Aquesta pàgina ja no s'actualitza. Ara som a http://www.eivissaconfidencial.com

dimecres, de setembre 29, 2004

El fiasco de les zones forestals al PTI

Una de les deficiències que més maldecaps està donant als gestors del PTI és la definició de les zones forestals. Segons afirmen els tècnics, la delimitació s'ha fet seguint l'Inventario Forestal Nacional del Ministeri de Medi Ambient (de l'any 2002). Però qualsevol persona pot trobar problemes mirant els mapes. Hi ha dotzenes d'hectàrees marcades com a zona forestal que ben mirat són feixes amb quatre pins, llocs on mai no hi ha hagut bosc. I al mateix temps hi ha boscos històrics, normalment de dimensions reduïdes o mitjanes, que no surten als mapes. A hores d'ara, s'espera una allau d'al·legacions de persones demanant que s'anul·li la qualificació de les seus finques com a forestals. L'equip de govern del PP ja ha dit a tots els seus que s'han queixat que acceptaran les al·legacions que es presentin en aquest sentit. En canvi, no se sap si es farà res per incloure els boscos que han quedat fora indegudament. El més curiós de tot, però, és que la majoria d'aquestes zones forestals sense valor ecològic no apareixien al PTI del Pacte.

2 Comments:

Anonymous Anònim said...

Al PTI s'ajunten dues coses nefastes: incompetència en l'elaboració i mala fe en la planificació. Ara bé, la gent que té terres que fa 15 o 20 anys que estan abandonades, no es treballen i han deixat créixer arbres, que no vinguin ara a dir que són terres de conreu només perquè hi volen construir. Això és lleig, molt lleig.

29/9/04 8:17 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Això que dius és correcte. Però res no treu que siguen terres sense cap valor ecològic, i per tant no és raonable que tenguen més protecció que altres zones que sí que en tenen. De fet, diuen que té més protecció una zona forestal que una ARIP.

29/9/04 11:36 a. m.  

Afegeix un comentari

<< Home