Aquesta pàgina ja no s'actualitza. Ara som a http://www.eivissaconfidencial.com

dimarts, de maig 03, 2005

IB3: La veu de l'amo

Aquest dilluns han començat els informatius del canal creat pel Govern de Jaume Matas. El caràcter governamental de la informació ha estat tan descarat que fins i tot el diari governamental El Mundo ha censurat la manca de pluralitat. Segons ells, el primer informatiu d'IB3 mereix un "sobresaliente en calidad" però un "deficiente en pluralidad", per l'absència de l'oposició i l'excessiva quota de membres del Govern.
Allò que no explica el rotatiu conservador és que el model lingüístic utilitzat ha estat del tot correcte. És a dir, que tot i els anuncis i declaracions d'intencions no s'han atrevit a fer servir registres lingüístics estrictament dialectals. De fet, segons el prestigiós lingüísta Gabriel Bibiloni, IB3 es mereix un primer aplaudiment per haver "arrancat amb un català perfectament normal, normatiu i correcte"
En el cas d'Eivissa, i com destacava un lector, el titol d'aquesta informació potser hauria de dur-nos a parlar del llinatge de la presentadora Esther Matutes. Evidentment els lligams de sang amb la família més poderosa del PP eivissenc no la inhabilita per presentar-se a una selecció de personal, però hi ha qui ja ha qüestionat en més d'una ocasió la seua professionalitat.


Les cares d'IB3 (www.diariodeibiza.es)

17 Comments:

Anonymous Anònim said...

Jo també pens que és important quina llengua parlen, però vergonya de nepotisme i manipulació serà això d'IB3

3/5/05 1:03 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Avui l'he vist per primera vegada un ratet, perquè ahir era al dinar de la Plataforma. Només m'ha agradat la forma; estética, llengua, etc., però el contingut no val res.

3/5/05 3:12 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Fantástico: una vez más, los ibicencos pagan para que las hijas de la familia Matutes trabajen. ¿Queda alguna más en el paro? Día a día todo está más atado y bien atado. Urbanismo, turismo, medios de comunicación... Apuesto a que cuando el Govern pase algún día a manos de la izquierda (cosa impensable en estos momentos), esa chica pasa a dirigir algún medio pitiuso. Gisela, tiembla!!!

3/5/05 5:08 p. m.  
Anonymous Anònim said...

i sa boixa quina culpa té de tenir aquest llinatge? la coneixeu? sabeu com treballa? sabeu com va ser es càsting on va ser triada?

3/5/05 5:49 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Quines coses de preguntar, anònim ! ¿No saps que això és el Tribunal de la Inquissició Progre i que ja està comdemnada? Només li queda el penedir-se dels seus pecats, ja que dir-se Matutes es veu que és pecat mortal. Quins aprenents de Torquemada tenim per aqui !

3/5/05 6:54 p. m.  
Anonymous Anònim said...

y vosotros creeis en duendes...

los medios de comunicacion publica siempre son la voz de su amo. Hablar de indepedencia es que a caso no habeis comentado en otras ocasiones que los medios de comunicacion en ibiza tiene lineas determinadas en cuanto a la forma de enfocar, informar y desinformar.

3/5/05 8:27 p. m.  
Anonymous Anònim said...

oh, sí, pobre Esther Matutes. Efectivamente, ha hecho tantos méritos como la Stella Matutes para estar donde está. ¡Sois tan malpensados! Ay ay.No había más que oírla en la radio (NACIONAL, claro, que el PP mandaba), para saber su valisosa aportación al periodismo pitiuso. Na, una calle pa la nena.

3/5/05 8:38 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Respecte al comentari anònim de les 8.27, efectivament prou vegades els medis de comunició oficials tenen un certe to "oficialista", ara bé al menys en aquest moment a la televisió espanyola es veu un cert pluralisme, hi ha debats i entrevistes on tenen veu personatges de totes les ideologies... Fa poc temps només hi havia posibilitat de vorer el programa aquell fastigós del tercer grado amb en Carlos Davila fent alabances del partir governant i els seus ministres o les entrevistes i comentaris del Alfredo Urdaci (C.C.O.O.), ara sense que sigui per tirar cohets es veu un cert pluralisme. TV3 sempre m'ha paregut una mica més plural, Canal 9 molt molt fluixa (fa dos dies l'inefable Carlos Davila entrevistant n'Ansar, sense comentaris....), i de IB3 no dire res per que fins i tot "EL Mundo" diu que li falta pluralisme, així que ja esta tot dit....

