Aquesta pàgina ja no s'actualitza. Ara som a http://www.eivissaconfidencial.com

dimarts, de novembre 30, 2004

"Los Parques" segueix en venda a Intenet

Part de la urbanització que està propiciant el procés penal contra els polítics i tècnics responsables del desgavell urbanístic de Sant Josep segueix anunciada a Internet, segons es pot veure en aquesta pàgina. La publicitat explica que és un lloc ideal perquè la urbanització és dins el parc natural de Cala d'Hort i té una platja privada (la primera foto és de cala Llentrisca, un lloc on només pot arribar-s'hi a peu, i que queda molt prop d'aquests xalets). Les proteccions de la zona són diverses, però l'Ajuntament de Sant Josep ha estat donant llicències allí com si fos urbà, tot i que fins aquest any no ha pogut publicar les seves normes subsidiàries (aprovades, en teoria, l'any 1986) perquè la Comissió Provincial d'Urbanisme, i després la CIU, no acceptaven que això fos urbà.
Els regidors i el batlle de Sant Josep han estat lluitant sempre per tal que això es reconegués com urbà, fent tot tipus de tramitacions una i una altra vegada per tal d'aconseguir, almenys, una certa aparença de legalitat. A Jacques Portrat, l'especulador que ha tramitat tot el projecte urbanístic, és fàcil trobar-se'l passejant "como pedro por su casa" per l'Ajuntament i diuen que també l'han vist recentment pels despatxos del Consell Insular.
Al PTI, segons la cartografia, figura que això no pot ser urbà. Però si un llegeix la normativa, es pot trobar amb un sector que diu que pot urbanitzar-se, encara que amb parcel·les de 4000 m2 (fins ara es donaven llicències amb 500 metres). De fet ja hi ha dotzenes de xalets en una zona argilosa i amb evident risc de desprendiments, per la qual cosa alguns xalets tenen xarxes dalt el terrat i les terrasses per aturar les pedres que cauen regularment.