Aquesta pàgina ja no s'actualitza. Ara som a http://www.eivissaconfidencial.com

dijous, d’abril 21, 2005

La UE investiga l'urbanisme valencià

La notícia no és sobre Eivissa, però té el seu interès. Segons informaven Europa Press i Vilaweb, el Parlament Europeu enviarà una missió a València per a emetre un dictamen definitiu sobre Llei Reguladora de l'Activitat Urbanística (LRAU) aprovada per les Corts Valencianes el 1994. Així mateix, la Comissió Europea (el govern de la UE) confirma que ha obert un expedient contra aquesta llei urbanística per violació de diverses normes comunitàries.
Un informe de la Comissió de Peticions del Parlament emès l'any passat demanava una moratòria urbanística, i denunciava els abusos comesos a l'empara de la LRAU, amb la urbanització desmesurada de la costa, la destrucció de les poblacions rurals, el creixement rampant d'urbanitzacions i camps de golf, tot això en un entorn dominat per sospites de corrupció. També, i de forma central, es referia a la indefensió dels petits propietaris front als grans especuladors.
Pel que sembla, una normativa concebuda per evitar l'especulació està tenint efectes devastadors. El resultat és que no hi ha especulació propiament dita però l'urbanisme està desbocat i les sospites de corrupció urbanística són recurrents. Aquests abusos i irregularitats han estat denunciats amb èxit pel col·lectiu Abusos Urbanístics NO.

4 Comments:

Anonymous Anònim said...

És trist haver d'esperar que Europa sigui la nostra darrera oportunitat que algú vingui a posar ordre a aquesta república bananera, però de tota manera tinc poques esperances al respecte.

21/4/05 7:53 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Crec que a Eivissa l'urbanisme també està clarament desbocat, el boom urbanistic ha coincidit amb una devallada evident del sector turistic les darreres temporades i la gent s'ha girat cap a la construcció, alguns indrets com Santa Gertrudis i Sant Jordi estant perdent la fisonomia que tenien fins fa poc, en el cas de Sant Jordi a més s'esta fent d'una manera desordenada ja no hi ha lloc ni per pasar els cotxes....
Respecte a Valencia i alrededors dir que manan qui mana per allà i tractant-se de "territori Zaplana" un se pot creure qualsevol cosa, menys mal que és va aturar el trasvasament del Ebre i així tal vegada han d'aturar de fer camps de golf i urbanitzacions....

21/4/05 9:39 a. m.  
Anonymous Anònim said...

A Mallorca com es va comentar aqui mateix fa poc també s'han donat varis casos pareguts al de la casa den Cretu, irregularitats urbanistiques escandaloses de les que els politics governants segurament han tret profit, i que més tarda han d'intentar tapar d'alguna manera quan el tema arriba als jutjats.... Es la politica PPera - Mafiosa, a Eivissa, Mallorca, Valencia i per tot arreu...

21/4/05 10:16 a. m.  
Blogger Eivissa Confidencial said...

L'enllaç per llegir l'informe l'havíem posat a la versió anglesa per error. Si a algú li interessa, pot veure ara la versió espanyola.

21/4/05 1:15 p. m.  

Afegeix un comentari

<< Home