Aquesta pàgina ja no s'actualitza. Ara som a http://www.eivissaconfidencial.com

divendres, d’octubre 01, 2004

Promouen una candidatura encapçalada per Fanny Tur

Si els partits polítics no tenen clar què volen fer a les pròximes eleccions, no tothom ho veu igual. En general, els partits consideren que encara no ha arribat l'hora de prendre les decisions, i les condicionen a l'evolució de la legislatura. Mentrestant, persones independents que fins ara havien treballat pel Pacte ja han decidit que no volen sebre res més del PSOE i aposten per una coalició dels altres partits. Aquestes persones han començat a promoure el model "Progressistes" (que es va posar en pràctica a les eleccions generals del març), i defensen que la candidata per al Consell hauria de ser Fanny Tur.
Que Fanny Tur i el PSOE preferirien no haver de conviure ni un minut més és de domini públic, però els interessos dels partits pareix que són més complexos. D'una banda, no tothom pensa que l'única alternativa al Pacte siga Progressistes. A tots els partits hi ha qui voldria anar en solitari, encara que ningú no vol ser vist com a culpable de què no hi hagi candidatures unitàries. I de l'altra, no hi ha consens sobre el perfil del candidat o candidata que hauria d'encapçalar una candidatura d'aquest tipus en unes eleccions en què l'equilibri entre renovació i notorietat o experiència entraran en conflicte.

23 Comments:

Anonymous Anònim said...

Es evident que EU, ENE i ERC han d'anar pensant i fent un treball comú primer i una candidatura unitària després per estar preparats abans que el PSOE declari que ja te decidit anar per lliure. Treball comú primer, perque és la feina el que basteix la credibilitat, i el mínim bon rotllo per a que no grinyoli la candidatura. Candidatura després, que ha de ser unitària i farcida i encapçalada per independents.

Fanny Tur de cap de llista no, perquè ja porta dues legislatures i ara hauria de tornar a la seva feina i deixar lloc a les llistes a gent nova. Fanny és de llarg la persona que fa una feina més valuosa dels progressistes eivissencs ara mateix, però això no és contradictori amb que de cara a les properes eleccions es busqui una cara nova.

1/10/04 11:08 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Jo crec que l'única forma de guanyar és fent una candidatura unitària, amb el PSOE. Una altra cosa és que siga viable. Si no, també una fórmula com Progressistes pot ser interessant. Però estic d'acord en què Fanny Tur no és la candidata adequada. La seua feina mereix un bon homenatge, però el futur passa per la renovació.

1/10/04 3:32 p. m.  
Anonymous Anònim said...

La política, a Eivissa, està plena de mòmies de dubtosa valua, per una vegada que hi ha una persona inteligent i treballadora l'hauriem de saber aprofitar, o mos quedarem amb la mediocritat crònica de la nostra classe política per sempre. No son cares noves el que necessitam, i sí gent capacitada.
Segurament algun aspirant a "cara nova" no estarà d'acord.

1/10/04 5:48 p. m.  
Anonymous Anònim said...

El futur passa per saber aprofitar el millor. Fanny for President!

1/10/04 5:52 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Yo estoy de acuerdo que la política ibicenca está llena de inútiles, y que Fanny Tur no está entre ellos. Pero también habrá que considerarse si no está demasiado identificada con la gestión del Pacto, que, no olvidemos, ya fue castigada por la ciudadanía. En fin, que no lo tengo claro.

1/10/04 6:08 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Fany Tur sería molt bona cap de llista. El experiments amb gent nova no es poden fer en una llista al Consell S´ha d´incorporá gent nova i fresca a la llista pero per encapçalar-la ha de ser amb pes i perfil politic fort i conegut i amb experiencia politica que es pugui enfrentar al PP i al PSOE

1/10/04 6:16 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Una curiositat:
Algú li ha preguntat a Fany Tur si vol ser cap de llista i si es vol tornar a presentar al 2007?

1/10/04 6:31 p. m.  
Blogger Eivissa Confidencial said...

Bona pregunta. Desgraciadament, els nostres informadors no han arribat a donar tants detalls. Però sí que podem afirmar que en aquests temes la persona interessada no sol ser la primera en conèixer les intencions dels polítics. De fet, és habitual que els partits negociïn sobre possibles candidats sense el seu coneixement.

1/10/04 6:49 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Em sap greu perquè me l'estim, però insisteix que na Fanny seria una candidata perdedora abans de començar. De fet ja ha perdut dos vegades, de senadora i de revàlida de Pacte al Consell i qui en té dos i n'espera tres...

1/10/04 10:27 p. m.  
Anonymous Anònim said...

