Aquesta pàgina ja no s'actualitza. Ara som a http://www.eivissaconfidencial.com

dimarts, de març 01, 2005

"Sa Teva" tampoc no substitueix el Canal 33

Al final ni TV3 ni C33. A Eivissa no ens consta que el senyal de la televisió balear IB3 hagi tapat cap freqüència dels canals de la Generalitat. Des de fa alguns dies es pot veure la carta d'ajust del nou canal televisiu, acompanyada pel so d'IB3 ràdio. Però contràriament al que s'havia anunciat, el senyal de Canal 33 no s'ha vist desplaçat a cap dels dos repetidors principals de l'illa (desconeixem quina és la situació als emissors secundaris, però inicialment no hi havia previst cap canvi). Curiosament TV3 informava avui que la nova freqüència de Canal 33 a Eivissa seria la 38 d'UHF, però en realitat és la mateixa que tenia fins ara al repetidor principal.
És obvi per tant que la intenció del Govern de substituir TV3 i/o Canal 33 per la nova IB3 no serà una realitat a Eivissa (a Mallorca la situació és diferent, tal i com denuncia l'Obra Cultural Balear). Per cert que després de veure la campanya publicitària "Aquesta és sa teva", ja queden pocs dubtes que l'obsessió del PP era i és ocupar l'espai de TV3, altrament coneguda com "La Teva". En tot cas, a Eivissa el joc dialectal probablement acabarà convertint IB3 en la televisió dels mallorquins. Encara que ben mirat també pot ser que en el futur optin per fer promoció diferenciada i dir-li "sa teua".
Ens contaven recentment que fa algunes setmanes una persona que s'identificà com a assessora lingüística d'IB3 es va dirigir a l'Institut d'Estudis Eivissencs per tal de demanar informació sobre el "dialecte eivissenc". Pel que sembla els responsables de l'entitat ho varen trobar d'allò més divertit, i li varen fer entendre (d'una manera més o menys subtil) que ells no estaven per aquests jocs.