Aquesta pàgina ja no s'actualitza. Ara som a http://www.eivissaconfidencial.com

dilluns, de novembre 22, 2004

Notícies del fill de l'alcalde xenòfob

Que el principal mèrit del conseller Diego Guasch no és al seu currículum és un fet obvi. El conseller està tan lligat políticament a son pare que en cerlces polítics de Santa Eulària es parla d'ell com a possible successor seu com a alcalde. La seua presència als mitjans és escassa, encara que per raons alienes a la seua gestió (el seu casament, i les notes deixades per los mahometanos a la web del PP) darrerament ha sortit una mica més.
Amb aquesta notorietat ens ha arribat una anècdota molt indicativa del talant polític del PP de Santa Eulària. Ens expliquen que una vegada en Vicent Guasch va presumir, segurament per quedar bé davant un interlocutor que sabia compromès amb Eivissa, que a la seua llista municipal no hi havia cap foraster. A la qual cosa la persona diuen que va respondre que no era exacte, que sí que n'hi havia un de foraster a la llista i que no era altre que el seu fill (fent-li notar que era més important el fet que no s'expressàs en la nostra llengua que els seus llinatges o lloc de naixement), la qual cosa va deixar l'alcalde ben descol·locat.
Com si de l'altra cara de la moneda es tractàs, el Pacte no duia ningú nascut a
Eivissa fins al número 7 de la llista, cosa que pareix que podria haver
contribuït a accentuar la tradicional divisió "ètnica" del vot en aquest
municipi.

20 Comments:

Anonymous Anònim said...

Us llegeix normalment amb bastant de gust i interès, i avui em sembla que errau quan voleu menystenir en Diego Gusch titllant-lo de foraster. No em val l'argument que a Santa Eulària el tenen per tal, ni que a la llista del Pacte encara ni havés més... Si voleu que uns prenguem seriosament, comentaris despectius basats en sexe, raça, origen o idees no tenen lloc a debats molt més importants sobre el que passa a Eivissa i a Formentera.

22/11/04 10:15 a. m.  
Anonymous Anònim said...

M'haureu de perdonar si us dic que crec que, sense entrar en demagògia barata ni clixés rancis, aquest sí es un debat important. Per exemple, no escapa a ningú que el PSOE a Eivissa està experimentant una neteja que té com a resultat una depuració d'eivissencs que són substituïts per forasters. Que això sigui deliberat o no (recordem que, com el PP, el POSOE és un partit que rep ordres de Madrid), és una cosa que deix a criteri de cadascú. Ara bé, dit això, també cal remarcar que el fet de tenir dos llinatges eivissencs no és garantia de tenir sensibilitat i preocupació per la defensa i el foment de la nostra identitat i la nostra cultura. Els exemples són nombrosíssims, multicolors i alguns molt il·lustres.

22/11/04 11:11 a. m.  
Blogger Eivissa Confidencial said...

Per tal d'evitar malentesos, s'ha d'aclarir que ni la paraula ni el concepte no formen part del nostre vocabulari. Tot plegat surt de l'anècdota que ens ha arribat, i queda clar que el primer en utilitzar la paraula i el concepte (de forma poc políticament correcte, per variar) va ser l'alcalde.

22/11/04 2:22 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Aquest còctel de dreta franquista i d'un eivissenquisme xenòfob, liderada per gent espanyolista que amb prou feines sap parlar espanyol, etc. si no estiguèssim farts de patir-la pensaríem que és inconcebible.

22/11/04 5:32 p. m.  
Anonymous Anònim said...

En qualsevol cas, en Vicent Guasch és un facista nacional-catòlic en exercici, com ens ha tornat a recordar aquests dies amb els seus comentaris, i les vostres opinions les tenc en més alta estima que les seves.
Per tant, crec que inclòs en la transcripció de paraules xenòfobes d'altri haurieu d'ésser més curosos o prudents.

22/11/04 5:35 p. m.  
Blogger Eivissa Confidencial said...

Com pots comprovar, hem pres nota del teu comentari. És evident que no sempre l'encertam.

22/11/04 7:04 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Jo conec una altra anècdota de Dieguito Guasch. Un cap de setmana a la nit va sorprendre el guarda jurat que custòdia el Consell arribant amb tota la seua família política, al·lota inclosa, perquè volia ensenyar-los el despatx tan gros i tan polit que tenia. Pobret.

El més trist d'això que contau és que tot i ser uns autèntics xenòfobs aquests fatxes del PP, molts de peninsulars els voten perquè durant les campanyes electorales els venen que l'esquerra els imposarà el català i els castellanoparlants vota un partit que els considera uns "mursianus" (paraules de PP, no meues). Tot això amb l'ajud dels partits espanyolistes-feixistes que finança el PP: ASI i UCP.

