Aquesta pàgina ja no s'actualitza. Ara som a http://www.eivissaconfidencial.com

dijous, de novembre 18, 2004

Denuncien censura del Diario a la secció d'opinió

Una persona ens escriu per explicar-nos que Diario de Ibiza ha censurat diverses cartes escrites per ell o persones del seu entorn, presumiblement per les critiques al PSOE o a l'Ajuntament pel tema de ses Feixes. Un exemple que ens dóna és el de Josep Bonet Roig, militant d'ENE, que en els darrers temps ha enviat cartes molt crítiques que al final només han sortit a l'Última Hora.
Qui subscriu recorda un dia en què el Diario i UH publicaren la mateixa carta al director, de tal forma que es podia observar com el primer mitjà havia retallat una frase de crítica a Vicent Tur (PSOE), mentre que UH publicava la carta íntegrament. Segons sembla, no va ser de cap manera un cas aïllat.

39 Comments:

Anonymous Anònim said...

Convé recordar una
notícia
que fa poc parlava del mateix tema. Diversos col·laboradors habituals han estat víctimes de clara censura (els han prohibit publicar algun article), i membres de partits polítics són testimonis de com el decano ha evitat publicar comunicats que sortien a la resta de premsa local. Per cert, també cal remarcar que hi ha un abans i un després de la publicació en portada d'una foto en color de na Stella Matutes amb entrevista inclosa. Allò va ser significatiu i té un clar reflex en el tractament que el Diario està fent del tema de les autopistes. Un model d'ètica periodística.

18/11/04 8:21 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Estic content de que tot això surti. Abans se sabia en segons quins cercles però la cosa no passava d'aqui. És una vergonya que els responsables del Diario de Ibiza facin el que fan i vulguin donar lliçons.No per ser el diari que més ven és el millor. La supèrbia els està matant.

18/11/04 4:45 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Avui precisament n'hi ha una de carta sobre ses Feixes. Però és una mica light... suposo que si fos més crítica l'haurien retallat.

18/11/04 5:23 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Veient les bajanades i la propaganda política que escriu aquest tal Josep Bonet Roig no m'estranya que no li publiquin moltes coses. Per cert, aquest personatge no serà el mateix que es va equivocar reiteradament quan presidia el congrés d'ENE?

18/11/04 6:14 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

18/11/04 6:22 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Unas preguntas a los responsables de este confidencial: si yo ahora quiero criticar a personas públicas de Ibiza y empiezo a escribir frases ofensivas e insultantes ¿las vais a publicar?
¿Por qué razón no firmais las "noticias" y "rumores" que publicais? Así se sabría la credibilidad que tienen. ¿Quién nos dice que no son simples invenciones?

18/11/04 7:20 p. m.  
Blogger Eivissa Confidencial said...

Ens han dit que una persona que no quedava gaire bé en una informació que publicàrem anava de cul per sebre qui hi havia darrera Eivissa Confidencial per posar-nos una demanda. Sou tots conscients que no feis cap favor a ningú "acusant-lo" de ser responsable del que publicam?

18/11/04 8:06 p. m.  
Blogger Eivissa Confidencial said...

Unas respuestas:
- La sección de comentarios es libre y anónima, siendo cada uno por supuesto el responsable de lo que escribe, igual aquí que en el foro de Diario de Ibiza o el de Terra. Y lo mismo vale para lo que cada uno explica en la barra de un bar habiéndose tomado dos cervezas. Aún así, en alguna ocasión hemos borrado comentarios por contener alusiones personales fuera de lugar.
- Las informaciones que publicamos provienen de fuentes diversas, a veces anónimas, pero nunca las ponemos en la web si no nos merecen credibilidad o no las podemos comprobar. En ningun caso hemos publicado insultos u ofensas gratuitas. Las interpretaciones y lecturas políticas son libres, pero después de más de dos meses en funcionamiento ¿alguien puede demostrar que algo de lo que aquí se ha dicho sea falso?
- En el caso de los rumores, aceptamos que puedan ser falsos, pero si todo el mundo los comenta su existencia como tales rumores es un hecho cierto.
- Aceptamos que el anonimato nos pone en la tesitura de tener que ganarnos la credibilidad en vez de darse por supuesta. En eso trabajamos.

