Aquesta pàgina ja no s'actualitza. Ara som a http://www.eivissaconfidencial.com

dimecres, de novembre 17, 2004

La protesta per les freqüències arriba a Barcelona

Unes 300 persones es varen manifestar ahir dimarts a Barcelona per reclamar al president de la Generalitat, Pasqual Maragall, que no permeti el canvi de freqüències de TV3 a les Illes Balears que impulsa en Jaume Matas. La manifestació, organitzada pel col•lectiu d'illencs residents a Barcelona Sa Sargantana, pretenia denunciar la intenció de Matas que la nova televisió balear, IB3, ocupi les freqüències que actualment utilitzen TV3 i C33, un fet que el col•lectiu ha qualificat de "genocidi lingüístic".
En aquest sentit, l'associació critica que la nova televisió balear "pretén imposar un model de modalitats a l'estil del Canal 9, en què el castellà és l'idioma imperant i el català hi quedi marginat". El portaveu de Sa Sargantana, Amadeu Corbera, ha apuntat que si finalment IB3 es queda amb la banda que li vol donar el govern del PP, les freqüències de TV3 i C33 quedaran molt desplaçades i serà molt difícil poder sintonitzar-les". El portaveu ha criticat l'actitud de Maragall "perquè fins ara no ha posat massa interès a defensar la seva televisió" i l'ha assenyalat com a "còmplice de la maniobra de Matas".


Font: Tribuna Catalana

5 Comments:

Anonymous Anònim said...

Si el govern del PP en funcions va atorgar les noves frequències per què el govern de Zapatero no les anul·la?

17/11/04 5:27 p. m.  
Anonymous Anònim said...

En Maragall mos va vendre a canvi que en Matigues s'apuntàs a sa parafernàlia de s'Euroregió. Si no, no ho entenc.

17/11/04 7:48 p. m.  
Anonymous Anònim said...

PP i PSOE la mateixa cacota són.

18/11/04 1:38 a. m.  
Anonymous Anònim said...

jo no entenc es sentit de sa democràcia d'alguns. Vale que em pareix fatal que IB3 ocui sa senyal de TV3, però què se li demana a Maragall? Que trenqui relacions amb una administració autonòmica a sa que ell no té cap competència? Per què no se li demana a Bush que intevengui, o a sa UE? A més, TV3 no té corresponsalia a Eivissa i, a excepció de Bernat Joan, ses poques vegades que ha tret un eivissenc (en record dos en 10 anys)ha dit que era mallorquí.

19/11/04 2:22 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Home només enguany he vist un reportatge sobre joies eivissenques (bona propaganda per en Pomar) i una notíca en portada sobre les manifestacions antiautopista d'Eivissa. També va sortir n'Stella!!!
Bromes a part, en Maragall és l'amo de TV3 i sospitós núm 1 d'haver pactat amb en Matas la cosa de les frequències.

19/11/04 8:47 p. m.  

Afegeix un comentari

<< Home