Aquesta pàgina ja no s'actualitza. Ara som a http://www.eivissaconfidencial.com

dilluns, de març 07, 2005

Difonen tesis racistes a Diario de Ibiza

Mesclar la política i la genètica és un negoci ben delicat. I si no, que li peguntin a l'ex-president del Partit Nacionalista Basc, Xabier Arzalluz, que va ser acusat de racista i de nazi per fer referències als seus discursos a tesis sobre els bascos que els experts en genètica no discuteixen. En canvi, pareix que poca gent s'escandalitza a Eivisa tot i ser relativament habitual trobar a Diario de Ibiza articles en què s'utilitza la genètica per fer arguments polítics. L'exemple més recent, aquest article que defensa la identitat diferenciada de les Pitiüses (en relació amb Mallorca i Menorca) en base a un estudi genètic de la UIB.
És el mateix estudi sobre l'ADN dels eivissencs que Mariano Planells ha citat repetidament a les seues proclames anticatalanistes publicades al mateix diari. Com si la nostra història genètica hagués de determinar sentiments i projectes polítics en ple segle XXI. De fet, defensar actualment que les identitats, el caràcter o la cultura dels grups humans van lligades a l'herència genètica es considera racisme, amb independència que es propugni o no la desigultat de "races".

1 Comments:

Anonymous Anònim said...

Buah! qui era el racista quant els kumbes parlaveu de la repoblació catalana després de la Conquesta, sense cap punyetera evidencia ...

25/3/05 1:26 p. m.  

Afegeix un comentari

<< Home