3/5/05 9:00 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Al que ha palat de casting. Juaaa. Quin casting?

3/5/05 9:04 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Bé, no conec el currículum de la Sra. Esther Matutes però queda molt lleig que treballi a la TV pública de Balears. Si treballés a algun mitjà privat no hauríem de dir res.

4/5/05 9:54 a. m.  
Anonymous Anònim said...

És molt fort el que estau diguent. Politicament estic molt allunyat del que representa el sr Matutes. Però jo conec a l'Esther i se de bona tinta que si presenta l'informatiu és pq s'ho mereix. Independentment de quin cognom tengui (q ja es fort que la jutjeu pel seu cognom). Tots els que som periodistes a l'illa sabem que els de dalt et fan canviar petits detalls, omitir certes informacions o enfocar noticies d'una determinada forma. Tant els privats com els públics. Tots. I això es veritat i menteix qui digui lo contrari. Ara, el que no podeu fer es matar al missatger. Treballem per viure, pq molts de naltrus no pudem permitir-nos el luxe de treballar per vocacio allà a on volem. I això passa al periodisme, i a moltes altres professions. No sigueu injusts amb n'Esther. És una profesional com la copa d'un pi. I això ho podem dir els que hem vist, de primera ma, com treballa. Els que parlau sense sabre, els que vus deixa-ho dur per prejudicis (com ara el cognom) hauria-ho de pensar be el que estau diguent. Siguem serios, per favor.

4/5/05 10:23 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Que pasa? que no teniu res millor que fer que posar destralades per desacreditar aquesta web? Anau a al diari den Pedro J. que igual vos posen en nòmina i cobrau i tot....

4/5/05 5:51 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Anònim de les 10'23 AM, a què anomenes serietat? No et pensis que ets l'únic que coneix aquí la gent ni ara ens vinguis de mestre tites sobre com funciona un mitjà de comunicació, per favor. Que tècnicament sigui una bona professional no exclou la tendenciositat d'aquets mitjà.

I pel que fa als anònims posteriors que parlen de proves orals, es desacrediten ells sols.

4/5/05 7:14 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Sobren els comentaris de la prova oral i sobra la contestació, son igualment infundats, ofensius i de mal gust uns que els altres, per dir això millor no dir res.... Una altre cosa ja son els mèrits com a periodista d'aquesta persona i la manera com ha aconseguit aquest lloc de feina, coses que jo personalment desconec,....Ara be, una altre cosa és la orientació politica del nou canal IB3, per exemple la practica totalitat dels diaris, inclos algún força proper al PP com El Mundo, han criticat la falta de pluralitat, al igual que tots els partits politics excepte el PP, això penso que vol dir alguna cosa.....

4/5/05 7:15 p. m.  
Blogger Eivissa Confidencial said...

Hem esborrat els comentaris ofensius i els que responien amb el mateix llenguatge. Perdonau per no haver-ho vist abans.

5/5/05 12:29 a. m.  
Anonymous Anònim said...

NO sé si habrás pasado por alto que esta chica es hija de un importantísimo empresario pitiuso y, por ende, significado miembro del PP que en una época fue conseller sin cartera del Govern balear. Mariano Matutes sigue teniendo mucho que decir en el PP.

6/5/05 5:03 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Aquesta periodista si no dugués per nom Matutes no presentaria l'informatiu d'això en podeu estar ben segurs. La pluralitat informativa d'IB3 encara s'ha de veure i el que és pitjor no la veurem durant els pròxims dos anys. Tots aquests presentadors quedaran invalidats per un futur si el govern canvia. Però bono, també es cert que els governs no els poden formar boques molles com va passar amb el Pacte de Progrés.

Molt més ens els mereixem...

19/5/05 12:58 p. m.  

Afegeix un comentari

<< Home