18/11/04 8:35 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Mirau, jo segueixo el diari cada dia des de Barcelona i veig opinions molt crítiques amb tot Déu. Tant del PP (un munt) com del PSOE o del Pacte a l'ajuntament de Vila. [.....] Crec que avui mateix hi ha una carta d'en Marc García diguent-li de tot a Tarrés. I aquest Marc, si no m'equivoco és un element ultraindependentista que creu que els d'ERC són de dretes. Així és que em sembla que els que fan aquestes queixes tenen alguna cosa per amagar.

18/11/04 10:29 p. m.  
Blogger Eivissa Confidencial said...

Hem editat el missatge anterior a petició d'una persona al·ludida.

18/11/04 10:32 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Gràcies. En defensa des Diari he de dir que jo els he anat enviant articles durant un any i mig i me'ls han publicat tots, i sense modificar ni retallar una sola paraula. D'altra banda, crec que aquesta persona està equivocada també sobre en Marc Garcia. Jo sé d'un Marc que respon a la definició (militant independentista més radical que ERC), però no es diu Garcia i crec que fa temps que ja no viu per Eivissa.

18/11/04 11:21 p. m.  
Anonymous Anònim said...

¡Vaya coherencia!, este confidencial "edita" comentarios, "borra" intervenciones y decide que algunas informaciones no se publican cuando lo considera conveniente o su veracidad les ofrece dudas. Pero si estas mismas decisiones las toma Diario de Ibiza, eso para vosotros es censura. ¿Me lo podéis explicar?

18/11/04 11:40 p. m.  
Anonymous Anònim said...

O sigui, que hi ha privilegiats que poden fer, casi immediatament, que el seu nom desaparegui dels comentaris...! Això què és, tracte de favor, tràfic d'influències o ventatges de ser l'administrador del blog?

19/11/04 1:28 a. m.  
Anonymous Anònim said...

"aquest Marc, si no m'equivoco és un element ultraindependentista que creu que els d'ERC són de dretes"Què té a veure el grau de catalanisme amb ser més o menys d'esquerres? Veig que, com bona part dels eivissencs, segueixes caient en la trampa que fa anys que han instal·lat a Eivissa, deliberadament, segons la qual el debat polític només té un eix: dreta-esquerra. Això fa anys que està superat. No els segueixis el joc. Les terres de parla catalana tenim una riquesa política que no tenen a altres bandes: l'espectre polític també es medeix amb un eix transversal. Convé no oblidar-ho per no seguir el joc als mateixos de sempre.

Per cert, l'anonimat és la gràcia de tots els confidencials que hi ha a internet. la seva naturalesa depen d'aquest fet. No us desanimeu. La sola existència d'aquest confidencial a les Pitiüses és un fet heroic.

19/11/04 8:05 a. m.  
Anonymous Anònim said...

"Per cert, l'anonimat és la gràcia de tots els confidencials que hi ha a internet"

A veces es mejor callar y pasar por tonto que hablar y despejar cualquier duda, como ha sido tu caso. Empiezo:

-Periodista digital: autor David Rojo
-Hispanidad.tv(pese al nombre, de los mejores confidenciales): autor Eugenio López.
-El confidencial: autor Jesús Cacho
-El confidencial digital: autor Javier Fumero
-El semanal digital: autor Antonio Marín Beaumont
-Noticias Dot: autor Ángel Cortés
-Libertad Digital: el facha de Jiménez Losantos

De TODOS los confidenciales que hay en internet se conoce el autor. Así las cosas: esto (Eivissa confidencial) no es un confidencial, sino más bien un foro de rumores sin ninguna credibilidad periodística, más que la quieras dar tú.

19/11/04 8:50 a. m.  
Blogger Eivissa Confidencial said...

Bon dia a tots. Hem d'insistir que les opinions aquí són totes lliures i ningú pot dir que n'hem censurat mai cap. Les informacions són contrastades i ningú pot afirmar que hem publicat quelcom que no sigui veritat.

