Aquesta pàgina ja no s'actualitza. Ara som a http://www.eivissaconfidencial.com

dilluns, d’abril 25, 2005

Feixistes que "celebren" la Diada de Sant Jordi

El mateix dia que al poble de Sant Jordi la policia forçava la retirada d'una taula informativa sobre els projectes de carreteres, a Vila el partit ultra Democracia Nacional es dedicava a fer propaganda clarament xenòfoba. Suposam que hi ha alguna diferència entre els dos casos, com el fet d'haver demanat permís. Tanmateix és sabut que els ajuntaments del PP han vengut denegant qualsevol autorització dels actes previstos per la Plataforma Antiautopistes.
Dissabte a Vara de Rey la presència del partit d'extrema dreta no va passar desapercebuda, i va ser un dels temes comentats pels que passejaven per allí (encara que els principals mitjans no ho hagin dit). La casualitat o la falta de sensibilitat d'algun funcionari va fer que una paradeta solidària que promocionava el comerç just hagués de viure de prop el debut del partit neofeixista, la qual cosa sembla que va crear algun moment de certa tensió. La indignació es va estendre a d'altres col·lectius, encara que no tenim coneixement que ningú es queixàs oficialment.
La presència de paradetes de grups que poc tenen a veure amb els valors propis de la Diada de Sant Jordi ja és habitual a Eivissa. A diferència d'altres llocs del país, aquí es mesclen la reivindicació lingüística (pròpia de la celebració) amb el furor més espanyolista.

16 Comments:

Anonymous Anònim said...

"el fet d'haver demanat permís". Això és precisament el més greu de tot. Que l'Ajuntament hagi donat a un grup neofeixista un permís per muntar la paradeta la Diada de Sant Jordi i fer propaganda clarament xenòfoba. Sort n'hi ha que la població autòctona ha perdut tota capacitat de reacció i no va passar com a Barcelona, que en iguals circumstàncies qualsevol grup antifeixsta hagués respost a aquesta clara provocació. Viuen molt tranquils els fatxes a Eivissa.

25/4/05 7:59 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Completament d'acord: a aquesta colla de fatxes se'ls hauria d'il·legalitzar per no respectar els mínims principis democràtics. Però, anem a veure: si ningú ha iniciat cap procés contra ells i, per tant, són un partit polític tan legal com qualsevol altra, què pot argumentar l'Ajuntament per denegar-lis el permís? Les meves idees estan molt lluny de les d'aquesta gent, sobretot perquè jo, a diferència d'ells, penso que tothom ha de poder expresar-les.

25/4/05 4:13 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Jo vaig quedar flipat amb la paradeta de Democracia Nacional el dia de San Jordi. La gent que cuidava aquell puesto era molt jove. I entre aquest jovent hi havia el grup de Hip-Hop: "kontenido Explicito". Via favor que li estan fent a aquest tipus de musica contestataria. Fins amb això Eivissa ho tenim tot perdut i podrit.

25/4/05 6:40 p. m.  
Anonymous Anònim said...

N´hi havia molts de fatxes. Uns volien imposar es espanyol com unica llengua oficial d´Eivissa i Formentera.
Els altres volien fer-ho amb el català.

26/4/05 8:40 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Mira el que diuen aquestos de "l´allau migratoria".
Demanan una moratoria, l´ho mateix que els de DN, amb paraules mes polides.

http://www.esquerra.org/opinio.php?fitxa=1&id_opinio=12

I que me pots dir dels angelets progressitas des "barco de regilla" i el seu llenguatge ple de xenofobia contra els "forasters" ?

http://www.lobbyperlaindependencia.org/

26/4/05 3:24 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Això mateix, e-nacionalista

26/4/05 7:07 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Defendre als nazis de DN? Jo els calaria a preso, al costat dels etarres.
Pero tampoc no m´agraden els nacionaistes de s´altre costat.

26/4/05 7:42 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Trobo que els grupuscles feixistes que van posar la seva paradeta dalt s'Alamera haurien cremat molts dels llibres que es podien trobar a les altres. Aquí hi ha la diferència. Que encara tinguin la gosadia de participar en una Diada de Sant Jordi no és més que una mostra del seu cretinisme i de la seva ignorància. No mereixen que perdem més temps parlant-ne. No haurien de tenir res a pelar en un dia com aquest.

Escopim sobre la seva closca pelada i ignorem-los, com va fer molta gent.

26/4/05 11:39 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Home, si no dones suport a ETA, a Terra Liure ni als skins, no se per que hauries d´anar en preso.

Pero si vols triar tu sa llengua que han de fer servir tots els ciudadans, de cualsevol origen i condicio,et dire enemic de la llibertat.

27/4/05 8:43 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Estic totalament d´acord amb el que tu dius d´anar a Nova York sense cap impediment ni control estatal.
I hi ha un partitit politic que també demana la inmigracio lliure.
Els "libertarians" americans.
http://www.lp.org/issues/immigration.shtml

Suposo que no t´agradaran gens.
Es massa llibertat per tu?

Institut el cato
http://www.elcato.org/publicaciones/inmigracion-index.html

27/4/05 11:43 a. m.  
Anonymous Anònim said...

http://www.lp.org/issues/immigration.shtml

27/4/05 11:52 a. m.  
Anonymous Anònim said...

www.lp.org/issues/immigration.shtml

27/4/05 11:53 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Buf¡ Que intensos us estau posant¡

27/4/05 6:16 p. m.  
Anonymous Anònim said...

No tots els paisos estableixen quina es la llengua oficial. Els EE.UU. no en tenen.
Ja veig que que vols posar barreras als inmigrants. Uns parlan de raca o religio. Altres de llengua o consciencia nacional

27/4/05 7:37 p. m.  
Anonymous Anònim said...

e-nacionalista: ets en josep bonet roig? es teus comentaris destilen la mateixa fina ironia, la mateixa prosa elegant, la mateixa riquesa conceptual i complexitat argumental que ses seues impagables "cartes al director".

29/4/05 9:26 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Sant Jordi Patró de Gran Bretanya també: si no fossiu tant kumbes hi serien també els guiris; a veure si s'allarga sa temporada......;-)

14/5/05 7:45 p. m.  

Afegeix un comentari

<< Home