Aquesta pàgina ja no s'actualitza. Ara som a http://www.eivissaconfidencial.com

divendres, de novembre 19, 2004

Terratrèmol per l'atac mediàtic al PGOU de Vila

En cercles progressistes no s'acaba d'entendre la raó per la qual Diario de Ibiza publica avui a portada la notícia que el PGOU de Vila declara urbanitzables 30 hectàrees de terrenys que el PTI considera rústics. El format triat per a publicar la notícia és òbviament el propi d'una primícia o escàndol, i el timing completament lliure (és una informació que podria haver arribat a la redacció ahir o fa setmanes, però no era imperatiu publicar-la avui). I en tot cas, la requalificació d'aquest sector no té altra finalitat que la de construir el gran parc de Ca n'Escandell, amb la qual cosa no hauria de sorprendre ningú.
La notícia coincideix, casualment o no, amb l'anunci que Ajuntament i propietaris de ses Feixes podrien estar a punt d'arribar a un acord. Tot plegat li afegeix un punt d'inoportunitat que ha indigat més d'un (inclosos els del PSOE), especialment si tenim en compte que les posicions entre els partits del Pacte s'anaven apropant, i hi havia un cert optimisme sobre la possibilitat de sortir del bloqueig actual. Així ho va manifestar ahir Xico Tarrés a Radio Ibiza Ser i ens consta que no era una declaració de cara a la galeria.
Donant per fet que un periodista tan ben informat com el que signa la notícia no podia ignorar el bon moment de les negociacions, més d'un es pregunta si no hi deu haver alguna intencionalitat política en la notícia.