Aquesta pàgina ja no s'actualitza. Ara som a http://www.eivissaconfidencial.com

dijous, d’abril 14, 2005

Stella Matutes: mentides i més mentides

Només Última Hora donava a la veritat la importància que es mereix dimecres, quan deia en portada que la decisió d'aixecar la suspensió de les expropiacions de l'autovia "no entra a valorar si la tramitación realizada por el Govern es legal o no". Probablement no fa falta haver acabat el batxiller per entendre que desestimar una mesura cautelar no suposa certificar que tot s'ha fet "de forma total y absolutamente legal".
Potser per això tenim dret a què els mitjans ens adverteixin convenientment quan difonen mentides dites per un polític. L'actitud de Stella Matutes és ja prou escandalosa com perquè alguns la dissimulin. Diario de Ibiza dedicava un titular a les seues declaracions i deixava perduda a la lletra petita la informació que les desmentia. El Mundo, per la seua banda, simplement reprodueix a tota pàgina les falsetats que diu la consellera sense cap empatx. "El Tribunal Superior de Justicia da la razón al Govern balear: las expropiaciones se ciñen a la ley", deia.
A més, aquest diari que financen i controlen destacats eivissencs vinculats al PP (El Mundo), atribuïa ahir als que pensen que les autovies previstes són desproporcionades pel tamany de l'illa la voluntat de "regresar a la cultura de la garrova y la espardenya" (sic).

26 Comments:

Blogger Eivissa Confidencial said...

Un follet informàtic havia fet que aquest post no es publicàs. Les nostres disculpes.

14/4/05 10:06 a. m.  
Anonymous Anònim said...

És prou conegut ja que a El Mundo (de Ibiza y Formentera) no se'l pren seriosament ningú. Per fer el gust al PP i als "amos" arriban a un nivell que sobrepassa àmpliament el ridícul

14/4/05 12:11 p. m.  
Anonymous Anònim said...

La veritat és que si, que l'edicio d'Eivissa i Formentera de EL MUNDO es un panflet patètic, ple de mentides, demagogia i tergiversacions, però és clar, ja es sap que és el que paga....
La paranoia de persecució catalanista que tenen alguns dels seus columnistes (si és que sels pot anomanar així)com Antonio Alemany, Roman Piña etc. Es flipant, son uns autèntics descerebrats....

14/4/05 1:54 p. m.  
Anonymous Anònim said...

No és només el Mundo. A què juga el diari i Joan Serra? Em pareix molt bé que personalment estigui d'acord amb les autovies, però s'ha de mantenir una mica el rigor periodístic. Si la consellera diu MENTIDES, s'ha de reflectir a la informació. Crec que ja no és la primera vegada
Em consta que els companys de la Plataforma ja fa temps que estan sorpresos que Ultima Hora els doni més cobertura que el diari.

14/4/05 2:44 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Una de las mayores muestras del fascismo que existe sobre la faz de la tierra es insultar y mancillar el buen nombre de alguien simplemente por expresar una opinión diferente o por decir la verdad, que eso a veces también duele en demasía, y todo eso bajo la cobarde capa del anonimato.
Como no me considero todavía un radical, y a estas alturas no creo que nadie me haga serlo, sólo puedo apuntar que antes de hablar sobre un medio de comunicación como EL MUNDO de Ibiza hay que saber lo que es el periodismo.
José M. de Lamo, redactor de EL MUNDO

14/4/05 7:16 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Amb dos collons, José M. !!

14/4/05 11:09 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Torrente ens diu com s'ha de ser bon policia? José M. de Lamo, redactor de EL MUNDO, donant lliçons de periodisme! El redactor del diari més tendenciós i pamfletari! És com si el Sr. Anson ens ensenyàs a fer portades i titulars seguint els criteris de l'ètica periodística, o el Sr. Losantos fes el matix amb la professionalitat radiofònica. Surrealista, vaja.

15/4/05 8:23 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Qui coneix en José Mª sap que és dels que no s'amaga. Ara bé, crec que algun dia haurem de fer un estudi semiòtic de l'Edició eivissenca de El Mundo:

A) Secció "El Mundo opina": crec que un 99% de les vegades coincideix amb el PP (segur que més que ABC i companyia).
B) Els titulars: tots els negatius van a parar al mateix costat polític. Pels governs del PP sempre un gran marge d'eficàcia, proximitat, professionalitat i compromís amb la societat.
C) Les informacions (les publicades o no): Evidentment, es parla molt del Govern i del Consell, també de l'Ajuntament de Vila (malament). La informació dels "tinglados" de Sant Josep i Santa Eulària és escassísima.

