Aquesta pàgina ja no s'actualitza. Ara som a http://www.eivissaconfidencial.com

dimecres, d’octubre 27, 2004

Consignes inoportunes al Correllengua

Tot i algunes crítiques a l'organització per la limitada difusió de l'esdeveniment, el consens entre els participants és que el primer Correllengua d'Eivissa va ser un èxit. La participació al dinar de dissabte passat va ser superior a l'esperada, si bé limitada bàsicament a sectors nacionalistes i de la cultura.
Un incident menor, però significatiu de l'ambient que es respirava a l'acte, es va donar quan alguna persona va començar a cridar consignes a favor de la independència. Davant la incomoditat d'altres presents, hi va haver qui els va demanar contenció. Això no va fer cap gràcia a un d'ells, que va cridar diverses vegades (visiblement enfadat) que a ell ningú no el feia callar.

13 Comments:

Anonymous Anònim said...

La promoció prèvia del Correllengua va ser mínima i el Diario de Ibiza, per ajudar, va publicar la reproducció del cartell desenfocada, de manera que no espodia llegir ni el dia ni l'hora de l'acte. Gràcies, decano, últimament t'estàs cobrint de glòria.

28/10/04 7:56 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Consignes inoportunes? No em faceu riure. Amb la quantitat de gent d'ERC que hi havia... Amb la panxa plena i unes copes de vi, ni tan sols als més sociates els podia molestar, això. Posats a dir, a mi em molesta més que la campanya publicitària que el Consell ha fet (amb sous de tots) sobre la Feria de Muestras en el recinto ferial sigui única i exclusivament en castellà (vulnerant la legislació més bàsica sobre la matèria). Això sí que és un incident significatiu.

28/10/04 8:05 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Els organitzadors no eren conscients, per ser la primera vegada que es feia el Correllengua, de la quantitat de gent que hi havia disposada a apuntar-s'hi fora dels cercles habituals. Tenim la gran sort que ja no ens coneixem tots.

28/10/04 10:56 a. m.  
Anonymous Anònim said...

no sé els sociates, però jo sóc independentista i malgrat tot ho vaig trobar fora de lloc.

28/10/04 11:47 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Incidents com aquests fan que la gent que talvolta s'hi hauria sumat, ara s'ho repensi i decideixi no participar. El mateix va succeir amb les jornades sobre llengua que va organitzar la Plataforma: més que de normalització lingüística es va parlar d'independència. No hem de seguir cometent aquest error i hem de començar a ser conscients que si no es desvincula la independència de la normalització lingüística no assolirem mai aquesta, sino que seguirem sent els quatre de sempre.
Es tracta de sumar, no de dividir. Cal fer que aquella gent que no vol sentir a parlar d'independència (el 90% de la població de l'illa!) es decideixi a integrar-se lingüísticament. Si no, quín és l'objectiu del Correllengua??

28/10/04 12:28 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Aixo fa mal a la llengua. L'equació normalització=independència que alguns criden tot el dia i altres nomes quan van gats és molt inoportuna per independentistes siguem. També són molt inoportuns els signes de mala educació en convocatòries públiques, crits, insults, etc. que associen la defensa del català a quatre penjats.

28/10/04 4:07 p. m.  
Anonymous Anònim said...

A vore si mos aclarim. Que sobirania i normalització lingüística són coses que van juntes és un fet generalment acceptat, encara que alguna gent no ho tengui clar. Quants pobles han normalitzat plenament la seua llengüa sense recuperar la sobirania? Jo no en conec cap. Per tant, les coses al seu lloc.
Una altra cosa és que aquells que volem convèncer la majoria que sense sobirania no guanyarem la batalla de la llengua, hem de trobar la forma i el moment de fer-ho.

28/10/04 4:53 p. m.  
Anonymous Anònim said...

a totes bandes hi ha "frikis".

28/10/04 4:56 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Anau buscant, anau buscant. Si s'ha de convencer la societat eivissenca de que sense sobirania no hi ha normalització lingüística, ja podem començar a despedir-mos de la nostra llengua.
Però no veieu que les coses no es poden començar per la teulada?? Com vols crear un sentiment d'unitat de poble entre gent que no comparteix la mateixa llengua? Primer caldrà que tothom parli la mateixa llengua i després ja en parlarem...
Aquest és el problema d'ERC a Eivissa. Us pensau que aquí les coses son com al Principat.

28/10/04 5:22 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Si mires els resultats de les darrers eleccions en què tots els partits varen anar per separat no veig que fos precisament Esquerra el partit al que les coses varen anar pitjor. Visquen els problemes com aquest!
En varen dir "efecte Bernat", casualment la persona que tothom sap que pensa que sense independència no hi ha normalització.

28/10/04 6:25 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Pel que dius sembla que en Bernat haguès tret la majoria dels vots, ja m'agradaria que així haguès estat! Però la realitat és una altra i ERC o ENE només representen una ínfima part de la població illenca.
Ja ho voldria jo que algun dels dos fós el partit que talla el bacallà a Eivissa!

28/10/04 10:34 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Bona part dels assistents a la cercavila i al dinar eren nous eivissencs d'origen valencia, aixo perque despres alguns malinformats s'atreveixin a dir que el Pais Valencia esta perdut i que tots els valencians son iguals i demostra, una vegada mes, que telezaplana ofereix una imatge del pais que no s'ajusta a la realitat.

29/10/04 5:51 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Personalment, les consignes em molesten més en les formes que en el fons. De fet, l'entitat organitzadora del correllengua, la CAL, ho explica clarament en el seu vídeo: sense sobirania no salvarem la llengua, i la sobirania ha de ser per a la nació sencera. Respecte a les estratègies dels partits, crec que la de partits com ENE, el PSM o el Bloc ja s'ha vist que no funcionen, i cada vegada tenen menys suport. Respecte a ERC, en principi jo també pensava que no tendrien gaire suport, però de moment veig que estan pujant. Veurem si són capaços de mantenir els resultats de les últimes eleccions, o fins i tot pujar més.

29/10/04 10:15 a. m.  

Afegeix un comentari

<< Home