Però ens agradaria algun dia deixar de ser nosaltres mateixos el centre de la conversa. Evidentment, com es pot veure si es llegeix a poc a poc, nosaltres no hem dit que Diario de Ibiza exerceixi la censura. Hem dit que hi ha gent emprenyada que ho diu, i que és un fet objectiu (ho hem comprovat personalment) que algunes cartes al director surten diferents a Diario i UH o simplement només surten a UH. Cadascú és lliure de fer-ne la lectura que vulgui.
Hauria de quedar clar també que no existeix la possibilitat tècnica de modificar els comentaris que posa la gent. El que podem fer és esborrar-los, i així ho feim quan entren repetits. En el cas que ens ocupa, el que hem fet és esborrar-lo i tornar-lo a posar. La raó? Per descomptat, tothom té el dret de rectificació i si algú no vol el seu nom aquí relacionat amb activitats amb les que no té res a veure (i nosaltres estam en millor posició que ningú per dir-ho) és lògic que l'esborrem. Ja ho havíem fet en el passat i ho tornarem a fer si cal. En aquest sentit no hi ha privilegis ni influències i es tracta tothom igual. En tot cas, segurament 4 hores i 10 minuts (molta gent ens llegeix en aquest temps) no és l'ideal d'immediatesa al que alguns aspiram.

I tornant a l'amic de la "coherencia", li diré que si algú ataca per un costat (com ell ens acusa de publicar mentides i insults) i l'altre nega la major (afirmant que mai no ho hem fet ni ho faríem), no s'hi val atacar-lo per haver-se defensat (ara resulta que és pecat controlar la veracitat del que es publica). Això és una estratègia dialèctica una mica pueril.

19/11/04 10:05 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Això és una vergonya! Vosaltres, els del Confidencial sou com tots els altres. Això no és llibertat ni és res. Començo a veure massa sovint aquesta nota "This post has been removed by a blog administrator", és a dir que anau de defensors de la lliure expressió i de tot el que es diu i vosaltres fent de censsors.
Sou tots iguals!

19/11/04 10:26 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Gent d'Eivissa Confidencial: ja era hora que tinguessim algú com valtros, més i més després de veure com es "venen" altres medis oficials. Crec correctíssim que editeu o tregueu els comentaris que cregueu convenients sinó això podria convertir-se en un espectacle de mal gust. La prova que anau per bon camí és la ràbia que estan passant alguns de veure les veritats publicades. Si els pica, que rasquin. Enhorabona!

19/11/04 10:45 a. m.  
Anonymous Anònim said...

A Eivissa seria impensable un confidencial del qual es sabés qui són els autors. El mateix es pot aplicar als comentaris. Per cert, com és que la majoria de comentaris demanant que se sàpiguen els noms d'Eivissa Confidencial són de murcianos? Qui té tant interès en saber qui sou? Eivissa Confidencial no enganya ningú. Diu allò que altres mitjans de comunicació probablement no poden o no volen dir. Qui vulgui notícies convencionals i convenientment filtrades i políticament correctes ja té la meravellosa premsa local.

Accepteu un consell d'un que en sap una miquiua sobre el tema perquè l'ha patit: en el moment que els vostres noms se sàpiguen rebreu sorpreses molt poc agradables i no sabreu d'on han vingut els pals. Hi ha molta mala llet a Eivissa i molt ressentiment. El sol fet que existeixi Eivissa Confidencial i que s'escrigui en la nostra llengua amb total normalitat ja representa una provocació als ulls d'un quants. Repeteixo: aneu alerta.

19/11/04 11:15 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Als d'Eivissa Confidencial: no faceu cas del que semblen provocacions ben organitzades per veure si us fan sortir de l'anonimat. De fet, jo ni els contestaria. Només faltaria que fessim cas a gent que entra al bloc només per emprenyar, probablement perquè li fa mal simplement que existiu.

Seguiu fent la feina que pogueu, i ja se'n cansaran. Si els fa mal la fel, que s'aguantin. El que importa és comentar les vostres notícies, i no tot aquest debat per distreure'n l'atenció.

Felicitats per la feina que feis.

19/11/04 11:23 a. m.  
Anonymous Anònim said...

jo record que en Bonet Roig escrivia cartes as diari on, per criticar a Enique Fajarnés, s'arribava a fotre amb es seu sogre menyspreant sa seua condició de taxista. No sé si dir-li censura a evitar descalificacions gratuïtes en un mitjà que és privat.

19/11/04 12:23 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Está molt bé això de que no es publiquin ses lletanies o desqualificacions d'alguns personatges, però quan tots podem comprovar que algunes cartes o comentaris només les "censura" un des dos diaris sa cosa canta una mica.

