Aquesta pàgina ja no s'actualitza. Ara som a http://www.eivissaconfidencial.com

dimarts, d’abril 19, 2005

Dramàtica baixada dels residents europeus

El número de residents europeus empadronats als municipis de les Pitiüses va baixar dramàticament l'any passat, després de pujar sostingudament durant anys. En concret, els ciutadans de la Unió Europea residents a les Pitiüses va baixar un 15,8% només en un any (de 10.494 a 8.835). El descens és especialment acusat a l'illa de Formentera, que va perdre el 38% dels seus residents comunitaris en el mateix període, segons dades de l'Instituto Nacional de Estadística.
Per nacionalitats, els que han abandonat les nostres illes en major nombre son els alemanys. Al conjunt de les Pitiüses, varen donar-se de baixa del padró un 25% dels residents de nacionalitat alemanya que hi havia el 2003. La xifra s'eleva al 45% en el cas de Formentera. Fins i tot al municipi de Vila, que en conjunt va veure reduïda la xifra de residents comunitaris en només un 4,2%, la baixada d'alemanys va ser superior al 22%.
A què pensau que es deu aquest èxode de ciutadans de la Unió Europea? Faceu click aquí per introduir la vostra opinió (si no estau registrats simplement triau l'opció "Anonymous" davall la finestreta)

20 Comments:

Anonymous Anònim said...

Adeu!

19/4/05 9:52 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Raro, raro, raro...

19/4/05 10:13 a. m.  
Blogger The Peter Files Blog of Comedy said...

Hi,

Just passing through.

Adeu!

Pierre

19/4/05 10:29 a. m.  
Anonymous Anònim said...

He sentit a dir moltes voltes que ara ja són més barates ses cases a Alemania que a Eivissa, i per això les venen aquí i se'n tornen a ca seua.
També es parla de que sa majoria d'estrangers estàn farts de què els entrin a robar an es seus xalets.

19/4/05 1:51 p. m.  
Anonymous Anònim said...

ha estat necessari matxacar l'illa, posar preus d'escàndol a tot i fins i tot projectar autopistes però poc a poc aconseguirem que ens deixin en pau Tot per manca de planificació

19/4/05 4:06 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Los alemanes se largaron por la vuelta del PP al poder. Son gente de cultura y vieron la que se nos venía encima: urbanizaciones, carreteras, turismo barato...
Inteligente por su parte si se deshicieron de sus chalés mientras valían algo.

19/4/05 4:31 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Venian a veure conm sa gent vivia amb tranquilitat. s'han cansat de veure con correm tots per fer sous antes de que tot esfondri. Força, que encara ens queden uns anyets abans de morir-mos de fam i només vengui de vacacions merda.

19/4/05 5:31 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Us pensau que els alemanys tenen la culpa de tots els nostres mals?
Ca! Alguns, potser sí, però i la gran quantitat d'immigració espanyola que ha passat d'integrar-se i que es comporten aquí com si això fos Úbeda o Mèrida! (Alerta, no tots són iguals. Hi ha honroses excepcions).
I el pitjor de tot. I la quantitat d'eivissencs que passen de la seua terral, que no l'estimen, que no tenen remordiments a fer negoci enfotent-se de tot, que no parlen en català als forasters per no passar per "maleducats"!!!
Quan els eivissencs donem exemple, podrem parlar amb més raó dels altres!

19/4/05 6:59 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Sí,padre prior...

Como mal ibicenco, rezaré tres padrenuestros y cinco avemarías.

Si es que parecéis curas. Menuda secta, luego os quejaréis de Ratzinger.

19/4/05 7:08 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Pero si ja és Papa¡ Habemus Papam.

19/4/05 7:11 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Alemanya no passa pel seu millor moment econòmic, vendre els xaletassos que s'han fet per aquí a preus desorbitats potser els sol.luciona moltes coses a casa seva.
No trobau?

19/4/05 8:14 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Es increible lo atrevida que es la ignorancia, sabeis donde estan comprando la mayor parte de casas los alemanes? pues en Andalucia,esa tierra que considerais inferior, al igual que sus gentes, si alli se van ,precisamente porque no hay talibanes como aqui,como la mayoria de este foro,que acabareis probablemente buscando en otras tierras el trabajo que aqui no existira mas.SI si sereis inmigrantes y ojala os obliguen nada mas llegar a hablar otra lengua,y a adaptaros a otra cultura, os ira bien.

20/4/05 12:19 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Tranqui, emigrante, los ibicencos son fenicios muy vivos.
Si se van los alemanes, ya reciclarán.

Algunos ya han empezado a sacarles la pasta a los ecuatorianos, marroquíes y polacos que se instalan en las islas.

TODO POR LA PASTA!

20/4/05 12:36 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Aquí, gràcies a la mentalitat submissa i a la manca d'autoestima de la població autòctona (i a la sacrosanta Constitució espanyola), no s'obliga ningú a parlar català. Es pot viure exclusivament en castellà. Una altra cosa és la sensibilitat de cadascú d'adaptar-se i aprendre la llengua que és pròpia de la terra d'acollida. El català és qüestió de voluntarisme.

20/4/05 8:27 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Emigrante:

Jo he viscut a l'estranger i realment mai se'm va passar pel cap que pogués fer servir cap llengua que no fos la del país, i mira lo que et dic, ni se'm va passar pel cap tampoc que m'estassin "obligant" a parlar la seua llengua.

Per tant, tota l'autoritat moral per "suggerir" que els que venguin de fora facin com jo, adaptar-se al lloc que els acull i no prendre's la llengua com una imposició. És una imposició l'anglès a Anglaterra? El francès a França? Els immigrants l'aprenen per obligació?

Què atrevida és la ignorància de creure's que tot el món conegut és Espanya!

20/4/05 11:53 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Avui parlava amb una persona de Formentera i m'ha dit que els alemanys estan fugint en massa de l'illa perquè no aguanten els italians.

21/4/05 2:36 p. m.  
Anonymous Anònim said...

No em sorprèn. Estem provocant la fugida del turisme de qualitat (el de temporada i el que s'hi queda), i ens ve el pitjor de cada casa.

21/4/05 5:00 p. m.  
Anonymous Anònim said...

No em sorprèn. Estem provocant la fugida del turisme de qualitat (el de temporada i el que s'hi queda), i ens ve el pitjor de cada casa.

21/4/05 5:03 p. m.  
Anonymous Anònim said...

No hay problema, por cada alemán que se marcha nos llegan tres ecuatorianos y otros tantos africanos. Serán base perfecta para mantener la bandera de ibiza en alto.

25/4/05 7:23 p. m.  
Anonymous Anònim said...

L'Ajuntament de Formentera està donant de baixa dotzenes de persones per propia iniciativa, i els notifica a través del BOCAIB. No sé si això ho fan els altres ajuntaments, però no ho havia vist mai.

26/4/05 5:02 p. m.  

Afegeix un comentari

<< Home