Aquesta pàgina ja no s'actualitza. Ara som a http://www.eivissaconfidencial.com

dimarts, de setembre 28, 2004

S'està silenciant l'escàndol de TV3?

Si feim cas de les informacions oficials, no hi ha cap problema amb què el Govern de Jaume Matas s'apropiï de la infrastructura instal·lada per rebre TV3. Però en realitat és una decisió políticament impresentable i, més que probablement, il·legal. La notícia només va merèixer 90 paraules a Diario de Ibiza, i un raconet a la portada (cosa estranya, perquè no és normal que una informació de 90 paraules surti a la portada). Però allò que preocupa més d'un és que els comunicats de denúncia enviats als mitjans de comunicació no han merescut ni 90 paraules: simplement no han sortit.
D'altra banda, les declaracions del portanveu del Consell s'ha transmès amb complaença per la Cadena Ser. La interpretació és, aparentment, que si es permet sintonitzar TV3 per una altra freqüència, no passa res. Però apropiar-se dels repetidors i les freqüències permet ficar-se als televisors de totes les cases de les Illes sense esforç, sense guanyar-se la credibilitat i l'interès dels ciutadans. I recuperar TV3 no és sempre tan senzill com resintonitzar el televisor. La immensa majoria de comunitats de propietaris, per exemple, hauran de tornar a votar si han de gastar-se sous per adaptar les antenes col·lectives.

L'article 30.2 de la llei 3/1986 diu que "el Govern de la Comunitat Autònoma farà les gestions necessàries per a facilitar als ciutadans de les Illes Balears la recepció de les emissions de televisió en llengua catalana dependents d'altres comunitats autònomes".

2 Comments:

Anonymous Anònim said...

És absolutament indignant. Ja sabem que la Llei de normalització lingüística no se l'han creguda mai ni el PP (que la va fer) ni el PSOE. Aquest escàndol de la substitució del senyal de TV3 pel de la Televisión Balear està sent silenciat per la premsa local captiva. Algú s'imagina tots els nostres majors, gent d'edat que no n'entén d'aparells electrònics, resintonitzant els seus televisors? Un bon dia posaran la tercera i en lloc de trobar TV3 sortirà la Televisión Balear (televisió de Palma). Tot això, és clar, si algun dia arriben a atorgar noves freqüències a TV3, cosa que sincerament dubto molt.

28/9/04 8:16 a. m.  
Anonymous Anònim said...

És indignant. El Diario, ara, a més d'haver-se passat a defensar els Matutes i companyia en els temes urbanístics (després d'uns tímids atacs per part d'un únic periodista que ja s'han acabat), també es dedica a no dir res del tema de TV3. Volen evitar la consolidació de TV3, que cada dia és més clara, i els fa por. No fos que algú descobrís que els Països Catalans existeixen.

28/9/04 2:17 p. m.  

Afegeix un comentari

<< Home