Aquesta pàgina ja no s'actualitza. Ara som a http://www.eivissaconfidencial.com

dilluns, d’octubre 11, 2004

Abocaments de les depuradores vora sa Cova Santa

Els vesins de les zones de Cas Puvils i Can Calbet, prop de sa Cova Santa (a la zona del poble de Sant Jordi més propera a Sant Josep), estan emprenyats amb l'IBASAN, l'Ajuntament de Sant Josep i la premsa. El motiu són els abocaments de fangs en una finca de la zona que s'han produït durant tot l'estiu, provinents de les depuradores de l'IBASAN. Aquest abocaments han provocat una pudor insuportable, proliferació de mosques i trànsit de camions constant. La seva associació de vesins va intentar aturar-ho, però només va aconseguir unes brevíssimes notes a la premsa local i que l'Ajuntament de Sant Josep fes el gran esforç d'enviar una carta a l'IBASAN demanant què passava (sense contestació, que se sàpiga).
Ens expliquen que l'IBASAN (que dirigeix un gendre d'en Palau, el president del Consell, posat a dit i cobrant un bon sou) no s'ha dignat contestar. L'Ajuntament tampoc no ha fet res per aturar els camions ni per saber quin grau de contaminació portaven els "materials" transportats (que van marcats molt estríctament per lleis europees i espanyoles). A més, en el darrer ple de l'Ajuntament de Sant Josep es va tractar aquest tema, quan des del Pacte es va retreure a l'equip de govern del PP que no tingués una actuació més contundent en aquest tema. Va ser un dels temes més discutits de la sessió, i hi havia un bon grapat de vesins afectats presents al ple, però cap mitjà de comunicació no en va dir res. Ara han aturat els abocaments, però els vesins temen que l'estiu que ve hi tornin, com ja els ha dit el propietari de la finca on es fan, que ha reconegut que cobra per això i que li és igual la pudor que hagin de sentir els altres vesins.

3 Comments:

Anonymous Anònim said...

Mantingueu l'anonimat i aneu amb molt de compte. Penseu que des del Consell deuen estar movent cel i terra per saber qui sou i traçar les vostres dades (és a dir, elaborar dossiers, creuar bases de dades, etc.). Sort!

11/10/04 8:29 a. m.  
Anonymous Anònim said...

pitjor els podria anar si els posen sa depuradora sencera vora casa. i si no, ja ho sentireu des vesins de sa futura depuradora de vila.

11/10/04 12:29 p. m.  
Anonymous Anònim said...

L'ajuntament de Sant Josep declararà els abocaments de fang de l'IBASAN com a d'interés particular, donat que el propietari dels terrenys ha manifestat el seu interés en sembrar-hi xindries el proper estiu. Així que ja es poden anar acostumant els vesins a l'oloreta de fems humà.
Això deu ser l'argument de l'Ajuntament a l'hora de defensar aquests abocaments de guano.

11/10/04 4:18 p. m.  

Afegeix un comentari

<< Home