Aquesta pàgina ja no s'actualitza. Ara som a http://www.eivissaconfidencial.com

dijous, d’abril 21, 2005

Més catàlegs de patrimoni (inútils?)

Mentre cauen ses Galamones, Can Misses, el Molí de Can Abel, es destrueixen importants jaciments a les obres del segon cinturó de ronda, i es deixen caducar expedients de protecció d'altres elements patrimonials, el Conseller de Patrimoni, Joan Marí Tur pareix que està a punt de fer-se la foto amb la pubicació d'un nou inventari patrimonial. Es tracta de la primera part del Catàleg de Pous i Fonts.
Aquest catàleg el va encarregar el Pacte, se suposa que amb la intenció de protegir mínimament els elements patrimonials inclosos. Si ara el Consell no està per la labor de protegir, es pot donar el cas que dins uns anys molts dels pous i fonts que es trobin dins la publicació ja no hi siguin, donat els antecedents i la rapidesa en què desapareixen. És més, en un context en què no es contempla la seua protecció, hi ha raons per pensar que aquest tipus de difusió del patrimoni pot arribar a ser contraproduent.

11 Comments:

Anonymous Anònim said...

Està clar que si en botja fa alguna cosa serà per fer-se la foto i per res més. no ha fet mai res d'útil a la seva vida. Mentre a Mallorca cada any augmenta el percentatge de BICs i, per tant, la protecció del seu patrimoni històric, aquí es dediquen a carregar-se'l, annulen Bics, intenten perdre els contenciosos que han posat al de ses Feixes en comptes de defensar-lo, permeten autopistes que s'ho carregen tot... Però, què es pot esperar d'un tipus que va treure la calç centenària de les esglésies i les va referir de ciment i pintura plàstica?

21/4/05 7:23 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Que podem esperar d'un conseller i d'un govern que en la seva anterior etapa no va protegir cap bé i ara porta 2 anys i només ha declarat Bic un edifici espantós i d'estètica feixista com és la Comandància i s'ha enrocat en el tema de sa Graduada i no sap com sortir-se'n, mentre al seu alrededor i amb el seu vist i plau cauen cases, molins, etc.

21/4/05 10:20 a. m.  
Anonymous Anònim said...

A mi vinguent den Botja/Pantoja ja no m'espanta res, em pareix un personatge patètic en tots els sentits, com a politic i com a persona, i la seva actuació com a conseller de patrimoni nomes és una mostra de tot això, despres d'allo de "tallar el bacallà" que va dir respecte al tema de les carreteres, allò de " qui no ha anat mai a un club d'alterne?" per justificar el tema "Rasputin" i un parell més de coses així, que en voleu esperar d'un element com ell?

21/4/05 11:06 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Efectivament. Que hagi aprofitat uns catàlegs que son per a un objectiu i els utilitzi per a un altre és només responsabilitat seua.
Un altre tema: Que farà ara? Tornar a regalar els llibres que edita el Consell, fent la competència a les editorials, com en temps prehistòrics? Avui es veurà

21/4/05 11:15 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Segurament serà aixi, per cert, ell llibre o millor TBO aquell que va fer sobre son pare tambe era pagat amb sous publics, no?

21/4/05 11:39 a. m.  
Anonymous Anònim said...

I, ara que parlam de llibres i d'actes:

- Qui és el "responsable" de Cultura del Consell?? Perquè pareix que ho sigui el rdidícul Botja abans que la figaflor de na Carolina Torres.
- No deu passar-hi res per aquestes contínues invasions de "competències"?
- Què està fent na carolina torres?
- Què pintava a l'acte d'ahir, a Can Llorenç, a Sant Josep? I, a més, llegint hausmann. Però que sap qui era?
- Per acabar ,tots coneixem el ridícul d'en Botja i "coneguent el sant, en podem conèixer els miracles". Res em sorprèn. Avui, repartint llibres, levitarà.

21/4/05 5:49 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Indígena: Un aclariment també. La Llei de Cultura Popular de l'any 2002 i de la que ningú en parla -només sent parlar de la de patrimoni- diu que els consells han de fer aquests inventaris i gestionar la protecció dels bens que s'incloguin. El Consell del Pacte va fer els inventaris i el Consell del PP no està utilitzant-los per la protecció com diu la llei. Només per fer-se la foto amb un grapat impresionant de sous que ha costat editar-lo, segons gent que l'ha vist. I a més, el regalaran i faran clientelisme. Una vergonya.

21/4/05 8:37 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Els consellers no en tenen la culpa. Algú els ha nomenat. El responsable d'aquesta colla d'impresentables és ell.

22/4/05 9:05 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Qui vols dir_ Matutes, els votants. Est[a clar que els consellers si en son responsables del que facin i els funcionaris ho son per beneir de vegades actuacions absolutament impresentables per por o per comoditat o per agrair a qui els ha colocat

23/4/05 10:42 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Els consellers, evidentment, són responsables de la gestió dels seus departaments, però el fet que tinguem probablement el pitjor govern que ha tingut mai el Consell, amb consellers ridículs i/o incompetents com en Botja, n'Estela, en Diego, etc., és responsabilitat de qui els va nomenar, en Palau.

24/4/05 11:05 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Això en teoria és el correcte, anònims. El que passa és que Palau no va fer cap llista ni va nomenar ningú al marge de la seva nebodeta. Els altres els hi imposaren (Matutes a la filla, Vicent Guasch al seu fill Dieguito, la branca josepina que està enfrentada des de fa anys als Botja imposà a la filla, la incompetent Carolina, i així succesivament). Palau es conformava en que el deixassin anar de número 1

24/4/05 7:39 p. m.  

Afegeix un comentari

<< Home