Aquesta pàgina ja no s'actualitza. Ara som a http://www.eivissaconfidencial.com

dilluns, de novembre 15, 2004

Es tem un nou boom urbanístic

En vistes a l'aprovació del PTI i les previsions de sol·licituds de llicències d'obra a sòl rústic i sòl urbà (especialment nou sòl urbà i plans parcials reactivats), es tem un panorama de veritable boom urbanístic com les Pitiüses no han conegut encara. Ens conten que hi ha quatre o cinc arquitectes, prou coneguts entre la gent vinculada a l'urbanisme i la construcció, que estan duent a terme una campanya de mentalització de propietaris de finques rurals: si no construeixen en aquests dos anys de legislatura s'exposen a que "tornin els altres" i no puguin construir mai més. També se'ls diu que si no poden o no volen construir s'haurien de plantejar vendre. Aquests arquitectes, a més, estan pressionant per a poder fer cases de més metres, preveient inversions immobiliàries de capital estranger. S'anticipa que els ajuntaments pot ser que no donin abast en el que resta de legislatura, en què la gent voldrà, com a mínim, tenir llicència en mà (cal tenir en compte que actualment s'està construint amb llicències anteriors a l'any 90 amb total impunitat).

12 Comments:

Anonymous Anònim said...

Trob realment penós lo que mos estan fent: arquitectes, que de ben segur són eivissencs com jo, però que estan disposats a vendre ca seua. I lo que encara no he entès (i crec que no entendré mai): PER QUÈ ES EIVISSENCS DEIXAM QUE MUS FACIN TOT AIXÒ???

15/11/04 7:33 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Si s'està construint amb llicències d'abans de 1990s'està incomplint la llei ja que les llicències tenen vigència per 2 anys, prorrogables 1 any. Això és el que fa el PP i així guanyen les eleccions perquè, no ens enganyem, a la gent ja li va be tanta permisivitat. I si algú intenta posar ordre i fer complir la llei, no dura 2 telediaris. Quasi tothom és ecologista de paraula mentre a ca seua li deixin fer el que vulgui. Fins que els tribunals tombin les llicències il·legals.

15/11/04 7:42 p. m.  
Anonymous Anònim said...

"tribunals"? "complir la llei?"

a Eivissa?!

16/11/04 7:59 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Que podem esperar d'una societat on alguns arquitectes són a la vegada promotors urbanístics, altres arquitectes critiquen els macro-projectes però quan els hi encarregen a ells deixen de ser dolents per al territori? Que podem esperar d'una justícia on, salvant excepcions, arxiven els temes quan les evidències son tan clares? No esta clar el tema Cretu? Idò ja veureu com Toni Botja no cau ni el seu germà el conseller de Patrimoni per la seua casa il·legal al Parc de Cala d'Hort ni l'ajuntament de Sant Josep. El dia que vegi a algún polític del PP inhabilitat creuré en la justícia.

17/11/04 11:10 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Estic d'acord amb tú amb el tema dels arquitectes. Estic fart de veure falsos arquitectes progres que es varen oposar al dic de Botafoc, que es varen passar 4 anys atacant amb virulència al Pacte perquè no li feien prou cas, que a les passades eleccions varen recolzar els Verds perquè el Pacte l'havia decebut i ara no obrin la boca perquè contra el PP no s'hi atreveixen i no diuen res del PTI ni de les carreteres. Mentre el Pacte no s'alliberi d'aquests falsos ideòlegs no acabarà d'aixecar el vol.

17/11/04 11:14 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Estic d'acord amb el comentari anterior. Avui mateix llegeix a l'Última Hora que s'inaugura una exposició sobre arquitectura per part d'un d'aquests POPES de l'arquitectura local que se permeten alliçonar i abroncar tothom però s'haurien de mirar ells mateixos com han contribuït a l'arquitectura que tenim a aquests illes. Quantes cases han fet aquests que tant parlen a sòl rústic i que són autèntics pegats que no encaixen en l'entorn?