19/11/04 1:37 p. m.  
Anonymous Anònim said...

per cert, algú s'ha fixat que cada vegada que es "matutino" (de matí, no matutes) queda en evidència per alguna cosa que surt aquí es monta es mateix pollastre? Au idò!

19/11/04 1:39 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Crec que us estau equivocant. Aquí no es parla del Diario, es parla de coherència. I si el Confidencial "filtra", "edita" o suprimeix qüestions ofensives o insultants, també ho fan els altres. I si un diari deixa sortir uns insults que un altre no permet serà simplement perquè uns tenen un criteri més estricte i els altres más mànega ampla o que no es llegeixen ni tan sols el material, que també pot passar.
Ah! Sóc estudiant de periodisme, i us puc dir que el 95 per cent de les "informacions" que publicau no pasarien els filtres de qualitat de qualsevol mitjà normal, perquè no compleixen els deures elementals sobre la cita de fonts i el deure de contrastar. Salut!

19/11/04 2:06 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Em diuen —no sé si és un rumor, però com que els rumors també es publiquen aquí...— que el confidencial està alimentat per la meitat de l'electorat d'ENE. I m'ha sobtat, perquè resulta que el fundador i exsecretari general d'ENE, n'Enric Ribes, va ser cap de redacció del diari d'Eivissa en la seva época més cavernària. Mirau com són les coses...

19/11/04 2:09 p. m.  
Anonymous Anònim said...

No sé de que s'esglaia ningú de que una empresa privada faci el que més li convé, al cap i la fi és el que fa quasi bé tothom... bé, uns més que els altres.
L'únic emperò, és que tots li donem tanta credibilitat als diaris com fa dècades es donava al que deien els mossènyers, quan en realitat viuen de la publicitat que posen, i ja es sap: QUI PAGA, MANA!
Només em sap greu per alguns periodistes que conec i que no els queda més remei que entrar en la roda si no volen quedar al carrer. Malaït capital!

19/11/04 2:26 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Evidentment que tothom posa un límits a allò que es pot permetre i allò que no. Aquí només estam parlant de criteris. I quan els criteris són polítics, està lleig. Ara em direu que quan no publiquen ni una línia del comunicat de premsa d'un partit polític també estan vetllant per la decència i l'honor de les persones. Va home!
I que no s'enganyi ningú, els confidencials no funcionen per les mateixes regles que ensenyen a la facultat de periodisme. D'això es tracta.

Ah! i aquest senyor que diu que hispanidad.com és el millor confidencial.... tothom sap que els d'aquesta web són encara més fatxes que en Jimenez Losantos, si bé no tant coneguts. "Dime con quien vas, y te diré quien eres..."

19/11/04 2:32 p. m.  
Anonymous Anònim said...

"les 'informacions' que publicau no pasarien els filtres de qualitat de qualsevol mitjà normal"Tú no has entès res, no? A veure, llicenciat: aquest no és un 'mitjà normal'. És un mitjà insòlit a les Pitiüses, les característiques del qual el fan únic a Eivissa. Si vols un "mitjà normal" tens la premsa escrita que tots coneixem, de la que hauríem de discutir el grau de normalitat. Llegir una informació en paper i signada amb nom i llinatges NO ÉS GARANTIA DE RES, i si sou eivissenc ho hauríeu de saber. Jo m'ho passo molt bé amb aquest blog, on NO hi vaig a buscar la veritat objectiva i absoluta sinó a llegir el que no llegiré a cap altra banda. Si vols un mitjà canònic, de solvència contrastada i políticament correcte ja en tens, però aquí no t'explicaran què passa a les clavegueres pitiüses.

19/11/04 2:38 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Hi ha alguna norma que digui que els comunicats (dels partits o de qui sigui) han de ser publicats obligatòriament. Casi sempre no són més que publicitat, i els mitjans fan molt bé valorant i destriant el que és notícia del que no ho és.

19/11/04 2:45 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Ens podries explicar quin criteri no polític hi ha per decidir allò que és notícia o no quan es tracta d'un comunicat d'un partit? Mira, jo que vols que et diga. Pagaria per sebre quina és la informació que arriba a la redacció pels diaris i poderla comparar amb allò que surt. I aquí ho tenc gratis. Si us pica als que viviu del cuento, gratau's.

