Aquesta pàgina ja no s'actualitza. Ara som a http://www.eivissaconfidencial.com

dimarts, de novembre 09, 2004

ERC es planteja anar a les eleccions en solitari

Durnat el congrés local que celebren aquest cap de setmana, els militants d'ERC debatran la possibilitat d'anar a les properes eleccions en solitari. Segons sembla cada vegada són més els membres d'aquest partit que tenen ganes de fer-ho, especialment després de l'èxit electoral de Bernat Joan a les europees. L'opció del Pacte (amb el PSOE) tot indica que ja no la considera ningú seriosament, encara que l'escenificació de la ruptura és un tema pendent. Pel que fa a Progressistes (EU, ENE, ERC), es tem que no es podrà arribar a un acord satisfactori, especialment si tenim en compte que aquests mateixos militants d'ERC han anat interioritzant la condició de tercer partit. Evidentment no es pot saber si el resultat de les eleccions europees, en què ERC va quedar en un destacat tercer lloc, es pot traslladar a unes eleccions locals, però ens consta que l'optimisme (justificat o no) dominarà el congrés dels independentistes.

12 Comments:

Anonymous Anònim said...

partint del principi que cada partit és lliure de fer el que li doni la gana, em pareix que seria un error, perquè si no es fa PACTE s'està donant per fet que seguirà manant el pp. ara bé, és cert si es fes com a les generals (erc, eu, ene) tampoc no seriviria per derrotar el pp. serviria supòs per tenir un diputat de l'oposició i poc més. val la pena? jo diria que sí, però tampoc és cap veritat absoluta.

9/11/04 5:16 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Està clar que és un error dispersar vot, però també ho és pactar amb l'eix del mal. Com votant d'esquerres no em valen tractes amb PP i/o PSOE, però crec convenient intentar al màxim una entesa amb altres forces polítiques per aconseguir un front comú que pugui aconseguir un resultat digne a les urnes. Això sí, s'haurà de treballar més, perquè ara per ara no es nota massa que hi hagi partits a l'oposició i amb 15 dies de campanya no hi ha prou.

9/11/04 6:45 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Ai que se'ls hi ha pujat l'èxit (efímer) de les europees al cap. Així no anirem enlloc: si volen anar totsols no faran res. si volen anar davant, segur que no hi haurà PROGRESSISTES ni res que se sembli perquè amb pretensions maximalistes no hi haurà acord. i si els petits van per lliure, només hi haurà PP i PSOE a les institucions.

9/11/04 7:34 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Estic segur que el 90% que va votar ERC a les europees ni se'ls ha passat pel cap fer-ho a unes locals i autonómiques. El vot europeu per un colega eivissenc fa gràcia i es "gratis", es a dir, no es hi jugam massa cosa. El pitjor error que podria cometre ERC és creure's propietari vitalici d'aquests vots europeus.

Si es confirma que ERC vol anar tot sol a les eleccions, ja estic veient als del PP celebrant-ho amb cava.

9/11/04 10:18 p. m.  
Anonymous Anònim said...

En política s'ha d'anar alerta amb les aliances preelectorals perquè moltes voltes 2+2 no fan 4, sinó que resta. Jo veig totalment lícit que qualsevol partit vagi en solitari, sobretot si ja tothom sap que és el PSOE (no és el PSC, per desgràcia) qui no vol anar amb ERC. A més a més, qui ha dit que no es pugui fer política des de l'oposició? A vegades s'aconsegueixen més coses estant a l'oposició que no estant en un equip de govern de convidat de pedra. Cal posar un bon equipet al capdavant i a treballar. Endavant ERC //*//

9/11/04 10:33 p. m.  
Anonymous Anònim said...

És cert que els d'ERC haurien d'anar alerta de no creure's massa els resultats de les europees, però també ho és que ara mateix és l'únic partit que jo veig amb possibilitats de creixer i arribar a tenir possibilitats de treure representació el 2007 per ell mateix. En qualsevol cas, jo preferiria aquesta opció abans que dilueixin el seu projecte amb els altres dos partits petits, que van francament a la baixa i no tenc clar si sumen o si resten vots.

9/11/04 11:07 p. m.  
Anonymous Anònim said...

El senyor del 90%: perquè si ERC ha de treure un 10% dels vots que va tenir a les europees el PP hauria d'alegrar-se'n? El PP no es preocupa de coses irrellevants, aclareix-te...

Per cert, pregunta'ls-hi als de Sant Jordi o Sant Rafel que es jugaven ca seua si el seu vot el varen decidir per mera frivolitat.

10/11/04 12:31 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Les ganes d'ERC de creure's els resultats de les europees no són més nocives que la resistència d'ENE o EU a acceptar el que volen dir per a ells.
En relació amb la possibilitat de fer "Progressistes" com a les espanyoles, algú s'ha preguntat per què els tres partits per separat varen treure més percentatge de vots per separat (europees) que junts (14 març)?

10/11/04 12:40 p. m.  
Anonymous Anònim said...

El PP estarà encantat sempre que els partits d'esquerra vagin per separat. Així ho tendran més fàcil. El vot a les europees no té res a veure amb les carreteres: es faran si vol el Govern central i, encara que no vullgui les pagarà el Govern Balear.No crec que ningò votàs ERC a les europees pensant en les carreteres i, si algù ho ha fet, s'ha equivocat.

10/11/04 1:04 p. m.  
Anonymous Anònim said...

s'opció ideal seria un pacte entre ENE i ERC, no creis?

10/11/04 3:01 p. m.  
Anonymous Anònim said...

No ens enganyem. Tot sols, per molt que hagin pujat, no faràn res, ni ENE ni EU. Dispersar el vot és donar-lo al PP. Mentre no tenguem això clar, el PP seguirà governant. ERC va pujar per l'efecte CAROD, per l'efecte BERNAT i perquè eren unes europees i perquè la gent, poc a poc, veu que son gent bona però no és suficient per traure representació tot sols. No veure això és donar-se una batacada el 2007.

12/11/04 9:29 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

12/11/04 9:29 p. m.  

Afegeix un comentari

<< Home