Aquesta pàgina ja no s'actualitza. Ara som a http://www.eivissaconfidencial.com

dimarts, de novembre 23, 2004

Excursió des de la "Plaça José Antonio Primo de Rivera"

No gaires dies després que l'alcalde de Santa Eulària va oposar-se a canviar el nom de la plaça de Santa Gertrudis, han aparegut pel poble cartells convidant a una excursió fins a Buscastell utilitzant el controvertit nom oficial de la plaça. Els cartells, escrits en correcte català, diuen que l'excursió sortirà aquest diumenge al matí de la Plaça José Antonio Primo de Rivera, i aclareix que això vol dir "davant l'església". Ens comenten que possiblement la utilització d'aquest nom respon a la voluntat de conscienciar la gent de la necessitat de substituir la placa que ret homenatge al líder feixista, però el cert és que ha desconcertat més d'un.

7 Comments:

Anonymous Anònim said...

Una idea: Si hi ha gent que vol canviar el nom de la plaça, bastarà que un grup de veïns, fonamentadament, en busqui un altre d'alternatiu i comenci a fer-lo circular en diversos àmbits. Per exemple, a la convocatòria de l'excursió a què us referiu. 2n pas: conscienciar l'associació de veïns de com és de poc afortunat mantenir el nom actual de la plaça i sol·licitar a través d'iniciativa social el canvi d'aquest nom per l'aternatiu a l'ajuntament. 3r pas: esperar que hi hagi una nova correlació de forces al consistori de Sta. Eulària que possibiliti aquest canvi, en cas que no ens facin ni punyetero cas.

23/11/04 6:47 a. m.  
Anonymous Anònim said...

"una nova correlació de forces al consistori de Sta. Eulària"Tenint en compte el masoquisme endogen que caracteritza els eivissencs, podem dir que l'alcalde de Santa Eulària té carrec vitalici.

23/11/04 8:01 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Val que l'alcalde de Sta. Eulària és com és, però per què creis que la gent d'aquest municipi no vota més els partits d'oposició. Votarieu una llista encapçalada per en Toni Costa (1999) o Carlos Salinas (2003)?

23/11/04 9:17 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Efectivament. Al final sempre acabam al centre del problema: que no existeix cap partit eivissenc, sense dependències externes, que sigui conservador però no de dreta espanyolista, i alhora progressista i liberal (per favor consultau el sentit primigeni de la paraula).

23/11/04 10:45 a. m.  
Anonymous Anònim said...

no mos podeu donar sa culpa només an es ciutadans. jo he votat sempre esquerra desde que tenc edat, i no em fa cap vergonya dir que vaig votar en blanc quan aquests dos personatges anaven davant sa llista des pacte.

23/11/04 12:42 p. m.  
Anonymous Anònim said...

sabeu si encara existeix el 'yugo y las flechas' a Sa Carrosa, devora des restaurant El Portalón? Fa uns 8 anys encara hi era...

23/11/04 1:36 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Jo crec que hi ha que anar a votar, encara que sigui amb el nas arrufat. A mi tampoc m'agraden aquests 2 personatges que diuen alguns comentaris, pero encara m'agrada menys el feixista de Vicent Guasch, que amb la seua cara de güelo és perillosíssim. Una vegada va dir públicament que si perdia les eleccions dimitiria, perquè no ho acceptaria, que l'ajuntament era seu i que no entenia com ningú votava esquerra amb tot lo que feia ell per Santa Eulària

23/11/04 7:13 p. m.  

Afegeix un comentari

<< Home