17/11/04 5:35 p. m.  
Anonymous Anònim said...

i quantes als Conjunts Històrics i ara diuen ells que no se'n poden fer? A Formentera, un munt. A Eivissa no o sé.

17/11/04 7:23 p. m.  
Anonymous Anònim said...

No entenc de que parlau. Quins popes? Ni popes ni faves tendres: A Eivissa qui ha construit i construeix al rustic i per tot són arquitectes pèsims i en qualsevol cas propers al PP uns i al PSOE altres.

Si el que intentau es atacar en Salvador Roig, ara que la setmana passada va rebejar guapo n'Agustinet al curs de l'Institut, haurieu de posar el seu nom. Políticament ha fet uns quants errors, però no s'hauria d'oblidar que hi ha llibertat d'expressió i que la "gent normal" només respon del seu nom i la seva opinio i viu de la seva feina. En canvi els politics responen d'una obligació col.lectiva, viuen d'un sou públic que s'autoassignen a dit, i si no volen ser criticats que es dediquin a una altra cosa.

Que per cert, és el que hauria de fer n'Agustinet: dedicar-se a una altra cosa i tots hi guanyariem molt.

17/11/04 9:38 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Estic d'acord amb el tema dels càrrecs polítics pero tothom que té una feina o un càrrec públic pot ser sotmés a la crítica sobre la seua feina i això Salvador Roig no ho tolera. Se n'ha anat de tot allà on ha estat amb bronques. Ha perdut una mica l'oremus i es dedica a esbroncar tothom però amb el PP no s'atreveix. El que no pot fer és criticar coses que ell també fa.

17/11/04 10:30 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Jo no defensaré en Salvador Roig, sobretot des que es va fer fotos amb en Buades, pero vull repetir el punt essencial.

Ell (o qualsevol professional com ell) és subjecte a la crítica, només faltaria, però s'ha de tenir en compte que quan un professional, un outsider de la política, pren possicions públiques això afecta a la seva butxaca perquè pot perdre clients, afecta a la seva reputació i perquè en definitiva participen en els afers públics per hobby. Els polítics es dediquen tot el dia a la politica, cobren de la política, i alguns a sobre volen fer creure que no es poden criticar, que son imprescindibles, i entrar en un bucle de "criticar els crítics", etc.

Respecte Agustinet: és un cas patètic, les seves obres (de blocs i polítiques) estan a la vista de qui vulgui veure, el seu curriculum és públic, etc. Enguany fa 20 anys que es va presentar per primera vegada. A Sant Josep és un lloc comú que mentre ell sigui cap de llista són faves comptades.

Finalment, la historia ensenya que la crítica democràtica als polítics és l'única manera d'avançar democràticament. Però molts polítics, de tots els partits, perquè en aixo són iguals, no ho accepten. Felipe González, ara en el seu "jubileo jubiloso" ha escrit pàgines interessants al respecte (amb idees que mai va aplicar quan no estava jubilat).

17/11/04 10:49 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Tornant als comentaris sobre arquitectes i polítics, estic d'acord. Pero el que va fer Salvador Roig i socis va ser defensar amb vehemència unes coses però quan els afectava a ells volien fer valer les seues influències i això no és de rebut. I ho se perquè vaig treballar 6 mesos amb un borsí al Consell i sé de les seues visites i les seues pressions als funcionaris.

18/11/04 4:54 p. m.  
Anonymous Anònim said...

A veure quin dia sa gent des Pacte caurà de s'ase i entendrà que es problemes que van teni quan governaven no eren ideològics, sinó de sa gran incompetència que varen demostrar sa majoria com a gestors públics. Aquesta incapacitat la volien disfressar d'altres coses, pero era pura i simplement incompetència.

28/11/04 11:48 p. m.  

Afegeix un comentari

<< Home