clares algunes coses i que a aquests eivissencs els cau la baba quan en Figo ve a Eivisssa per comprar un xaletet?

19/4/05 9:12 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Letizia,ojos de Junio
por Abril las convicciones
de rojos mil, masones ciento,
bajaron los escalones
¡al sobaco el gorro frigio!
¡al carajo el aniversario!
por un poco de telediario

;-)

25/4/05 3:41 p. m.  

Afegeix un comentari

<< Home