Aquesta pàgina ja no s'actualitza. Ara som a http://www.eivissaconfidencial.com

dijous, de febrer 17, 2005

La Generalitat sacrifica Canal 33 i el Barça

El Conseller en Cap de la Generalitat i la Vice-presidenta del Govern han rubricat avui un conveni de recepció mútua dels respectius canals de televisió. L'acord permetrà que continuï la recepció de TV3 a totes les illes sense canvi de freqüències. Pareix que a canvi d'això, la Generalitat ha accedit a substituir el Canal 33 per IB3 a les illes d'Eivissa i Menorca. L'acord en aquest àmbit és provisional i requereix aprovació futura del Ministeri competent.
A més d'això, segons el Govern Balear, "en cas de col·lisió puntual d'interessos relacionats amb l'emissió, prevaldrà l'interès de cada entitat sobre el seu territori propi". Traduït: deixarem de veure el futbol per TV3 i haurem de mirar-lo per IB3 (es pot esperar que se suprimeixi també l'emissió de TVE2, igual que als altres territoris amb televisió pròpia). No ens sorprendria que els eivissencs i formenterers barcelonistes s'acostumassin a partir d'ara a canviar la veu del televisor per la seua emissora de ràdio preferida, especialment quan juguin Barça i Mallorca.
D'altra banda, no s'acaba d'entendre quin interès pot tenir la Generalitat en què es rebi a Catalunya un canal que pareix que serà majoritàriament en castellà i aznarista, si hem de regir-nos pels fitxatges que s'anuncien. L'última estrella, segons El Mundo, Carlos Dávila.