Aquesta pàgina ja no s'actualitza. Ara som a http://www.eivissaconfidencial.com

dimecres, de maig 04, 2005

Malestar a Formentera pel tema de l'ermita

Dies passats es va difondre la notíca que l'Ajuntament de Formentera ha promès pagar el 100% de la construcció d'una ermita en honor a una verge molt venerada en un lloc concret d'Andalusia i que a Formentera té, almenys, 105 adeptes (els socis que té l'"Asociación Cultural Andaluza"). La polèmica a l'illa no s'ha fet esperar, especilament pel fet que l'Administració es disposi a finançar una contrucció religiosa amb sous públics, que a més es farà en terrenys municipals (que l'anterior govern municipal de la COP havia comprat per dedicar-los a usos públics).
Pel que sabem, els progressistes varen oferir facilitats per executar el projecte però es varen negar a pagar-ne el cost, al·legant que això no era cosa que les institucions poguessin o haguessin de fer. La decisió de l'actual alcalde de Formentera (PP) ha provocat un rebuig considerable, pel greuge que suposa la seua decisió envers altres confessions i col·lectius (hom creu que és impensable que una cosa així s'hagués fet amb una mesquita, per exemple). També s'ha de dir que la controvèrsia ha servit per alimentar certes actituds xenòfobes contra la immigració andalusa.

9 Comments:

Anonymous Anònim said...

El tema no té cap secret: el PP acaba de comprar (amb sous públics) els vots dels andalusos de Formentera. I ara hem de veure si als formenterers els queda un mínim d'orgull i sentit de l'ètica, i veurem si hi ha alguna reacció social pel que hauria de ser un escàndol polític que clama al cel (mai millor dit).

I quan la comunitat argentina demani la seua capella per al seu sant, què passarà? I quan la comunitat musulmana demani la construcció d'una mesquita? I quan els alemanys demanin un temple protestant?

Clar, com Formentera té cobertes totes les seues necessitats i infraestructues sanitàries, socials, culturals... no hi ha com tenir sous.

4/5/05 7:59 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Quina puta vergonya, aquests dretans de Formentera!
No em crec que tots els que votaren PP, GIF i PREF estiguin d'acord amb aquesta decisió.
Estic d'acord amb eivissenc que l'oposició a aquest tema s'ha de fer amb compte, des del prisma de la laicicitat, de la no confessionalitat. Altres arguments són certs (la compra de vots, la falsa tolerància, la pressió interna de regidors o militants forans, ...) però hem de mirar de posar l'accent en el que he dit abans.
En definitiva, una puta vergonya!!

4/5/05 6:44 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Ja que algú ha parlat de la laicicitat.
Em podeu confirmar que l'Ajuntament d'Eivissa aprovà (per unanimitat) atorgar, en el darrer ple, una subvenció de 30.000 E al Bisbat d'Eivissa per ajudar a pagar l'Església de Ca n'Escandell?
Si és cert no hi ha molta diferència amb el que s'ha fet a Formentera.
Una cosa és pagar per conservar el patrimoni que representen moltes esglésies nostres, i una altra cosa és ajudar a pagar una església de nova factura. Què faria l'ajuntament si els venguessin a veure des d'altres confessions?

4/5/05 6:57 p. m.  
Anonymous Anònim said...

L´esglesia de can escandell, propietat d´aquesta pesta que son es "quicos". una de les pitjors sectes que hi ha dins l´esglesia catolica, diria que quasi pitjor que el "opus". si l´Ajuntament ha aprovat aquesta subvenció de 30.000 euros hi ha per agafar mala llet. mentrestant no hi ha ni per pipes amb les subvencions que donen a entitats culturals i juvenils i més si defensen i estimen les illes.

4/5/05 9:44 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Veig que n'entens. Qui són els "quicos"? Ens ho podries explicar?

5/5/05 9:05 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Qui són els "quicos"? Ens ho expliques?

5/5/05 9:08 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Ja saben el que fan ja aquests del PP de Formentera: Comprant amb sous públics els vots dels andalusos de Formentera.

5/5/05 4:32 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Els "quicos" son els concatecumenales, que no se que putes vol dir. Algú m´ho podria explicar ?, però crec que son aquestos partidaris de la nova creuada de catequesis i catolicisme dur per un tubo. Unaltre trist espectacle per embabarnos encara més. Alguns politics d´Eivissa duen estar en la gloria amb la proliferació d´aquestes sectes, per això la subvenció den Botja per a les vidrieres i altres de l´esglèsia de Can Escandell.

6/5/05 1:02 p. m.  
Anonymous Anònim said...

e-nacionalista. Si no m´equivoc una bona part de les noves vidrieres d´aquesta esglèsia octogonal las ha pagat directament el Consell Insular. I a la planta baixa, els "sotanos" em fa por pensar amb el que ficaran allí baix: Espais socials "ñoñes", biblioteca...ect. Amb quins sous dispossaran de l´Ajuntament de Vila i del Consell per a fer aquest club social tan ansiat per els "quicos": un bon grapat segurament... Ja voreu¡ Quan hi ha tants vots a jugar.

9/5/05 1:02 a. m.  

Afegeix un comentari

<< Home