També ha guanyat una vegada i ho pot tornar a fer. No mos hem d'enganyar, si no guanya ella o algú com ella no ho farà ningú. El PP ha arrassat gairebé sempre per incompareixença del contrari. Fa falta gent que cregui en el que diu i el que fa o estam condemnats per sempre a subjectes com Pere Palau. He de suposar que els contraris a la candidatura de Fanny Tur tenen pensat un/a candidat/a millor? Algú més maner? Algú amb principis de posar i treure? Sembla que d'això tracta la política i per això la gent d'esquerres ja "passa"

3/10/04 10:45 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Tens raó que ara per ara no hi ha alternativa. Jo no conec ningú millor. Pens que una persona que fos exactament com ella però no tengués al seu currículum les dues derrotes seria ideal. En tot cas, no sé si els partits ho veuran clar això d'aquesta candidatura. Als partits els agraden les persones que obeeixen les seues directrius, i no sé si seria el cas de na Fanny.

3/10/04 3:16 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Pens que la candiata ideal seria ella sense la gestió del Pacte i la derrota electoral al seu currículum. Una altra cosa és que hi hagi algú millor, que de moment no ho crec. D'altra banda, la pregunta que s'hauria de fer és: estan els partits implicats disposats a acceptar-la? Jo no ho veig tan clar...

3/10/04 3:33 p. m.  
Anonymous Anònim said...

El pitjor favor que li podeu fer a na Fanny Tur primer (que no necessita cap favor) i a una possible candidatura després (que favors no, però feina un munt) és organitzar aquí una espècie de "Club de Fans de Fanny" acrític a veure si cola. Que no veis que feis el ridícul?

3/10/04 6:37 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Yo no estoy de acuerdo con ninguno de vosotros, pues parece que estáis todos de acuerdo en que la gestión de Fanny Tur solo merece elogios, al margen de si debe repetir. Pero yo pienso que es la imagen radical del Pacto, en todos los aspectos de talante y gestión. Seguramente ecanaja en una candidatura de los partidos minoritarios pero no le podria disputar ni un voto ni al PSOE ni al PP... lo cual también es verdad que no tiene porqué ser malo si uno piensa en votar a uno de esos partidos.

3/10/04 8:24 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Quantes eleccions ha perdut Bernat Joan abans de ser eurodiputat ? O Miguel Ramon o Enric Ribes. I segueixen sent gent vàlida.
Fany Tur sols ha perdut les eleccions al senat el 2.000.El 2.003 va perdre Pilar Costa amb aquestes comptes que feis alguns ningú que hagi estat en una llista que ha perdut es pot tornar a presentar.I aixó exclou a quasi tothom

4/10/04 5:12 p. m.  
Anonymous Anònim said...

la suposada imatge de radical de Fany Tur la va inventar
el PP amb la complicitat del PSOE que a la gent que diu les coses com son li diuen radical

4/10/04 5:18 p. m.  
Anonymous Anònim said...

cuando los partidos no pueden someter a alguien intentan
hacer creer que es una radical. La politica necesita gente autentica y honesta

4/10/04 5:37 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Bé, una cosa és perdre unes eleccions després d'haver-les guanyat i/o participat de la gestió d'una institució. L'altra és perdre-les millorant els resultats anteriors.
Jo crec que la virtut de na Fanny és a la vegada el seu defecte. Per un grup és una persona honesta, valenta, i autèntica. Per altres això mateix la converteix en una persona radical. al final la qüestió és saber si quins i quants vots sumaria o restaria

4/10/04 6:48 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Todos los candidatos habrá gente que les gustarán y otros que no. En eso consisten las elecciones, no? Yo pienso que Fanny pega bien con los tres partidos de los que hablais. Claro que ella es radical, ¿acaso no lo son los partidos tambien?

4/10/04 8:17 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Hay algunos que estais comentando la radicalidad de Fany Tur, yo en 5 años no lo he notado, lo que si he visto es que ella siempre ha defendido el programa del Pacte y algunos partidos no lo están haciendo.

5/10/04 4:32 p. m.  
Anonymous Anònim said...

a lo millor és que es programa des Pacte és radical. ho has pensat?

5/10/04 7:20 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Juajuajuajuajuajua!!!!!! es programe des Pacte radical???, aquí l'únic programa radical que hi ha és el del PP

6/10/04 3:49 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Pobreta. Que no veis que l'estau cremant abans de temps? Això la posa en l'objectiu del PSOE que intentarà matxacar-la encara més. No veis el que ja està fent avui el Diari, com diu un altre comentari a un altra noticia? Que no veis que esta molt tot sola?

17/11/04 10:53 p. m.  

Afegeix un comentari

<< Home