Aquesta pàgina ja no s'actualitza. Ara som a http://www.eivissaconfidencial.com

dilluns, d’octubre 25, 2004

L'eivissenquisme i els llinatges al Congrés d'ENE

Com és habitual amb els partits més petits, tampoc l'Entesa Nacionalista no ha aconseguit transmetre un missatge clar i concís a la societat eivissenca. El més habitual és que les notícies d'aquestos partits surtin filtrades, de tal manera que reflecteixin les inclinacions ideològiques o els interessos del mitjà que les publica. Només Diario de Ibiza va reflectir en el titular el missatge que més interès tenia per al partit (l'èmfasi en l'aposta eivissenquista). Mentrestant, El Mundo aprofitava per seguir fotent llenya al Pacte, i Ultima Hora ho relacionava amb la suposada radicalitat dels partits minoritaris.
Una de les anècdotes del congrés va esdevenir-se quan el president de la mesa es va entrebancar citant el segon llinatge del nou Secretari General (Maurici Cuesta i Labèrnia), i li va dir en to de broma que si es digués Marí no li hauria passat. Les ments polítiques més malèvoles a un auditori ple d'adversaris polítics ho varen interpretar com que, conscientment o no, estava destacant el caràcter "no eivissenc" dels llinatges del nou líder del partit eivissenquista. Segons la lectura benèvola (i menys etnicista), és una mostra del caràcter integrador que es volia transmetre a la ciutadania.

12 Comments:

Anonymous Anònim said...

Això és tot el que heu tret del congrés d'ENE? Que el president de la mesa es va entrebancar citant el segon llinatge d'en Maurici Cuesta i Labèrnia? Una mica pobre tot plegat, no? El problema pot ser que els llinatges del Sr. Maurici Cuesta i Labèrnia mostren que ell no és víctima de l'endogàmia que ha patit aquesta illa per qüestions geogràfiques òbvies al llarg dels segles, i que, efectivament, sembla que ha tingut subtils pero evidents conseqüències en el nivell intel·lectual de part de la població. Això i el fet de liderar un partit d'estricta obediència eivissenca (que no rep trucades telefòniques de Madrid per esbroncar ningú) pot ser motiu d'enveges. Ho entenc.

25/10/04 4:37 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Sembla que ENE no ha aprofitat aquest congrès per desmarcar-se contundentment de la política urbanística que els seus socis del PSOE perpetren contra el municipi de Vila. Una pena, hauria estat una bona ocassió per presentar-se com una autèntica nova alternativa i deixar de banda l'espectacle de titelles que ofereixen ara.

25/10/04 4:43 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Que no s'han desmarcat en urbanisme? Segons es Diari: El nuevo secretario general del partido, Maurici Cuesta, hará "todo lo posible para evitar la urbanización de ses Feixes des Prat de Vila".
Què més voldries?

25/10/04 5:18 p. m.  
Anonymous Anònim said...

"todo lo posible" sona massa a que la propera frasse pot ser "se ha hecho todo lo posible, pero..."

25/10/04 5:27 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Evidentment que un regidor no pot aturar el PGOU... El PSOE el pactarà amb el PP i al final encara serà culpa d'ENE. Siguem seriosos!

25/10/04 5:36 p. m.  
Blogger Eivissa Confidencial said...

Sobre el primer comentari:
En llegir la crítica he tornat a llegir el que havia escrit per assegurar-me que no hi ha res fora de lloc. No es pot dir que hi hagi cap comentari negatiu cap a ENE, ni cap al protagonista de l'anècdota (el nom del qual no se cita per decisió expressa).
Evidentment no tendria cap interès explicar allò que ja surt als diaris i per això hem triat l'anècdota. En tot cas, si creus que hi ha coses que no han sortit als diaris i que hauríem de publicar, envia-les a [e-confidencial@telefonica.net]. Altrament, els teus comentaris sobre el fons de la qüestió són els que segurament interessen més gent, i no cal dir que són 100% benvinguts.

25/10/04 5:55 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Vols que expliquin perquè cap militant històric ha vulgut entrar a l'executiva d'en Maurici? Val més no remenar la merda...

26/10/04 2:07 a. m.  
Anonymous Anònim said...

T'equivoques. Un confidencial com aquest és precisament el lloc adient per explicar aquestes coses que mai llegiràs a la resta de la premsa local escrita. És per això que llegeixo Eivissa Confidencial. Per a les notícies normals, filtrades i correctes ja hi ha els diaris convencionals.

26/10/04 7:58 a. m.  
Anonymous Anònim said...

ENE aurrera!!!

26/10/04 9:57 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Una mica d'història.: ENE va nèixer amb dos grans referents : el nacionalisme i l'ecologisme.Els primers anys no tenia cap competidor en aquests camps i els hi anava raonablement bé. Després va aparèixer Els Verds i es quedaren, de manera fulminant, sense ser el referent ecologista que, ara, una vegada desaparaeguts Els Verds el mantè Esquerra Unida. Més tard va sorgir ERC i els hi va arrabassar el referent nacionalista.
Conclusió: Han perdut els referents que li donaven raó de ser i , per això, han quedat reduits a ser un partit ultra-minoritari.
I ara aixequen la bandera de "l'eivissenquisme". Quin fart de riure !!! És patètic.

26/10/04 5:35 p. m.  
Anonymous Anònim said...

També es podria explicar que hom va intentar censurar la gestió del regidor Leopold Llombart, i al final tot plegat va acabar amb retrets als socis de govern de l'Ajuntament...

26/10/04 5:55 p. m.  
Anonymous Anònim said...

És més, si haguessin vulgut fer sang del congrés d'ENE segur que material en tenien o algú els n'hauria passat. Per lo que jo sé, els informadors si haurien pogut recrear...

26/10/04 6:57 p. m.  

Afegeix un comentari

<< Home