Aquesta pàgina ja no s'actualitza. Ara som a http://www.eivissaconfidencial.com

dijous, de març 03, 2005

S'aguditza la crisi del PSOE

El passat cap de setmana Diario de Ibiza informava que José Blanco, mà dreta del president Zapatero a la direcció del PSOE, feia "una visita oficial de dos días a las Islas con el objetivo de consolidar la posición de los socialistas en la sociedad y recuperar el gobierno de la Comunitat balear". Tant aquest diari com Última Hora varen publicar extenses entrevistes en què pràcticament no es tocava el motiu real de la seua visita: la crisi interna del PSOE eivissenc. En aquesta ocasió, era més informativa la notícia publicada per El Mundo, encara que incompleta i tendenciosa com sempre.
Segons ha pogut saber Eivissa Confidencial, els dos sectors enfrontats (el de Roque López i el de Xico Tarrés) han buscat recentment el suport de la direcció estatal del partit a les seues tesis. La divisió interna generada pel congrés de l'any passat està lluny de tancar-se, i Blanco no va aconseguir posar pau. De fet, va donar suport a la nova direcció elegida pels militants.
Darrerament molts dels moviments d'un i altre sector del PSOE es poden llegir en clau de conflicte intern. D'una banda, Roque López i els seus (efectivament marginats de les institucions locals) intenten portar el centre de gravetat de les decisions polítiques a les reunions entre partits. En aquesta clau s'han d'entendre les reunions del PSOE amb el PP per parlar del PTI o l'increment de reunions dels partits del Pacte. De l'altra, el sector de Tarrés i Campillo (que segueix controlant la política institucional) contraresta l'ofensiva amb una política de més diàleg institucional, amb nombroses reunions amb partits i entitats, per tal de fer evident que les decisions se segueixen prenent dins les institucions i no als partits.