Aquesta pàgina ja no s'actualitza. Ara som a http://www.eivissaconfidencial.com

divendres, d’abril 29, 2005

Sobre l'anonimat dels comentaris:
Davant dels dubtes i preguntes que ens heu plantejat, volem aclarir el següent:
En principi, tècnicament no sempre és possible la identificació de les persones que escriuen comentaris a una pàgina d'Internet, encara que a través d’una investigació sofisticada es podria arribar a identificar l’ordinador utilitzat en una majoria de casos. Tanmateix, cap persona està legalment legitimada per a fer una investigació d’aquest tipus, si no és amb una ordre judicial prèvia. Una ordre d’aquest tipus només es dictaria quan fos necessari identificar l’autor d’un delicte (per exemple, en un cas de calúmnies), ja que les lleis protegeixen el secret de les comunicacions. Fins i tot en aquest cas, el fet que el servidor d'aquesta web es trobi en un país estranger seria un obstacle més per la identificació.
Per descomptat, els responsables d’aquesta pàgina tampoc no tenim forma de saber la identitats dels lectors o autors de comentaris, tant si estan registrats com si no. Per això mateix recomanam que els que vulguin escriure comentaris es registrin. D’aquesta manera sempre hi ha la possibilitat d'esborrar el que s’ha escrit. El fet d’estar registrat no va en perjudici del vostre anonimat, ja que si no voleu posar el vostre e-mail per registrar-vos podeu fer-ne servir un d’inventat o inexistent. En tot cas, Eivissa Confidencial no atendrà d'ara endavant sol·licituds d'esborrar missatges anònims, ja que no tenim forma de comprovar que qui ho sol·licita és realment l'autor.

7 Comments:

Anonymous Anònim said...

Quanta paranoia! Per tot el mòn es fan comentàris anòmins als blogs i no es poden histèrics d'aquesta manera

29/4/05 12:01 p. m.  
Blogger Eivissa Confidencial said...

Realment no ens va malament com està tot. Només volíem clarificar dues coses:

- Que si algú es pensa que té l'anomimat garantit i que pot insultar o difamar amb total impunitat, s'equivoca.

- Que tothom ha de tenir plena llibertat per escriure el que vulgui sense por a represàlies, sempre dins els marges del sentit comú i la llei.

Mentre no se'n faci un mal ús, els comentaris anònims tenen alguns avantatges: qualsevol que passi per aquí de casualitat (que n'hi ha) pot escriure. Es pot evitar, si un així ho desitja, que es desenvolupin perfils molt definits que puguin donar lloc a especulacions sobre la identitat dels que escriuen amb més freqüència.

El tema que suggereix 'emprenyo' sobre els missatges de confirmació, ara no és possible tècnicament. En tot cas no dependria de nosaltres, que som també usuaris (i no administradors) del sistema.

29/4/05 12:25 p. m.  
Anonymous Anònim said...

poc acostumats a rebre canya esteu els kumbaies; ja n'aprendreu ja...

30/4/05 9:26 p. m.  
Anonymous Anònim said...

"En tot cas, Eivissa Confidencial no atendrà d'ara endavant sol·licituds d'esborrar missatges anònims, ja que no tenim forma de comprovar que qui ho sol·licita és realment l'autor".

dimecres, abril 13, 2005
Homes del PP organitzen protestes contundents

Anonymous said...
This post has been removed by a blog administrator.

1:14 PM

I com és que aquest missatge si que ha estat esborrat???

1/5/05 12:29 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Eivissa confidencial: No us justifiqueu tant. Això és un blog on tothom pot dir la seva, fins i tot contra vosaltres. Al que no li agradi, que el bombin. No tenen tantes manies els fatxes quan difamen i aqui no s'ha difamat ningú ni s'ha dit res irrespetuós ni immerescut. Es veu que algu està molt preocupat amb aquesta pàgina. No ens facem palles mentals

1/5/05 1:37 p. m.  
Blogger Eivissa Confidencial said...

Dues puntualitzacions:

- Aquell missatge va ser esborrat a petició de qui deia ser el seu autor, abans de publicar aquest aclariment. Si et fixes, la frase que reprodueixes diu "d'ara endavant".

- La nota no és de justificació, sinó un aclariment per tal que tothom sàpiga com funciona aquesta pàgina.

3/5/05 12:08 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Si comentari ve de co-mentio, (mencionar amb qualcú) alló incomentable,... es L'INMENCIONABLE

10/5/05 12:19 p. m.  

Afegeix un comentari

<< Home