15/4/05 9:59 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Vos deixau lo més important: El Mundo és l'únic diari que ha estat condemnat per difamació. Com per anar donant lliçons...

15/4/05 10:37 a. m.  
Blogger Eivissa Confidencial said...

Per la part que ens toca, direm que no teniu manera de demostrar (els responsables de El Mundo) que el vostre titular sobre les expropiacions és cert. Ni tan sols que representi una opinió o manera diferent de veure les coses. És una falsetat i punt.

Qui es dedica a publicar noticies falses no té cap legitimitat per donar lliçons de periodisme.

15/4/05 11:09 a. m.  
Anonymous Anònim said...

"Qui es dedica a publicar noticies falses no té cap legitimitat per donar lliçons de periodisme."

Mira, qué curiós, una prostituta donant llissons de moralitat.

No estau els d´Eivissa Confidencial per fer sermonets...

15/4/05 5:09 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Ara ens dedicam a comparar El Mundo amb E-Confidencial? Aqui pots opinar, estiguis d'acord o no.
Jose Maria del Amo al manco va de cara, pero jo d'ell no li faria la feina bruta als altres. Un mitjà acumulant sentències per difamació i per notícies tendencioses no és exemple per a cap mitjà independent. Està clar perquè va sortir i qui el finança.
Un altre cosa és el Diari. Que fa el diari donant cobertura, com sempre a les mentides de la Matutes?
No és que el seu director estigui a favor de les carreteres, és que Matutes el té agafat no sé per on.

15/4/05 5:34 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Veis si sou importants ja els d'E-confidencial? Us escriuen els d'El Mundo¡. Els fatxes s'han posat en evidència: Us presten molta atenció per ser "quatre gats" o "una secta" com he llegit alguna vegada.

15/4/05 5:36 p. m.  
Blogger Eivissa Confidencial said...

Anònim (5:09 PM):

1. No som qui per jutjar la moral de les prostitutes. Per tant, a priori deuen tenir la mateixa legitimitat per parlar de moralitat que la resta de mortals.

2. El dia que demostris que Eivissa Confidencial ha publicat una sola informació falsa, en tornam a parlar.

15/4/05 5:55 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Srs. d´Eivissa Confidencial. Sóc el del comentari de les prostitutes. Els meus pensaments:

1. Referent al comentari aludit, veig que no enteneu la ironia. Pitjor per valtros.

2. ¿Assumiríeu que tot el que heu publicat és vertader? ¿Ho faríeu devant d´un jutge o responguent a una interpelació notarial? ¿Segur? Potser a algú se li inflaràn un dia els morros i, donant-vos una importància que no teniu, us denúncia i es destapa tot el pastís. Que consti que jo me n´en fot que ja m´imagin quin tipus de persones sou, les que tiren la pedra i amaguen la mà. Covards, en una paraula.

3. Es molt fàcil amagar-se darrera un "ens conten", "es diu", "es comenta", per difondre notícies falses o mitges veritats. Això ho feu habitualment. Una altra cosa es que sigueu clarament tendenciosos i sectaris, estau en el vostre dret, però no us queixeu si us critiquen, i menys si el que us critica dóna la cara, cosa que ningú fa aqui.

Seguiu amb els vostres jocs, és divertit. Sou uns herois, eh ?

15/4/05 7:13 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Ni la pens donar, jordier. Et penses que som ase? O només han de donar la cara els que són crítics amb aquesta pàgina?

Aquí es parla de jutges que prevariquen, de policia antidemocràtica, de delictes de tot tipus i condició, es fan atacs personals a diferents personatges polítics i empresarials, imputant conductes delictives sense provar, etc... La majoria de questions són incomprovables, no es podrà dir mai si eren certes o no. Però el problema està que un mitjà públic està obligat a verificar la seva certesa, o a pagar si és el cas, que de vegades ho és. Estam en un estat de dret i aquí no és respecta. Teniu poc que envejar als feixistes que tant criticau. Bé està que jogueu a les conspiracions, però no pretengueu que respectem els vostres mètodes ni les vostres opinions sectàries.

