Aquesta pàgina ja no s'actualitza. Ara som a http://www.eivissaconfidencial.com

dijous, d’octubre 21, 2004

Els partits del Pacte no controlen l'Ajuntament

Com era d'esperar, la notícia que l'Ajuntament de Vila ha presentat al·legacions contra el PTI per afavorir la urbanització de Ses Feixes ha tornat al primer pla de l'actualitat la crisi de l'equip de govern del Pacte. Allò que és vox populi, i que per primera vegada s'intueix a la notícia de Diario de Ibiza, és que els partits del Pacte estan de lluny controlar l'equip de govern de Vila.
Si avui els secretaris generals de PSOE, IU, ENE i ERC es reunissin i arribassin a un acord sobre el Pla General, ningú no té clar que aquest s'acabàs aplicant. De la mateixa manera, si ENE i ERC decidissin bloquejar l'aprovació del Pla podria no servir per res, perquè els seus regidors són independents o simplement van per lliure. Fins i tot Esquerra Unida, que té el seu màxim dirigent a l'Ajuntament, no pot garantir que els dos regidors portarien fins al final un bloqueig semblant. De fet, Santi Pizarro ha arribat a dir en privat que podria dimitir si no se soluciona la crisi prompte, perquè ara mateix no pot tirar endavant les infrastructures socials que creu que la ciutat necessita. En el cas del PSOE, és públic i notori que cap altre regidor del partit va donar suport a Roque López a l'últim congrés, i a dia d'avui les relacions no es pot dir que s'hagin refet.

10 Comments:

Anonymous Anònim said...

Aquesta illa no té remei, qualsevol polític agafa una cadira i es torna fatxa rematat. Ja poden dir que ho fan per aconseguir infrastructures. Per favor!, i no se'ls cau la cara de vergonya. Que s'afiliin al PP o vagin a fregar sòls amb la llengua a Empresas Matutes i deixin de dissimular d'una vegada. Colla de venuts!

21/10/04 4:41 p. m.  
Anonymous Anònim said...

La gestió de l'urbanisme de Vila en temps de Pacte (PSOE) està sent un desastre. Ni el regidor d'ara ni el seu antecesor estan capacitats per entendre, molt menys per gestionar, un tema així. I en Tarrés i el seu partit no tenen criteri clar, no saben si volen canviar o seguir com abans. El que no s'enten es que fan la resta de partits aguantant això. A veure si l'amenaça d'en Pizarro va de veres.

21/10/04 4:51 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Quina novetat!, l'Ajuntament el controla Matutes, igual que el Consell. Tarrés està a quatre potes i encantat i els altres no s'enteren de res, o no es volen enterar, que no sé què és pitjor

21/10/04 4:53 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Allò que va ser la virtut del Pacte de Vila durant la primera legislatura (la cohesió i la autonomia respecte dels partits) ara s'està convertint en un malson. L'Ajuntament va a la deriva i l'esquerra s'esfondrarà definitivament amb el fiasco de la gestió municipal.

21/10/04 5:36 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

21/10/04 9:39 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Us heu aturat a pensar quina es una de les principals fonts d'ingressos de qualsevol ajuntament...? Exacte: el totxo o la rajola, com preferiu. En vaig fart de requalificacions de sol no urbanitzable. El cas de Vila es patetic a causa de les reduides dimensions del municipi. Pero res, no passa res..., edificis i vinga edificis, i vinga creixer descontroladament sense les degudes prestacions de serveis i espais que hi han d'anar paral.leles. Aqui tot creix menys el sou de les nomines. Per a quan una reforma integral de la llei de caixes dels ajuntaments que faci que no es converteixin en entitats que especulin amb les reclassificacions? Per a quan una catalogacio de limits dels percentatges de sol urbanitzable i de capacitat d'assimilacio demografica que contempli les peculiaritats de cada municipi?

21/10/04 9:40 p. m.  
Anonymous Anònim said...

La principal font d'ingresos dels ajuntaments podria ser, si volguessin, la disciplina urbanística. El consell de Palma, l'any passat, va fer 12 milions d'euros per aquest concepte, i això que actua per subrogació. Em sembla que hi ha altres motius més foscos que els fons municipals per permetre tanta especulació

22/10/04 11:06 a. m.  
Anonymous Anònim said...

L'actual sistema de finançament dels municipis no només fomenta el creixement urbanístic, sinó que segons diuen alguns experts és responsable de l'increment del preu de la vivenda.

22/10/04 6:01 p. m.  
Anonymous Anònim said...

No se si son aquestes les coses fosques a què us referiu, però el finançament dels ajuntaments només és la meitat de la història de l'urbanisme desbocat. L'altra meitat és el finançament dels partits polítics.

23/10/04 10:52 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Això no s'arregla més que fotent fora tota la colla de polítics corruptes i/o covards que hi ha, a la dreta ho son gairebé tots i a l'esquerra n'hi ha alguns. Neteja i que tan sols quedi gent valenta i decent.

23/11/04 7:34 p. m.  

Afegeix un comentari

<< Home