Aquesta pàgina ja no s'actualitza. Ara som a http://www.eivissaconfidencial.com

dimarts, de febrer 15, 2005

No va ser Vicent Tur també deslleial amb el Pacte?

Diumenge es tornava a parlar a Diario de Ibiza del tema de les "deslleialtats" dins el Pacte, en relació a la substitució de Fanny Tur. I a nosaltres ens arriba la part de la història no publicada. Es diu que hi havia un acord "verbal" segons el qual Miquel Ramon aniria només al Parlament. Però la part de l'acord escrit que no s'explica és que el socialista Vicent Tur havia de renunciar al càrrec de conseller i no s'ha complert.
Sembla que la raó per la qual Vicent Tur havia de dimitir és que Pilar Costa no el volia a l'equip de govern, per les seues "deslleialtats" quan governaven. Tot era part d'un acord global de repartiment de funcions, que es discuteix si era vàlid en cas de perdre, però que és evident que va ser aplicat parcialment amb la dimisió de Fanny Tur com a diputada. Sigui com sigui ara mateix hi ha qui pensa que podria haver-hi una nova plaça de conseller/a de l'oposició si Vicent Tur renunciàs per quedar-se només de diputat. Fins i tot en un moment donat es va plantejar com una fórmula per solucionar el tema per part de la direcció socialista.
Per cert, que els partits del Pacte signaren també una clàusula escrita per evitar el transfuguisme que imposava la dimissió de tots els seus càrrecs si un partit abandonava el Pacte. Recentment el regidor d'ENE a Santa Eulària va incomplir-la clarament, i és curiós que ningú no els hagi fet cap retret.

2 Comments:

Blogger Eivissa Confidencial said...

joanera:

Podríem compartir l'opinió que s'ha incomplert el programa, però això no ens facultaria per erigir-nos en jutges de les disputes entre partits. L'únic que volia constatar el comentari és la sorpresa pel fet que el tema no hagi estat objecte de controvèrsia.
Segurament la situació i la justificació que dónes és semblant a la de Buades al seu moment i tanmateix la polèmica va ser enorme.
Per tant, el que ens crida l'atenció és que no hi hagi hagut controvèrsia en aquest cas, la qual cosa no vol dir que la trobem a faltar o la vulguem crear.

15/2/05 5:03 p. m.  
Blogger Eivissa Confidencial said...

joanera:

És indiscutible que almenys una cosa té a veure: hi ha un partit que surt del Pacte i això genera un conflicte sobre els càrrecs elegits a la llista conjunta.
La resta es pot dir que són opinions. Molt respectables, però a banda i banda són molt diferents i EC hi ha d'entrar tan poc com siga possible en aquest terreny.

15/2/05 6:55 p. m.  

Afegeix un comentari

<< Home