19/11/04 2:52 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Aquest que diu que el Confidencial permet saber el que passa a les clavegueres polítiques no ajuda gaire la causa del confidencial. Només saben el que passa a les clavegueres els que s'hi fan la vida a les clavegueres, i aquestos solen anar plens de merda

19/11/04 3:30 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Una curiositat: algú s'explica per què la cavalleria del Diari no va aparèixer a massacrar la bona gent d'Eivissa Confidencial quan es va sebre això? Potser varen preferir altres formes d'acovardir la gent que col·labora amb vosaltres?

http://e-confidencial.blogspot.com/2004/10/diario-de-ibiza-censura-un-article.html

19/11/04 5:44 p. m.  
Anonymous Anònim said...

El Diario fa el que s'ha de fer en aquests casos: callar, cobrar, i deixar que passi el temporal.

19/11/04 9:17 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Mare meua, quanta gent veig aquí que juga dos papers. Els del blog tan prompte parlen com Eivissa Confidencial o com anònims, segons els hi convè. En fi, que tot això sembla un entreteniment de dos o tres persones que no tenen res més a fer, perquè el que aquí es diu interessa a quatre gats. De fet, si algú es vol fer una idea de la realitat pitiüsa només llegint l'EC ho té ben magre.

19/11/04 11:04 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Vosaltres anau fent-li cas a aquest Josep Bonet Roig i ja veureu les conseqüències. Està completament grillat. El que no entenc és que algú li publiqui alguna cosa. En això si que el Diario de Ibiza o l'Ultima Hora l'han ben cagada. Si coneguessin el personatge...
Jo m'ho passo bé amb el Confidencial, però ara heu perdut molts punts si teniu un element així de font solvent

19/11/04 11:42 p. m.  
Anonymous Anònim said...

i qui collons ha dit que EC hagi de ser la font principal de notícies per entendre eivissa? a jo em pareix que és un bon complement dels diaris "oficials". i ja pens que a més d'un li deu sebre greu.

20/11/04 2:27 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Acabo de encontrar en otro sitio de debate de esta página un comentario que no tiene desperdicio. Lo reproduzco aquí porque me parece muy interesante. (Perdón, soy lo que alguno de vosotros califica de "murcianu", hablo ibicenco pero no lo escribo lo suficientemente bien como para no parecer un inculto):
"No vull enganyar ningú. Jo som de ses Noves Generacions des PP i vent aquest foto d'Eivissa Confidencial tenc més clar que mai perquè es Pacte no funcionarà mai. Tots sou de sa mateixa corda i estau destroçant-vos uns als altres i atacant en es Diari, que té un director que, com tothom sap, va ser s'ideòleg des Pacte al menys fins que guanyaren ses eleccions de 1999 i uns periodistes que tots són de sa mateixa corda (ecologistes o d'esquerres). Apa idò, seguiu així, que només feis que demostrar tot lo que naltros hem dit des de fa molt de temps: que aquesta ensaladilla de partits no porta enlloc. No us sabeu entendre entre valtros i voleu arreglar els problemes de tots... Seguiu, seguiu així, que això són vots per naltros, els del PP."

Sí, señor. Un 10 aunque sea del PP

20/11/04 6:05 p. m.  
Anonymous Anònim said...

A mi també me consta que cartes enviades a Diario de Ibiza no han estat publicades. Conec gent que li ha passat. Me sembla molt fort desautoritzar el dret que té una persona a escriure cartes als diaris diguent que "està grillat". Se suposa que s'ha de demanar certificat metge o penal per poder escriure? Si un diari les publica i l'altre no, està clar que no és perquè siguin irrespetuoses o insultin a ningú sinò perquè no els dona la gana.

El Diario de Ibiza no té tots els periodistes d'esquerres com diu un altre comentari, al contrari, llevat de 2 0 3, tots els altres són més de dretes que Matutes. Són aquests 2 0 3 periodistes qui salven el Diario i el diferencien d'El Mundo, per exemple.

22/11/04 1:33 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Com solia dir-se anys endarrera Bon dia i bona hora...

En primer lloc felicitar-vos i donar-vos l'enhorabona per l'idea de posar en fucionament aquesta plana web, que uns quants politics i empresaris d'Eivissa i Formentera tallin i cusin per allò on els hi vengui be es prou greu, però que no hi hagi ningu capaç de denunciar els seus manetjos i de dir la seva em pareix greu, preocupant i trist....

No afluixeu devall cap concepte.

26/11/04 5:08 p. m.  

Afegeix un comentari

<< Home