Aquesta pàgina ja no s'actualitza. Ara som a http://www.eivissaconfidencial.com

dijous, de maig 26, 2005

La relació de "Los Parques" amb la corrupció

Segons ha pogut saber Eivissa Confidencial, la polèmica urbanització de Los Parques d'Es Cubells surt en un lloc destacat del sumari del "cas Banesto" que va portar Fernando Garro a la presó. La relació amb Eivissa d'aquest delinquent, que va ser director general del banc de Mario Conde, ha sortit publicada a mitjans d'abast estatal i és per tant relativament coneguda. Tal i com consta a una sentència del Tribunal Constitucional, un dels efectes de la condemna de Fernando Garro va ser la incautació de la finca finca registral 23.918 del Registre de la Propietat núm. 2 d'Eivissa ubicada a "Los Parques d'Es Cubells". La finca va ser confiscada "al haberse acreditado que era el resultado de transformaciones del dinero objeto del delito".
La fiscalia investiga des de fa temps la polèmica urbanització d'Es Cubells per qüestions que res tenen a veure amb el cas Banesto, sinó amb il·legalitats urbanístiques. Però hi ha qui sospita que l'interès de la Fiscalia Anticorrupció de Balears pel cas pot tenir alguna cosa a veure amb la provada intervenció de diner procedent d'activitats delictives en les operacions immobiliàries.

8 Comments:

Anonymous Anònim said...

No creis que amb una mica de constància en les investigacions trobarien algun compte bancari per Andorra o Miami, encara que no fos de Banesto?

26/5/05 9:35 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Jo miraria més per Zuric, a Suïssa. I buscaria que estàs a nom de persones amb llinatges ben eivissencs.

26/5/05 9:40 a. m.  
Anonymous Anònim said...

marro! marro! en volem mes detalls cassiopea

26/5/05 2:04 p. m.  
Blogger Eivissa Confidencial said...

Per tal d'aclarir el sentit de la notícia, s'ha de dir que no es vol destacar el fet que un delinqüent hagi comprat un xalet a la urbanització. Més significatiu que això és que els tribunals hagin declarat provat que a "Los Parques" s'hi varen invertir diners procedents d'activitats delictives.

26/5/05 2:28 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Corrupció-blanqueig de seus-especulació urbanística, va tot junt quasi sempre

26/5/05 4:17 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Petita puntualització: convindria deixar de referir-se a aquest tram de costa com a 'Los parques...'. No cal fer-los el joc fins i tot en això.

27/5/05 8:11 a. m.  
Anonymous Anònim said...

He sentit comentaris relatius a que aquest tal Jacques Portrat que ha sortir als diaris com a representant de la promotora de "Los Parques des Cubells" va per les oficines de l'Ajuntament de Sant Josep "como Pedro por su casa", que se li faciliten tot tipus de documents que li facin falta i se li agilitza qualsevol gestió que hagi de fer, és veu que te "molt de bo" amb 'Ajuntament i inclús que te més facilitats per accedir a qualsevol expedient que els regidors de la oposició....

27/5/05 12:24 p. m.  
Anonymous Anònim said...

I pel Consell també. Que jo l'he vist. Com molts altres promotors, que es mouen ara molt còmodament per allí

27/5/05 3:36 p. m.  

Afegeix un comentari

<< Home