Aquesta pàgina ja no s'actualitza. Ara som a http://www.eivissaconfidencial.com

dimecres, de febrer 23, 2005

Confusió sobre la urbanització de s'Ullastre

La notícia segons la qual la Comissió Balear de Medi Ambient (CBMA) confirma que s'Ullastre és zona protegida ha provocat que el GEN els acusi de mentir en un comunicat que acabam de rebre. Segons el grup ecologista: "la protecció d'aquest indret desapareixerà en derogar-se el PORN vigent a la zona i l'àmbit de la nova figura de protecció no inclou aquest Pla Parcial".
La informació que tenim és que la CBMA no ha dit que la zona estigui efectivament protegida, i per tant la informació de Diario de Ibiza és incorrecta. L'acord de la comissió diu que el projecte d'urbanització de s'Ullastre "afecta de forma apreciable els objectius de conservació del lloc d’importància comunitària (LIC) ’CAP LLENTRISCA-SA TALAIA’ i causa perjudici a la integritat del lloc". Aquest llenguatge (en particular les paraules en cursiva) és exactament calcat al de l'article 6.3 de la Directiva europea que regula els LICs. Com que l'article obliga a protegir però no protegeix, hem de concloure que el GEN té raó en què el lloc no està efectivament protegit però qui menteix (o s'equivoca) és Diario de Ibiza.
La de s'Ullastre és una urbanització ubicada just al costat d'on es volia fer el camp de golf, i que l'Ajuntament de Sant Josep s'ha negat expressament a anul·lar quan ho ha reclamat el Pacte. Pareix que no hi ha gaires dubtes que els terminis de caducitat dels projectes fa temps que s'ha complert.

2 Comments:

Blogger Eivissa Confidencial said...

Bé, aquells que ens coneixeu des de fa temps sabeu que quan una notícia surt a la portada dels diaris nosaltres no hi solem dir gran cosa. Llevat que hi hagi incorreccions o altres informacions que ens permetin complementar, matisar o desmentir la notícia, és clar. En això estam treballant.

23/2/05 9:02 p. m.  
Blogger Eivissa Confidencial said...

Sobre això que diu na Cassiopea, només aclarir que la informació de la que disposam indica que es tracta d'un projecte bastant més antic que el PORN. Evidentment quan deim "pareix" és perquè no tenim confirmació al 100% d'aquest aspecte en concret.

23/2/05 9:07 p. m.  

Afegeix un comentari

<< Home