Aquesta pàgina ja no s'actualitza. Ara som a http://www.eivissaconfidencial.com

divendres, d’octubre 29, 2004

Segueix la incertesa sobre la demolició de can Cretu

Des que fa un mes l'Ajuntament de Sant Antoni i els advocats de M. Cretu varen recórrer l'enèsima sentència de demolició, no s'ha parlat gaire més de la mansió il·legal de Corona. El tema està ara en mans del Tribunal Superior de Justícia, i es desconeix quan podrien resoldre el recurs. Persones coneixedores del cas temen que hi pugui haver moviments per influir la decisió dels magistrats. Les mateixes fonts apunten al fet que l'alcalde va formar part del Consell Consultiu de la Comunitat Autònoma, la qual cosa el situa en posició de tenir bones relacions amb el món jurídic. En tot cas, no hi ha cap evidència que s'estiguin produint aquests moviments, només algun rumor.
La versió oficial justifica la legalització de la mansió (i per tant el recurs de l'Ajuntament contra la darrera sentència de demolició) apel·lant a la magnitud de les indemnitzacions que s'haurien de pagar. El que no s'explica és que les autoritats i personal responsables de la il·legalitat haurien de respondre amb el seu patrimoni si fossin condemnats en via penal o si es provàs que varen actuar amb dol, culpa o negligència greu.

4 Comments:

Anonymous Anònim said...

No pot ser que, provada la corrupció i negligència de polítics i tècnics municipals, el tema es resolgui (si es resol) amb una demolició i indemnitzacions que paguen els ciutadans, mentre els qui són veritablement responsables d'haver emès informes i en darrera instància haver donat la llicència segueixin impunes. Però no és l'únic ajuntament que ho fa: es dónen llicències mal donades, s'ignoren lleis bàsiques, tècnics incorren en delictes, etc., i al final ningú paga ni amb la inhabilitació temporal. Visca Eivissa.

29/10/04 8:05 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Si després de tanta resol.lució judicial en contra, ara que ha entrat en Sala en escena, l'opinió d'algun jutge canvia...

29/10/04 8:23 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Es que potser no ho saben ni ells, però no fa molts d'anys es va aprovar una llei que diu que l'administració ha de reclamar directament contra les persones resposables quan s'hagi pagat una indemnització amb fons públics.

29/10/04 11:18 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Si que ho saben, si. Però creus que ho faran? Saben que hauria de pagar Toni Botja i companyia, però òbviament prefereixen fer pagar als ciutadans i, a sobre, deixar-lo com un màrtir

30/10/04 9:20 a. m.  

Afegeix un comentari

<< Home