22/11/04 9:48 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Personalment estic d'acord amb el comentarista que ha afirmat que a l'Eivissa d'avui en dia tenir llinatges eivissencs no és cap garantia de res. Per a mi, com ja han dit alguns independentistes d'esquerra, són eivissencs aquells que en volen ser, n'han après la llengua i la fan servir a tot arreu, tenen cura del nostre patrimoni ambiental, treballen pel progrés en el camp de les millores laborals i socials, etc.

23/11/04 6:28 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Molt bé, amics! Veig que estam arribant a les mateixes conclusions que al Principat fa 25 anys. Ens ha costat, eh?

23/11/04 8:14 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Ara resultarà que no hi pot haver eivissencs de dretes.... Tampoc es això!

23/11/04 2:42 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Evidentment. El problema és que l'única opció que tenim els eivissencs que no volem votar socialistes ni comunistes és votar un partit de dreta espanyolista rància com és el PP. Si naltros tenguéssim un partit similar a Convergència, liberal, progressista però sense l'estatisme, el jacobinisme i el dogma de les esquerres, i sobretot un partit eivissenc, tendríem una alternativa viable. Molts votants del PP ho són perquè no volen votar PSOE. Aquest és el drama que al País Vasc tenen resolt amb el PNV i al Principat amb CiU. Naltros no ho hem sabut fer.

23/11/04 3:41 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Les apreciacions sobre Convergència s’haurien de matisar molt, però a efectes d’exemple ja serveix. Efectivament cal un partit eivissenquista (d’eivissencs d’origen i/o d’adopció) que treballi en l’espai de centre dreta, que baralli vots al PP a ca seua i que en definitiva basteixi un pont avui inexistent entre el PP i les esquerres. Per a això és condició necessària que forces empresarials decideixin donar-li un cert suport, tant econòmic d’identificació. I hores d’ara algú veu algun empresari disposat a canviar de cavall? Jo faig el “test de l’esmorzar” i em surt que no: dau una volta pels bars a mig matí i mirau qui esmorza amb qui.

Per no ser negatiu del tot: seria molt interessant seguir l’evolució d’algun dels professionals liberals que no han fet mai política de partit però que s’han mobilitzat recentment en diverses campanyes cíviques.

23/11/04 5:19 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Hi ha moltíssima gent de dretes cremada amb el PP que mai votarà l'esquerra tradicional, i està demostrat que sempre que algun grup d'independents del sector sociològic del pp es presenta a les eleccions, treu molts de vots. Per lo que jo sé, hi ha molta gent del pp que ja en va farta de bufar es cul als Matutes i companyia.

23/11/04 6:26 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Qui diu que vota el PP perquè no vol votar el PSOE és ben de dretes i prou. Això no és més que una excusa. Existeixen moltes alternatives, fins i tot votar en blanc.Fins que no entenguem això tendrem aquests corruptes arruinant l'illa.

23/11/04 7:16 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Totalment d'acord amb el comentarista de les 19:16. Mirau, quan vaig a votar pens en dos eixos fonamentals: l'eix neoliberaldretà/esquerra socioeconòmica i democràtica i l'eix espanyolista/independentista. És veritat que falta un partit de dreta independentista(?) amb visió nacional(?) com CIU que li tregui vots al PP, però jo, que em consider independentista, no el votaria mai precisament per això: per ser de dretes. M'importa ben poc que em robin des de Madrid o des d'aquí. El que vull és que no em robin i punt, i que hi hagi transparència democràtica, que bona falta fa a Eivissa.

23/11/04 10:20 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Revisió urgent de conceptes: ser liberal no és ser de dretes ni ser del PP. Ser conservador no equival necessàriament a ser de dretes. Consultem manuals d'històoria política i econòmica bàsics, per favor.

24/11/04 2:48 p. m.  
Anonymous Anònim said...

No fan falta manuals de res: Jo tenc una amiga molt del PP que sempre diu que ella és progre perquè fa topless i no va a missa.

24/11/04 2:56 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Al comentarista de les 14:48h (amb afecte): Si Adam Schmidt, pare del liberalisme econòmic i del "laissez faire" aixecàs el cap no et càpiga dubte que seria ministre d'economia del PP. Qui més qui menys té la seua formació política i econòmica bàsica (i la seua opinió). No et sembla?

24/11/04 7:39 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Si em permeteu: Dir-li "liberal" a un americà és com dir-li "comunista" o "radical". Adam Smith era liberal en sentit econòmic. En sentit polític, el liberal per excel·lència és John Rawls, i les seues opinions es corresponen bàsicament amb la socialdemocràcia.

24/11/04 9:39 p. m.  
Anonymous Anònim said...

A veure si ens aclarim amb això dels conceptes... Si tens algun dubte, pots acudir a www.buxaweb.com/historia/vocabulari. P.S: Crec que ens estam desviant del tema. No és la meua intenció avorrir el personal. Tanmateix tenc en compte la teua matisació. Jo em referia al concepte "liberal" des del punt de vista econòmic òbviament, ja que és el que condiciona les polítiques socials i la viabilitat de l'estat del benestar. Salut!

24/11/04 11:42 p. m.  

Afegeix un comentari

<< Home