Aquesta pàgina ja no s'actualitza. Ara som a http://www.eivissaconfidencial.com

divendres, de febrer 25, 2005

El PSOE demana l'impossible

Que les negociacions entre PP i PSOE sobre el Pla Territorial Insular no són res gaire seriòs és cosa sabuda. En general, tothom considera que no hi ha voluntat real d'arribar a cap acord i que les reunions són per quedar bé amb els sectors que voldrien un PTI consensuat. Així i tot, possiblement el PSOE ho ha deixat massa clar amb les peticions fetes al PP.
D'entrada és poc probable que el PP estigués disposat a augmentar la cessió de terrenys per a ús públic al 20%, com diuen que ha demanat el PSOE. Però és que en realitat això no és una cosa que el PTI actual reguli, ni podria regular-ho encara que hi hagués voluntat política. En efecte, la llei del sòl estableix que les cessions seran del 10% amb "caràcter de màxim" (article 14.2.c). El que podria fer una llei urbanística (i el PTI no ho és) és rebaixar aquest percentatge, però no pujar-lo.
Evidentment també hi ha la possibilitat que es tracti d'una patinada, i que en realitat hagin fet la proposta sense saber que era il·legal. Tant si és una cosa com l'altra, el cert és que no els deixa gaire bé davant els que es prenen seriosament aquestes negociacions.