Aquesta pàgina ja no s'actualitza. Ara som a http://www.eivissaconfidencial.com

dilluns, d’abril 18, 2005

Estatut: absències inoportunes de PSOE i EU

A les Pitiüses, la notícia que els "experts" de l'Estatut es varen decantar per anomenar les modalitats lingüístiques va rebre una cobertura mínima. De fet, res s'ha publicat sobre les reaccions negatives de tota l'oposició. Ni sobre el fet que la votació la varen perdre els partidaris de no modificar el redactat actual per l'absència de dues persones. En efecte, si Fèlix Pons (PSOE) i Igansi Ribas (Esquerra Unida) haguessin assistit a la reunió i haguessin votat d'acord amb els seus partits, la proposta del PP hauria estat derrotada.
Segons pareix, la meitat més un dels experts presents a la reunió decidiren que a les Illes es parlen els dialectes "mallorquí", "menorquí", "eivissenc" i "formenterer", sense basar-se en cap criteri científic o històric. No sabem si en cap moment es varen plantejar denominacions tan o més arrelades com "pla" o "pagès", per exemple.

2 Comments:

Anonymous Anònim said...

Et puc confirmar que aquest Joan Buades és l'assessor nomenat pel PP, és mallorquí i...no té res a veure amb el que viu a Eivissa.
A EC: no és la primera volta que el representant del PSOE a la comissió no vota a favor de propostes per avançar l'Estatut en temes d'autogovern, llengua, etc. Ja sabeu còm és aquest partit. A més, com que ara governen a Madrid, han de fer de frontó en moltes coses.
Teniu raó. Si n'Ignasi Ribas i en Fèlix Pons hi haguessin anat, la mesquineria aquesta de les modalitats lingüístiques no hagués sortit endavant.

18/4/05 6:29 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Ens hauríem de moure una mica més. On són les entitats de defensa de la llengua, l'Institut d'estudis eivissecs, etc.?
Deixarem que continuïn agredint la unitat de la llengua? Que continuï la substitució pel castellà?

18/4/05 6:49 p. m.  

Afegeix un comentari

<< Home