Aquesta pàgina ja no s'actualitza. Ara som a http://www.eivissaconfidencial.com

divendres, d’octubre 15, 2004

Sant Josep només defén els propietaris més radicals

Com és habitual en tots els col·lectius, no tots els propietaris de finques de Cala d'Hort pensen ingual. Encara que els que reclamen la supressió completa del parc natural són els que fan més remor, no són els únics. N'hi ha que no només no se sentien especialment damnificats per la protecció de les seues propietats, sinó que ara lamentarien que es confirmàs la supressió del Parc. El raonament fonamental, en tot cas, no és precisament ecologista: els uns estan preocupats per la pèrdua de valor econòmic/especulatiu dels seus terrenys, mentre que els altres no volen perdre els ajuts dels que es poden beneficiar.
Tot i així, segons informava Ultima Hora, l'Ajuntament recolza el "col·lectiu de propietaris" (amb l'argument que «deben gozar de los mismos derechos urbanísticos que el resto de los ciudadanos de la isla»), donant a entendre que els que volen la desprotecció de les seues finques són tots. Una cosa que, dit siga de pas, el redactor de la notícia no posa en dubte. Ara queda per veure si el Consell atendrà les reivindicacions de l'Ajuntament o es posarà del costat dels propietaris que no veuen tan malament la continuïtat del Parc. El que queda clar és que qualsevol que siga la decisió que prenguin, no podran dir que no tenien alternativa.

8 Comments:

Anonymous Anònim said...

Jo pagaria a tots els propietaris de Cala d'Hort un viatge a Malta. Potser el fet de veure la destrossa que han fet allà i veure com pot quedar Eivissa en quinze o vint anys, els pot fer reflexionar (tot i que per alguna gent els diners passen per davant de la conservació del territori).

15/10/04 8:53 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Jo som propietària a la zona de Cala d'Hort i estic d'acord amb el què es diu a la notícia: jo voldria poder continuar dins el Parc Natural. El què no vull és quedar envoltada d'edificacions per totes bandes i carreteres i camins per arribar-hi.

15/10/04 11:57 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Els únics propietaris que importen al batle de Sant Josep son uns que el van a veure amb maletins. La única cosa que no estava protegida abans del parc era d'aquesta gent i es per a ells que està treballat l'ajuntament. Aquests vesins que criden tant pensen poc. Es deixen usar amb l'esperança que puguin emportar-se també un bocí del pastís.

15/10/04 11:58 a. m.  
Anonymous Anònim said...

La meva familia també és propietària de finques a Cala d'Hort. El parc natural no mos va canviar per res les possibilitats edificatòries però sí va donar lloc a noves possibilitats que ara s'estan perdent. Esperam que es govern no doni marxa enrera i recuperi sa protecció. He vist es PTI i, com sempre, es troços que queden amb menys protecció son es de sa promotora des golf. Aviat vorem com intenten ressucitar alguna urbanització.

15/10/04 12:06 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Jo no crec que siga una cosa de sous contra valors, com equivocadament diuen molts ecologistes. Es una qüestió de sous, pensant de forma intel·ligent o simplista. Els propietaris de Cala d'Hort, i els de qualsevol lloc d'Eivissa es mouran per defendre les seues propietats. El que importa és fer rendible la protecció del territori, per als propietaris i tothom.

15/10/04 12:35 p. m.  
Anonymous Anònim said...

El tema està en que els sous, malgrat el que sembla, no ho son tot i el que s'està fent és pa per avui i fam per demà

15/10/04 2:04 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Tota actuació urbanística sobre el territori és irreversible. Convé recordar-ho: no podrem reparar el que destrossem, i aquest serà el llegat que deixarem a les generacions futures.

15/10/04 5:06 p. m.  
Anonymous Anònim said...

"Pa per avui i fam per demà" és un concepte econòmic. Fa referència a l'estalvi i a la protecció de les fonts de recursos. Jo no estic a favor de protegir el territori per raons altruistes. Estic a favor de protegir el territori perquè crec que hem de seguir menjant del turisme i perquè en vaig fart de vesins que fan cases per prop d'allà on visc i les omplin d'indesitjables. No només em fan perdre qualitat de vida, sinó que fan perdre valor a les meues propietats.

15/10/04 5:07 p. m.  

Afegeix un comentari

<< Home