Aquesta pàgina ja no s'actualitza. Ara som a http://www.eivissaconfidencial.com

dijous, de maig 05, 2005

Què passa amb el Decret de Zones Humides?

L'octubre del 2002 el Govern Balear (en mans del Pacte) va posar en marxa la tramitació del Decret de Delimitació i Protecció de les Zones Humides de les Illes Balears. Pel que sembla, a falta d'un informe del Consell Consultiu no es va poder aprovar abans del canvi de govern. Ja des de l'oposició, l'ex-consellera Margalida Rosselló s'ha interessat diverses vegades pels plans del PP sobre aquesta norma. A principis del mes passat novament es va anunciar la presentació per part de'EU-Els Verds d'una proposició no de llei exigint al Govern que aprovàs el Decret.
No sabem com és d'habitual que els diputats anunciïn iniciatives que no s'han presentat, però en aquest cas a dia d'avui no consta la proposició com a tramitada a la web del Parlament. El que sí sabem és que la diputada d'Els Verds té una pèssima relació amb els d'Esquerra Unida. I també que la iniciativa podia resultar incòmode per als companys del partit a Eivissa, que votaren a favor d'un PGOU que no protegia íntegrament la zona humida de Ses Feixes. Potser és una mica agosarat, però hi ha qui troba que no és una coincidència i que la iniciativa deu haver estat avortada.

6 Comments:

Anonymous Anònim said...

No seré jo qui defensi na Rosselló per la seua habilitat com a consellera.
Però em consta que l'esborrany de decret de zones humides no surtí endavant. En aquell moment s'especulava amb que era perquè la Conselleria de Medi Ambient tenia por que si feia el decret hauria de fer front a les indemnitzacions que es podrien demanar (seguint un principi de qui protegeix, paga).
Però, més tard, vaig poder escoltar la teoria que el PSOE va avortar en dos ocasions l'informe favorable que podia haver fet el Consell Consultiu. Aqusta teoria coincideix amb el què es diu avui. No em costa mica de creure que el PSOE avortàs això pel mal que li podia fer a Eivissa i a altres municipis de Mallorca. Però, per què no va buscar la solidaritat dels altres partits que formàven part del Govern (PSM-ENE i EU)?

5/5/05 9:02 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Perdó, volia dir:
Però, per què na Margalida Rosselló no va buscar la solidaritat dels altres partits que formàven part del Govern (PSM-ENE i EU)?

5/5/05 9:03 a. m.  
Anonymous Anònim said...

No seria descabellat pensar que Margalida Rosselló no ha presentat el decret perquè els d'EU li han impedit. Pensau que estarien en una situació complicada: a Eivissa aproven la mutilació de ses Feixes i al Parlament la seua conservació. Són capaços de tot els excomunistes. Pensau que la verda i els seus companys al Parlament (i els verds que volen fer una unió amb EU) es porten a matar.

5/5/05 9:15 a. m.  
Anonymous Anònim said...

eivissenc, que quiere decir possitivament...? lo van a proteger definitivamente.

5/5/05 2:08 p. m.  
Anonymous Anònim said...

No sé si és interessant recordar que el projecte de Decret de Margalida Rosselló deixava fora una bona part de ses feixes de Vila; en concret, a l'Inventari revisat de les zones humides de la CAIB no figuraven les unitats d'actuació UA8 i UA12 i va ser justament EU la que va esmenar aquest "despiste". D'altra banda, puc dir de bona font que no hi ha cap actuació per part dels companys de na Margalida al Parlament per tal d'evitar la presentació de la proposició no de llei per demandar l'aprovació d'aquest decret.

6/5/05 10:35 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Les propostes que he vit de decret de zones humides ja contemplaven TOTES ses Feixes, i no només una part, menos lobos!
Hi va haver dos partits, a part d'Els Verds, que feren feina perquè aquest decret sortís endavant.

6/5/05 11:52 a. m.  

Afegeix un comentari

<< Home