Aquesta pàgina ja no s'actualitza. Ara som a http://www.eivissaconfidencial.com

dimecres, de maig 04, 2005

El jaciment romà va ser arrasat en temps rècord

La necròpoli romana no va durar gaires dies des que el Consell va aprovar la seua destrucció. Com es pot veure a la foto, no en queda res després del pas de les màquines. Hi ha qui troba realment una novetat el fet que la Comissió d'Urbanisme i Patrimoni (coneguda com CIOTUPHA) pugui haver estat capaç de certificar i notificar un acord amb només 2 o tres dies hàbils. Seria una mostra d'eficàcia sense precedents. És clar que no sabem si la constructora va esperar a rebre la comunicació oficial per procedir a la destrossa. El que pareix evident és que ningú va tenir la possibilitat de presentar un recurs contra l'acord que autoritzava la destrucció del jaciment.
D'altra banda, també ens comenten que l'actuació del Consell en aquest cas viola nombrosos preceptes del Reglament d'Intervencions Arqueològiques i Paleontològiques (articles 3, 11, 12, 18...), i en general tot el seu esperit.


Lloc on hi havia el jaciment arrasat

12 Comments:

Anonymous Anònim said...

No pot ser. Això sembla una dictadura. La dictadura dels poders econòmics que tenen massa interessos en que això es faci.

4/5/05 11:09 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Però, i què us esperàveu d'en Botja? Que paràs unes obres importantíssimes per al progrés de l'illa i per a l'economia de moltes empreses i persones perquè s'hi han trobat unes restes arqueològiques???
Ha, ha, ha. I del controlador d'en Joan Ramon (puniquito), què us esperàveu? Quantes actuacions contra el Patrimoni s'estan avalant tècnicament, ara?

4/5/05 6:53 p. m.  
Anonymous Anònim said...

On estan les crítiques dels que es ficaren amb na Fanny Tur quan era consellera? On són aquells que sortiren en contra d'una decisió institucional? Els professionals relacionats amb el tema no diran res?
De moment, només he vist queixar-se na Pilar Costa i els d'ENE, però cap tècnic. No interessa el patrimoni? Fa por ficar-se amb en Botja, el PP i el Consell?

4/5/05 7:04 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Encara riurem si aquest tema va als jutjats i imputen els responsables polítics d'aquesta decisió aparentment tan tècnica i plena d'irregularitats. No pateixis que ja hi deu haver qui ho està començant a buscar i aviat en tendrem notícies.

4/5/05 7:40 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Pozí. I no només poden caure polítics.

4/5/05 9:07 p. m.  
Anonymous Anònim said...

He llegit "pareix una dictadura".
Pareix una dictadura? Per que s'han ficat els capitalistes a Iraq(per exemple)? Per fer-nos més carreteres, benzineres i, mai millor dit, vendre-mos sa moto (cotxes i més cotxes) per arribar més aviat, a on? A desfer-ho tot, com es jaciment o la salut a nivell planetari. Qui se'n donga compte ara de que vivim una dictadura cruel i sangunària (EEUU, UE...) és que fins ara ha viscut mirant-se sa guixa, mesquin/a.

4/5/05 11:09 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Uuuh! El capitalisme (!) ens vol menjar!! Ens obliga a comprar benzina!!

Feia temps que no sentia un discurs tan ranci. Els EEUU ens han destrossat la necròpolis, no? Ah, i el PTI és una redacció manuscrita de Bush. He vist l'original.

5/5/05 8:25 a. m.  
Anonymous Anònim said...

No fa molt algú va dir que s'hauria de crear una associació en defensa del patrimoni. Hi estic totalment a favor. Trob que la feina que no fa el Consell i els tècnics l'ha de fer la societat, denunciant aquests fets. Per cert, on és l'IEE?? Ells són un col.lectiu que ha de denunciar aquests fets, no?

5/5/05 9:22 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Indigena: El col·lectiu d'arqueòlegs i altres (historiadors, etc) no xitaran perquè saben que si obrin la boca no tendran feina amb el Consell o el Govern mai més. I primer son els encàrregs que la decència. S'estimen més deixar amb el cul a l'aire a aquests 3 arqueòlegs.Ànim si llegeixen això.

5/5/05 10:12 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Avui surt un article de Vicente Valero parlant de pous. No obri la boca quan se'ls carreguen i els desprotegeixen pero quan editen, amb tot luxe com diu ell, el catàleg, en parla. Aquest també és un exemple de pseudointelectual llepaculs al PP i que només s'atreveix a criticar a l'ajuntament de Vila pero de Carolina, Botja i companyia no en diu res no sigui que no li comprin llibres.

7/5/05 9:05 p. m.  
Anonymous Anònim said...

No es pot dir millor.
Bé, per rematar-ho: molt amic d'en Buades, va donar suport a Els Verds el 2003. Va de ciutadà del món i és incapaç de parlar en públic en català.
Ara, ja està complet.

8/5/05 1:43 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Totalment cert. Criticava la política cultural del Pacte per "provinciana" és a dir, foment de la nostra llengua i cultura, en paraules seues.
Mira per damunt als altres escritors de l'illa, considera que ha fet un gran favor a la nostra terra traduint al castellà "L'any en estampes" de Marià Villangómez.

8/5/05 9:41 p. m.  

Afegeix un comentari

<< Home