Aquesta pàgina ja no s'actualitza. Ara som a http://www.eivissaconfidencial.com

dimarts, d’abril 12, 2005

Encallen les negociacions entre PSM i ERC

Tal i com ha publicat la premsa mallorquina (no així l'eivissenca, que no mostra cap interès pel tema), PSM-ENE i ERC es tornaren a reunir a finals de la setmana passada per continuar explorant les possibilitats d'acords estables. Pel que sembla, els resultats de les negociacions fins al moment són més aviat magres.
Segons explicava Diari de Balears, les propostes que defensen els dos partits són ben diferents. Mentre Esquerra vol un pacte entre les dues forces nacionalistes, el PSM ho descarta completament i només contempla un acord ampliat a Esquerra Unida i Els Verds. Mentrestant, a Eivissa les relacions entre els dos partits segueixen essent pràcticament inexistents.

11 Comments:

Anonymous Anònim said...

Això només es basa en l'opinió d'un periodista mallorquí. Per tant, li hem de donar la credibilitat que es mereix, i punt.
El que compten són les opinions de les direccions de les respectives formacions. Fins a que no es pronunciin, tot segueix igual.

12/4/05 9:28 a. m.  
Blogger Eivissa Confidencial said...

Hem de puntualitzar que la informació no es basa només en l'opinió d'un periodista mallorquí (el més ben informat que hi ha en temes que afectin el PSM, per cert). La informació de Diari de Balears ha estat complementada per les nostres pròpies fonts.

12/4/05 1:50 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Després de veure els últims resultats electorals i els espectacles dels darrers mesos, penso que els d'ERC s'ho haurien de pensar molt bé abans d'embolicar-se amb altra gent que no sé si aportarien algun vot (potser més aviat al contrari), però que segur que crearien problemes

12/4/05 2:17 p. m.  
Anonymous Anònim said...

No deixa de ser curiós que les relacions sempre vagin girades a Eivissa en relació a Mallorca. Quan allà no es parlen, aquí van junts i es duen bé, i quan aquí ni es parlen allà negocien possibles acords.

Puc donar fe que els nacionalistes no es duen bé amb els republicans. Han dit que dijous no assistiran al sopar de la República.

12/4/05 3:58 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Si a Eivissa no es parlen deu ser, en part, degut a les discrepàncies en temes mediambientals (p.e.en el tema de ses feixes, perquè en matèria de nacionalisme i de llengua els d'erc no crec que tenguin cap queixa del les iniciatives que porta ENE

12/4/05 4:43 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Home, en qüestions de llengua, els d'ENE no poden inflar gaire pit, perquè han tingut sota la seva responsabilitat la normalització lingüística de Vila des de que hi ha Pacte (els primes quatre anys l'encarregat era en Maurici Cuesta) i ja hem vist com ha anat. Ara, que tampoc tenc clar que els d'ERC ho haguessin fet molt millor.

12/4/05 5:35 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Home, no estaria de més que ENE i ERC tinguessin la millor relació possible.
Conec a dirigents dels dos partits i crec que això és tan possible com bones són les relacions personals.
Respecte del tema llengua a l'Ajuntament, ara sí que hi ha un retrocès respecte de l'anterior legislatura, en la que es va fer molta feina. Però una persona no és suficient. Em consta que gairebé cap dels regidors companys d'en Cuesta l'ajudà a prou. Alguns, al contrari. Recordeu que el compromís era de tot el Pacte, en temes de llengua, protecció ambiental, urbanisme, educació, etc.

12/4/05 6:21 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Algú ha dit que ENE no assistiria al sopar per la república perquè no es duen bé amb els repúblicans. Tal volta no hi van perquè no consideran que sigui un esdeveniment digne de celebrar el règim polític d'un país opresor com és espanya

13/4/05 11:46 p. m.  
Anonymous Anònim said...

ERC hauria de començar per canviar-se el nom i dir-se ERE, Esquerra Republicana Espanyola i anr de la maneta dels comunistes espanyols

13/4/05 11:48 p. m.  
Anonymous Anònim said...

T'equivoques martir, no tenc res que vore amb ENE. Només pens que ERC actua a Eivissa com si fos una part del PSOE més. Només falta que en el sopar d'avui brindin per una república espanyola, per la destrucció de ses feixes i per la desaparició de sa graduada

14/4/05 7:36 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Com interpretau les molt recents declaracions d'en Mauri mostrant la seva voluntat d'aproximació a ERC? Forma part de la seva "tàctica centrista"????

20/4/05 9:27 a. m.  

Afegeix un comentari

<< Home