15/4/05 9:04 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Ya que veo que el redactor del mundo J. M. de Lamo nos lee, no estaría de más que nos explicara por qué ha sido suspendida de empleo y sueldo su compañera Guadalupe Revuelta, castigada por su jefa Gisela Revelles (la multicondenada por difamación e intromisión en el honor) por haber "osado" titular su información sobre el consorcio del Patrimonio con la verdad, que el PP bloquea la entrada del Ministerio de Cultura en el Consorcio.

15/4/05 11:45 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Eso Gisela: Si quieres ejemplos de difamación : llamaste (tu¡) gorda a la ex-presidenta, histérica (tu¡), menopausica política, corrupta por un tema que los tribunales han dicho que lo hizo correctamente y que lo tuyo fue una campaña de difamación, porque según tu, benefició a terrenos familiares cuando fué justamente lo contrario y ahora de las corruptelas del PP no dices nada y encima no te hacen delegada de IB3 en Ibiza, que era lo que te habian prometido. Y tu con un cabreo monumental, pero fiel a la causa sigues difamando.

16/4/05 9:00 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Ja tenim sa seu des ca eivissenc.

visca sa pixa!!!!!

16/4/05 12:18 p. m.  
Anonymous Anònim said...

jo record una informació falsa: Que els treballadors de IB3 estaven treballant a la seu de sant rafel, on es feien obres sense llicència. Jo vaig demanar-ho i sí que té llicència.

17/4/05 12:29 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Si en Efrain Espinoza responsable de -cronica latina- al diari del Mundo es d´esquerres, quina valoracions es poden traure quan comparteix la tasca de l´asociació d´ecuatorians i -zero publisher- amb la presidenta que clarament es lo contrari a ell, es de dretes i algun dia quan es va parlar amb ella de el tema de les antiautopistes -tema tabu dins aquest diari del Mundo- es va posicionar tan al seu favor, ja era feina i menjar per a tants d´inmigrants ecuatorians que hi ha per a eivissa. mesquins, quins representants tenen aqui, mentrestant a ecuador, hi ha en aquestos moments -estat d´excepció- Com acabara tot aquest conte ecuatorià. en Ibiza hicieron ver muchas cosas, fueron felices y comieron perdices.

17/4/05 2:39 p. m.  
Blogger Eivissa Confidencial said...

Eivissa Confidencial va publicar el 21 de març un rumor segons el qual no tot estava en regla als locals d'IB3.
No vàrem parlar només de llicència d'obres, sinó també de llicència d'activitat. Estàs segur que podien estar funcionant i fent obres al mateix temps? Tenien llicències per fer les dues coses el dia que publicàrem el rumor (quan corre pressa, hem vist casos en què una llicència s'informa i concedeix en qüestió d'hores)? Crec que no has demostrat que estigués tot bé.

17/4/05 5:00 p. m.  
Anonymous Anònim said...

a eivissa confidencial:
però es que estan treballant provisionalment a vila, no a sant rafel. Pots tu demostrar que, al marge de visites d'obres, han estat treballant a sant rafel? salut.
P. D.: lo que dic no és un rumor, ho he contrastat per 3 fonts.

17/4/05 8:59 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Anònim: Estan treballant a Sant Rafel i del fet que fa setmanes no tenien tots els permisos en parlaven els propis treballadors de la casa.

17/4/05 9:46 p. m.  
Blogger Eivissa Confidencial said...

Segurament a dia d'avui les coses no estan com estaven quan vàrem treure el tema. Això no t'ho discutirem. També a Es Pratet varen retirar els abocaments ben aviat quan vàrem treure les fotos.

18/4/05 2:00 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Respecte a la edició d'Eivissa i Formentera del diari El Mundo, puc dic que he tingut a les meves mas una escritura de la societat que llogava un local on hi havia unes oficines del Diari el Mundo, a aquesta societa hi havia n'Abel Matutes, es seu cosí N'Abel Matutes de Matursa, N'Alonso Mari Calbet i gent de Mallorca, i repeteixo he tengut aquest document a les meves mans i l'he llegit, o siga que vist qui paga no vos extrany la linea editorial que te... O siga que aquella persona que vullgui estalviar en laxants ja sap, dona un repaset al panflet aquest i llestos... I al Sr. Del Amo aquest dir-li que esta apanyat si es te que guanyar la vida fent la feina bruta d'aquesta gent......

21/4/05 12:27 p. m.  

Afegeix un comentari

<< Home