Aquesta pàgina ja no s'actualitza. Ara som a http://www.eivissaconfidencial.com

dimecres, d’octubre 20, 2004

L'espoli fiscal no és notícia a Eivissa

L'Estat destinà a les Balears entre un 0'71% i un 0'74% del conjunt de la inversió i despesa pública durant l'«època Aznar», tot i que l'any passat vivia a les Illes el 2'22% de la població estatal. Això s'explica avui en un article del Diari de Balears, després que ahir es donàs a conèixer l'existència d'un estudi acadèmics que analitza els pressupostos estatals del PP.
A Eivissa, un dia en què una de les principals notícies és que el Congrés ha votat altra vegada contra el descompte del 50%, res no es diu d'aquesta nova evidència sobre el maltracte sistemàtic de les nostres illes en termes d'inversions i despesa pública. Dos escàndols junts.
La cosa és molt més sorprenent en el cas d'Ultima Hora, si es té en compte que Diari de Balears ho treu en portada (els dos són del Grup Serra).

5 Comments:

Anonymous Anònim said...

Suposo que aquestes dades fiscals que publica el Balears es treuen de l'estudi que surt aquesta setmana a "El Temps", sobre l'espoli fiscal. És molt recomanable; a més d'això, s'hi diuen coses com ara que el dèficit de les Illes Balears amb l'Estat és del 7,48% del nostre PIB, el més alt de totes les comunitats autònomes (només hi ha, prop, Catalunya, amb el 7,01%). Per posar un exemple, Extremadura té el 19% (de superàvit).
Per cert, respecte a això del 50% de descompte, una cosa que també només he vist al Balears, i no a cap mitjà d'Eivissa, és que els d'ERC hi varen votar en contra perquè els del PP es varen negar a què aquest 50% fos assumit directament per l'Estat (i no ho s'hagués de posar el 12% des de Balears) i també es negaren a blindar els preus (que no poguessin pujar de manera que el descompte no servís per res).

20/10/04 4:34 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Respecte a això de blindar els preus que dius, clar que hi estan en contra els del PP. De fet, segur que si volien pujar els descomptes fins al 50% era per donar més beneficis a les companyies aèries. Per cert, algú sap si és cert que Air Nostrum és del Zaplana?

20/10/04 4:39 p. m.  
Blogger Eivissa Confidencial said...

Les dades de l'estudi les va avançar el diari Avui (www.avui.com), i se'n varen fer ressò mitjans com TV3 o Catalunya Ràdio.

20/10/04 7:20 p. m.  
Anonymous Anònim said...

I jo em pregunto: com és que els Eivissencs segueixen votant massivament partits (PP-PSOE) d'obediència estríctament espanyola? Potser els eivissencs hem fet de la humiliació col·lectiva una via de redempció de no sé quins íntims pecats, i per això ens agrada tant. No hi veig altra explicació. Només que haguéssim estat capaços de copiar això dels catalans, ara ens aniria molt millor i no hauríem de demanar perdó a ningú per respirar.

21/10/04 7:54 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Simplement no som conscients de sa situació pseudocolonial que patim, i aquí hi tenen molta responsabilitat politics i mitjans.

21/10/04 4:06 p. m.  

Afegeix un comentari

<< Home